PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Brak reakcji dysk twardy seagate 40Gb barracuda


Brak reakcji dysk twardy seagate 40Gb barracuda

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Brak reakcji dysk twardy seagate 40Gb barracuda
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-08-09, 21:35   Brak reakcji dysk twardy seagate 40Gb barracuda

Dostałem dysk twardy seagate 40Gb i zaczynam zabawe, po 3 restarcie bios go wykrył no to format. Format bez problemu poszedł ale zauważyłem 3,5 Mb bad sectorów więc uruchomiłem hdd recovera (tego od dmitriya primochenki) i program stanął w pewnym momencie no więc reset i już dysk nie jest wykrywany. Nie słysze aby sie talerze kręciły albo głowica ruszała. Troche sie największy scalak grzeje (ale tak normalnie [pokazuje że pracuje]) i nic więcej bios nie wykrywa tylko tam na miejscu gdzie ma byc wykryty ten dysk to pomyśli troche dłużej ale potem nic nie wykrywa. Gość od którego go mam powiedział że defragmentował go i dysk dostał 2 minutowy zastój energi i po tym zaczęły sie z nim problemy. odkręciłem elektronike i zauważyłem że troche styki wygladają jakby dysk nurkował w wodzie (a jestem na 100% pewien że gość tego nie robił z dyskiem bo wszystko co ma baaaaardzo szanuje). wyczyściłem, wykompałem dalej nic.
Istnieje jakaś szansa aby to jeszcze odpaliło?
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
AdSense


seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-10, 13:27   

Eee elektra do wymiany?? Skoro jakiś układ się grzeje i talerz(e) się nie kręcą to napewno elektronika.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-08-10, 18:44   

a wiesz może w jakiej cenie idzie dostać taką elektornike?
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-11, 14:25   

A wiesz ja bym na giełdzie szukał :wink: ale jeszcze szukaj takich dysków z badami na allegro nawet za 10 zł można kupić.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-08-11, 18:48   

ok dzięki za pomoc:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów bialy ekran i brak reakcji konstantin Sony Ericsson 2 2012-01-26, 19:40
Brak nowych postów brak ekranu z widgetami ! liptik Sony Ericsson 1 2012-02-13, 20:40
Brak nowych postów [Hazel] Brak zasięgu korpi Sony Ericsson 2 2012-04-12, 18:07
Brak nowych postów Dysk zewnętrzny jaki jest najlepszej ... Sorvino Hardware 3 2013-01-31, 16:04
Brak nowych postów Nokia 6303i brak dźwięku? pirat DCT-4 1 2013-03-26, 23:55