PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > antena wifi


antena wifi

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » antena wifi
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-01-15, 14:03   

mowa o Yagi...:)
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-17, 12:57   

no i przyszlo mi to cudeńko, prezentuje sie groźnie


jak dziala? kijowo ;] ja juz nie wiem co z tym wifi jest.

raz ale to tylko raz smigalo jak marzenie 1,5MB/s ale to w noc sylwestrowa, pewnie cos zakloca...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-01-17, 23:20   

logos2000, może flagę na to powiesisz?? bo wygląda jak maszt :mrgreen:
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-17, 23:44   

wasiesto, pomysle nad tym, mnie tam cieszy zasieg w WC :p 70% przez 2 sciany grubosci 30cm

w sumie nie wiem dlaczego u znajomego mieszkajacego 200m dalej (dzieli nas tylko ulica i jedna sciana tez z 30cm) jest sila bardzo niska skoro przy oknie mi lapie 60%

moze wysokosc ma znaczenie?? ja router mam na wysokosci 1,60m + 1 pietro a on jest na parterze wysokosci 60cm od ziemi
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-01-18, 14:03   

logos2000, ten router masz na parapecie ? i spradz czy moze inny router nie dziala na tym samym kanale co ty.. bo moze cie zagluszac :) jezeli tak to zmien kanal.. a juz na pewno nie zostawiaj na defaultowym
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-18, 21:34   

m_arti21, na polce, w miescie mamy siec wifi, nadaja na podobnych kanalach (1,3,7,10 bynajmiej te co sa w zasiegu) no co bym nie wybral to beda mnie troche gluszyc, a kanaly zmienialem, chyba lepiej chodzi na wyzszych, ale moze tylko m isie zdaje
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-01-18, 21:56   

logos2000, no to ustaw na parapecie najlepiej zeby antenty sie widzialy i powinno byc spoko :) ja ustawiam linka w takiej odleglosci i roznicy poziomow jak ty.. i router na normalnej antenie ale ja mam yagi 16dbi netusa i naprawde wymiata :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-18, 22:38   

m_arti21, stawialem przy oknie jeszcze ze starsza antena i 0 roznicy, zreszta ja musze miec otwary port na torrenta a przez wifi to nie udawlo mi sie to... pozatym to moj net a on korzysta po znajomosci, wiec czego mam sobie ograniczac transfer a ja mam bulic?? ;] chcialbem zeby bylo lepiej przy tych warunkach co sa ale jak nie da rady..

w sumie to o wiele tansze rozwiazanie niz planowalismy 5 lat temu - przeprowadzic kabel sieciowy nad ulica, tam bysmy z 300zl dali za samo zezwolenie, a jeszcze kabel na 200m... wifi wydaje sie jedynym rozsadnym rozwiazaniem
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-01-18, 22:42   

a ja powiem tak przechyl ta antene, i jezeli ten kolega obok z bloku ma zwykla mala(3-5dbi) to tez niech porusza. Niby dookolne a czasami minimalne ruszenie zalatwia wiekszy zasieg. Aha nie sugeruj sie wskaznikiem windowsa bo on pokazuje dobry zasieg tylko jak ma router obok siebie i to nie zawsze.....:]

P.S. Wymiatajaca Yagi na sprzedaz:) jak cos PM:) POzdr
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-18, 23:05   

kowalkarol1, juz bez rekalmy ;]

jak ja poruszam to zmieni sie polaryzacja z poziomen na pionowa, a antene on mna wbudowana w laptopa wiec chyba bo go musial trzymac na boku ;]
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-01-19, 11:52   

logos2000, oj powiem ci ze przy takich antenkach to kompletnie nie wiem od czego to zalezy ale lekko przestawie w poziom lub wogole dziwna strone i jest znacznie lepszy zasieg na lapku...
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-01-20, 17:10   

z antenami roznie bywa szczegolnie te najtansze sa bardzo zawodne...:]
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: