PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Czy to bedzie dobry sprzęt?


Czy to bedzie dobry sprzęt?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Czy to bedzie dobry sprzęt?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2007-04-01, 23:20   

Nie, to o niczym nie swiadczy, bo miales stara konfiguracje, a teraz masz taka ktora zre 3x wiecej pradu. Co do wyzszego napiecia na duronie to on tylko dawal mu troche wieksze napiecie, a to nie ma nic wspolnego z natezeniem. Najlepiej wez jak najmocniejszy o ile masz hajs z duzym wentylem, bo przez to smiga wolniej i ciszej, a chlodzi jak maly na wysokich obrotach.
^
 
 
     
AdSense


MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2007-04-02, 10:25   

NO to pewnie wezme tego http://www.allegro.pl/ite...cy_wroclaw.html
Ale jeszc mam jedno pytanie :) Bo teraz sa wtyczki 20 pin i 24.... ja mam na płycie gniazdo 24, ale teraz i tak z zasilacza mam 20 i chodzi normalnie. Po kiego grzyba te 4 dodatkowe piny?

[ Dodano: 2007-04-02, 10:40 ]
ok już wiem: "...Warto dodać, że w przypadku płyt ze złączem 24-pin nie jest wymagany zasilacz ATX 2.0 – ale jego zastosowanie znacznie zwiększa możliwości podkręcania sprzętu...." to mi wystarczy :)

[ Dodano: 2007-04-02, 10:54 ]
ps. To teraz wacham sie między tym co wyżej a tym http://www.allegro.pl/ite...2_lata_gw_.html bo ten ma już złazce 24pin, ale słabszy jest noo i wiatrak ma mniejszy. czy lepiej tego co wyżej i przejściówke dokupić?
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2007-04-02, 13:33   

A, ze tak zapytam co za problem kupic przejsciowke 20pin >> 24pin? :???: :shock:
^
 
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2007-04-02, 17:45   

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze przeciez no nie? :) ten 400 (70 zł) + przejściówka (15) to mnie w sumie 85 zł wyjdzie, a ten drugi tylko 60. Dlatego pytam czy warto dokłądac te 25 zł i mieć te 400W czy 350 mi wystarczy do tego kompa?
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-02, 17:54   

MaximusResetus, to może taki z dużym wiatrakiem ?? http://www.allegro.pl/ite...ro_gwar_fv.html


tylko że..
Cytat:
1x ATX 20pin
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 31
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2007-04-02, 18:24   

a ta przejsciówka w ogóle potrzebna? u mnie w instrukcji pisali że jak mam 24pin to zdjąć zaślepkę z gniazda a jak 20 pin to zostawić
Cytat:
...Warto dodać, że w przypadku płyt ze złączem 24-pin nie jest wymagany zasilacz ATX 2.0 – ale jego zastosowanie znacznie zwiększa możliwości podkręcania sprzętu....

jego zastosowanie, czyli tego zasilacza ATX (mi sie wydaje :) )
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2007-04-03, 01:04   

cieszak, te zasiłki z wtyczką 20 to sa ATX 1.3 bodajże a te z 24 to ATX 2.0. zresztą sam już nic z tego nie rozumiem... skoro mozna założyć przejściówke 20 na 24. A toże płyta ma większe mozliwości podkęcania to właśnie wtedy kiedy do tych pozostałych 4 pinow jest doprowadzone odpowiednie napięcie?... no bo skoro wymyślili te 4 dodatkowe piny to pocoś one tam chyba sa ,nie tylko po tożeby miejsce zajmowac :)
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
Luk3 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 18
Wysłany: 2007-04-03, 09:05   

Jak pisałem wcześniej bierz THA-P, nie bierz PFN ani MDN. Jak masz więcej kasy to możesz wziąć HLN'a lub GLN'a. Z resztą sam sobie poczytaj :)
Zasilacze Fortron FSP.
^
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2007-04-03, 10:15   

Luk3, Ten link który podałeś wreszcie rzucił mi jakieś światło na te zasilacze. Poczytałem i wezmę w takim razie HLN http://www.allegro.pl/ite...x_sata_pci.html bo i moc w nim drzemie i cena przystępna :-D
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 31
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2007-04-03, 10:51   

MaximusResetus napisał/a:
cieszak, te zasiłki z wtyczką 20 to sa ATX 1.3 bodajże a te z 24 to ATX 2.0. zresztą sam już nic z tego nie rozumiem... skoro mozna założyć przejściówke 20 na 24. A toże płyta ma większe mozliwości podkęcania to właśnie wtedy kiedy do tych pozostałych 4 pinow jest doprowadzone odpowiednie napięcie?... no bo skoro wymyślili te 4 dodatkowe piny to pocoś one tam chyba sa ,nie tylko po tożeby miejsce zajmowac :)

z tego co sie orientuje to atx 2.0 mają podwójną linię 12V i pewnie do tego są dodatkowe piny, żeby odebrać tą dodatkową energię, przejściówka w tym przypadku nie ma sensu bo najpierw rozgałeziasz zasilanie a potem na płycie i tak jest łączone
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2007-04-03, 12:40   

cieszak, n własnei podobnie myslałem ale nie byłem pewny...

http://www.benchmark.pl/r...LC-B350ATX.html
http://forum.purepc.pl/in...dpost&p=1835572

A teraz juz wiem że te 4 dodatkowe piny doprowadzają dodatkowe linie zasilania zeby odciązyć te pierwsze, więc stosowanie rozdzielacza bynajmniej faktycznie nie ma sensu. No chyba ze zasilacz faktycznie ma powera to takie rozdzielacze sie przydadzą. Bo płyta napewno jakos wykrywa czy do tych 4 pinów jest podpięte zasilanie czy nie, a jeśli jest to zezwoli na większy pobór mocy...
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
Luk3 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 18
Wysłany: 2007-04-03, 17:22   

Na tego Logica nawet nie patrz :) Szkoda tylko, że na tego HLN'a 1 miesiąc gwarancji, a innych aukcji chyba nie ma. Z tymi podwójnymi liniami 12V to też różnie bywa, często jest to jedna linia podzielona na 2, tak aby zgodnie z normą ATX, na jednej linii nie mogło być więcej niż 240W.

BTW zobacz jaki zasilacz ciągnie sprzęt użytkownika Niemiec z PurePC :wink:
^
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2007-04-03, 20:50   

Luk3, No widze jaki ma :) Tez bym taki chciał ale jednak jego cena przewyższa moje mozliwości...

Co do tego logica to zły sobie link wkleiłem :) miało byc o http://www.benchmark.pl/a..._2/ATX_201.html Standard ATX 2.01

A to ze gwarancja taka kródka to sie za bardzo nie martwie po przeczytaniu tego:
Kod:

a) Pierwszą zasadniczą kwestią jest gwarancja. Każdy, kto uważnie śledził historię tych zasilaczy wie, że na początku miały gwarancje dwu tygodniowe, potem stopniowo ulegały one wydłużeniu. Sprzedawcy nie ćmoki wiedzą gdzie i czego szukać. Dzięki dużym forom dowiedzieli się, że produkty sprzedawane przez nich spełniają oczekiwania kupujących, że marka Fortron/Source robi wrażenie na ludziach( i powinna - są to jedne z najlepszych zasilaczy). Ponadto zasilacze nie wracały w tym czasie. Dlatego SPRZEDAWCY, nie producent wydłużyli gwarancję do obecnie nawet dwóch lat! Wystarczy dobrze poszukać a te same zasilacze można spotkać nawet z gwarancją 30 dniową!


pod tym linkiem co podałeś :)

[ Dodano: 2007-04-10, 18:26 ]
no i kupiłem tego HLNa :-) czekam na przesyłkę teraz.
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Gdzie dobry soft bez Bledow CRC do e5... piotrekpila18 BB5 6 2009-03-05, 22:22
Brak nowych postów Co za sprzęt do SW ?? GSMservice Co wybrać? 8 2009-06-18, 11:53
Brak nowych postów dobry gps w nieduzej cenie? bambi55 GPS 6 2010-01-07, 21:32
Brak nowych postów Jaki dobry tani laser?! logos2000 Hardware 11 2010-01-12, 19:41
Brak nowych postów Jaki dobry uczynek zrobiliście dzisiaj? no.referrer PasjaPUB 3 2010-01-20, 13:36