PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Czy uruchomie laptop bez baterii?


Czy uruchomie laptop bez baterii?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Czy uruchomie laptop bez baterii?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-03-05, 21:55   Czy uruchomie laptop bez baterii?

Mam laptopa jakiegoś starego della. Nie chce się uruchomić. Na baterii jest jakiś test z diodkami ale jak naciskam nic się nie świeci więc pewnie jest padnięta. I teraz mam pytanie czy laptop powinien uruchomić się na zasilaczu bez baterii lub na padniętej baterii??
^
 
  Skype
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-05, 22:29   

lukaczmarek, ja zawsze wyjmuje baterie w domu, po co ma sie psuc przy doladowywaniu. Normalnie dziala na samym zasilaczu, nie wiem, czy jest to regułą, ale nie spotkałem sie z tym, ażeby bateria byla wymagana do uruchomienia.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-03-05, 22:31   

No właśnie ciekawe czy jest to regułą czy zależne od modeli bo ten laptopik ma już swoje lata
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-05, 22:37   

lukaczmarek, w pracy mam starego aristo co nawet usb nie ma i tez bez bat. dziala.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2008-03-05, 23:13   

o ile zasilacz i lapek sprawny to odpali.
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-06, 01:58   

Każdy odpali bez baterii.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-03-06, 06:49   

mi tam chodzi na samym zasilaczu Medion 9580A
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-03-06, 09:11   

No to mnie nie pocieszyliście. A w laptopie jest jakis zasilacz czy tylko ten w ładowarce? To chyba będzie płyta padnięta albo procek
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-06, 16:13   

jest ladowarka ktora sluzy jako zasilacz w przypadku uzywania laptopa bez baterii.
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-06, 18:34   

Cytat:
A w laptopie jest jakis zasilacz czy tylko ten w ładowarce?
Oczywiscie, to co podlaczasz do sieci to tylko okolo 15V zasilania. W kompie musi by 12, 5, oraz ujemne. Masz tam cały zespół zasilaczy
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Neverban 
Nowicjusz


Telefon: SGH-U60
Operator: Era
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 1
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2008-07-08, 21:11   

Witam wszystkich. Mam pytanie żeby nie zakładać nowego tematu napisze tutaj czy uruchomie bez baterii na samym zasilaczu FUJITSU SIEMENS CELSIUS Mobile H ?? Chodzi oten model gdzie można wyjąć klawiature
^
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2008-07-08, 22:08   

Tak o ile zasiłka jest sprawna.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
Kozacko 
Nowicjusz



Telefon: siemens
Operator: Play
Wiek: 31
Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-10-15, 20:25   

nie jestem pewien co do starszych laptopów ale te nowsze są przystosowane do pracy na zasilaczu bez baterii. W samym urządzeniu rzeczywiście jest parę TRANSFORMATORÓW! bateria nie ma tu znaczenia. Jeżeli istnieje problem w odpaleniu bez baterii to może poszukaj, czy nie ma jakiegoś przełącznika lub zabezpieczenia bo może producent rozwiązał to w ten sposób. Oczywiście niewykluczona jest wada sprzętu ale tego nie życzę;)
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-10-15, 23:03   

Kozacko, gdzie ty widziałeś te krzyczące TRANSFORMATORY w laptopie ???????????? :shock:
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Bateria BP-6M -problem (zmiana objęto... Violet HW 0 2011-06-07, 16:30
Brak nowych postów Nokia N95 8GB padła po podłączeniu bo... Mankovich BB5 0 2012-10-12, 16:29
Brak nowych postów Nokia E61i nie ładuje baterii koyot24 BB5 1 2013-03-01, 12:31
Brak nowych postów Gigabyte Aorus X3 - laptop dla graczy Proximo Hardware 0 2014-06-11, 14:05
Brak nowych postów Laptop, tablet a może PC? jagna73 Komputery 3 2016-02-03, 15:01