PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Dysk twardy - ponownie


Dysk twardy - ponownie

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Dysk twardy - ponownie
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-04-07, 15:29   Dysk twardy - ponownie

Potrzebuje kupic dysk twardy. Moja płyta głowna obsluguje SATA I. Dysk chce na IDE albo SATA I


Obecnie mam Segate 250 GB. Ale potrzebuje wiekszy minimum 500 GB, max 1000GB.

Patrzac na ceny widze ze najbardziej oplaca sie kupic 750 GB


Czy dyski IDE/SATA o tej pojemnosci sa dobre Segate'a? Czy ktos inny przejal paleczke. Zalezaloby mi zeby dysk mial juz 32mb cache, ale z 16 w dobrej cenie tez sie przemecze ;)

PS. Interesuaj mnie tylko oferty z FVAT
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
AdSense


lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-04-07, 17:57   

Odrazu ci mówie nie kupuj dysku na IDE jak masz możliwość SATA I. Strasznie spowalnia kompa. Ja miałem kiedyś tak podłączony i szybko z tego zrezygnowałem
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-04-07, 18:37   

Obecnie mam 250 Gb na IDE i niewidze spowolnienia...

A co myslicie o tych onwych samsungach na SATA z 32mb cachem?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-04-07, 21:36   

MasterJapko, 32mb cache - ok fajna sprawa, ale samsung?? hmm nie polecam
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-04-07, 21:44   

40 gb samsunga mam 5 rok. zadnego blednego sektora, nadal chodzi cicho, nie grzeje sie...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-04-07, 21:49   

MasterJapko, a ja na 2 samsungach się przejechałem. teraz tylko seagate lub WD
^
 
  Skype
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-04-07, 22:44   

MasterJapko, ja miałem kilka HDD i to zależy na co się trafi. Miałem WD i spoko polecam, ale teraz mam Segate 350gb na SATA I i nic się nie dzieje przez ponad 2,5 roku...
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-04-07, 22:51   

SATA i Seagate - tak ja bym wybral
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-04-08, 10:06   

Ja też SATA I jest 2 razy szybsza niż IDE

[ Dodano: 2008-04-08, 10:06 ]
i Segate :D
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
elkojote 
Nowicjusz



Telefon: sgh-s500i
Operator: Plus
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-04-13, 11:36   HDD USB Seagate FreeAgentDesktop 500 GB

ja ostatnio wymieniałem kompa na lapa i do lapa dokupiłem sobie dysk USB taki:http://sklep.vobis.pl/oferta/komponenty/dyski_twarde/882451_hdd_usb_seagate_500_gb.aspx
no i jak narazie jestem zadowolony. Duża pamięć...pZDR
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-04-14, 16:55   

a ja odradzam WD i samsungi.
Samsung to mialem kilka(po na gwarancji wymieniali) mial ciagle bad sektory
WD to spalila sie elektronika a dokladnie zasilanie silnikiem a dokladnie to silnik walniety bo kilka takich ukladow spalil.
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-04-15, 12:38   

kowalkarol1 napisał/a:
a ja odradzam WD i samsungi.


A ja mam właśnie te dyski juz około półtora roku i narazie nic sie nie dzieje. Myślę że to jednak jest jak się trafi
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-04-15, 13:57   

lukaczmarek, tez moze masz racje, ale z samsungiem bylo troche inaczej wiec tutaj pecha miec nie moglem. Byl kilka razy wymieniany na gwarancji na nowy i ciagle sie psuly. Z wd to spalil sie poprostu uklad zasilania silnika. Po jego wymianie chodzil dysk normalnie ale w wylaczylem i wlaczylem kompa i tak samo poszedl ten uklad sterowania. Najwidoczniej silnik poszedl(moze go trzeba nasmarowac:D :) ).
Jak sie trafi. Tak jest z wiekszoscia sprzetu, warunkami eksploatacji.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Jaki dysk PATA (IDE/ATA) ? riger Hardware 20 2007-04-30, 15:24
Brak nowych postów uszkodzony dysk ma ktos pomysl jak na... kowalkarol1 Hardware 12 2007-10-26, 16:33
Brak nowych postów dysk SATA 250GB a XP Domi Software 10 2007-12-10, 01:24
Brak nowych postów 3510 resetuje się (wyłącza i ponownie... _Brutus DCT-4 5 2008-08-16, 23:55
Brak nowych postów Dysk zewnętrzny jaki jest najlepszej ... Sorvino Hardware 3 2013-01-31, 16:04