PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > antena wifi


antena wifi

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » antena wifi
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-08, 15:19   antena wifi

witam

chcem rozdzielic sygnal wifi do znajomego oddalonego o jakeis 200m. po drodze 3 sciany grubosci z 30cm.

czy taka antena da rade ??
http://allegro.pl/item291...lka_gratis.html

na takiej 2-5dbi (13cm) ma sile bardzo niska i czesto zrywa polaczenie

przy okazji czy taki rozdzielacz to nie jest marnowanie pieniadzy??
http://allegro.pl/item289..._smaz_gold.html
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
AdSense


seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-01-08, 20:11   

logos2000 napisał/a:
przy okazji czy taki rozdzielacz to nie jest marnowanie pieniadzy??
http://allegro.pl/item289..._smaz_gold.html
sam niewiem, ale ma swoje zasilanie czyli nie jest źle :)

logos2000 napisał/a:
czy taka antena da rade ??
http://allegro.pl/item291...lka_gratis.html

na takiej 2-5dbi (13cm) ma sile bardzo niska i czesto zrywa polaczenie


A nie możesz wpakować jakiejś innej, np. biquada?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-08, 20:21   

seba123 ty coś dzisiaj piłeś?? gdzie rozgałęźnik ma własne zasilanie??

co do biquada to robilem go sam, ale on jest antena kierunkową, nie wiem jak sie bedzie zachowywał w zamknietym pomieszczeniu
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-01-08, 22:25   

logos2000, a jaki AP bedzie to ogarniał ? i jak ustawiasz, jako repeater ?
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-08, 23:03   

m_arti21, jako co?? AP na sile nadawania 15dbm cokolwiek to znaczy ;]
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-01-09, 11:57   

a moze YAGI? Mam na sprzedaz nawet 16db:)
PW jak cos:)
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-01-09, 17:46   

logos2000, no ale ... chcesz tego linka robic na bazie jakiegos routera wifi.. wiec sie pytam jak go ustawisz.. jako repeater ? czy on bedzie udostepnial bezposrednio ? poza tym dookolnej przy linku 200m przez sciany w konkretnym kierunku nie ma sensu.
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-09, 18:08   

m_arti21, router adsl udostepnia net bezposrednio
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-01-10, 10:58   

logos2000, ja bym dał Yagi :) sam mam 16tke i bardzo dobrze sie sprwadza na duze odleglosci.. ale nie wiem jakie to sciany i jakie maja tłumienie ale raczej sie przebije :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-10, 11:05   

m_arti21, mialem yagi, testowo ja przeciagnalem przez pol domu polozylem na okno (skierowana w strone miejsca docelowego) i jakosc marna.

ogolem nie rozumiem dlaczego stosujac dokolna sygnal jest identyczny przy samym oknie (jest widocznosc z odbiorca) i przez gruba sciane 3 metry dalej.... bez sensu
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-01-13, 12:39   

logos2000 napisał/a:
przeciagnalem przez pol domu polozylem na okno (skierowana w strone miejsca docelowego) i jakosc marna.

a kabel pewnie laczony, jaki kabel byl w niej zastosowany, ja mam dobrze zrobiona yagi 16, i smiga elegancko sieci z 6km lapie nawet na otwartej przestrzeni.:)
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-13, 14:38   

kowalkarol1, podlaczony bezposredni pod ruter!! i nic to nie daje.. zamowilem ta antene 12 dbi za 50zl zobaczymny co da
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-01-13, 17:15   

to jakas felerna konstrukcja tej anteny, roznie bywa z nimi, zalezy jaka fima robi bo jest duzo podrobek...
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-01-14, 22:33   

Ja mam netusa i lapie linka na pare kilometrow :roll:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-14, 22:57   

coz te wszystkie panelowki to przeciez BIQUADY

polecam sie zapoznac http://www.wardriving.pl/new.php?nr=189
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: