PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Dzielenie połaczenia z radiówki na 3 kompy


Dzielenie połaczenia z radiówki na 3 kompy

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Dzielenie połaczenia z radiówki na 3 kompy
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
cdrbti 
Nowicjusz



Telefon: ME45/6610i
Operator: Era
Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 5
Skąd: Białystok/Kraków
Wysłany: 2006-03-28, 20:56   

Prawdę mówiąc rzeczywiście nie jest to napisane ale myślę że na 80% ten D-LINK ma taką funkcję (jedna z podstawowych) Przy wybieraniu AP musisz bardziej kierowac się tym czy ma możliwośc klonowania MAC adresu (czyli czy bedziesz mógł wpisac MACa swojej karty) - tą funkcję również większośc d-linków posiada.

Ja mam D-linka z wbudowanym modemem adsl co nie bedzie ci potrzebne (dziele poprostu neo na kilka kompow) wiec nie sugeruj się modelem aczkolwiek jest to DSL-G604T
Dla Ciebie powinien wystarczyć tamten - tani, najzwyklejszy AP ze standardem typu b.

Reasumujac mysle ze albo ten sprzedawca jakis kretyn albo chce cie oszukac - moze chcial bardzo sprzedac cos innego ;)
^
 
     
AdSense


Redi
Nowicjusz


Telefon: SE K700i
Operator: Era
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-04-04, 00:18   

Czołem tak czytam i czytam i zaczynam coś rozumiec :) Ale zapytam dla pewnosci.
Mam łącze radiowe: antenka na dachu połączona z komputerem kablem koncentracyjnym.
Mam zamiar podzielic to łącze na 3 komputery:dwa PCty do których pociągne kable ,,skrętki''i laptom z wbudowaną kartą bezprzewodowa (WiFi) i tu nasuwa sie pytanie jaki wybrac AP ? widze, że macie pojecie o tym, wiec prosiłbym o fachową porade :p
Sądze ze powinien to byc AP z dwoma antenkami, jedna do rozsyłania sygnału żeby laptop odbierał a drugą wykręce i w jej miejsce wkręce kabelak od antenki, którą mam na dachu...chyba sie nie myle prawda ?

[ Dodano: 2006-04-04, 08:41 ]
Znalazłem schemat według którego chce zbudowac sobie siec o której pisałem powyżej http://www.plj.com.pl/dos...y_schematy.html - ten ns samym dole...jak myslicie bedzie u mnie dzialalo ? i mam pytanie, czy router podpinam do AP pod gniazdo WLAN ?
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-05, 00:01   

a tak wogle skoro przeszkadza ci ze jeden komp musi byc wlaczony aby miec net

nie lepiej sie zlozyc na 486 i znalezc jakeis zrodlo energi (486 chlodznei anie potrzebuje wiec :D)
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów N6600 Przerwywa połaczenia kowal17 Aplikacje 1 2006-01-30, 19:13
Brak nowych postów Jak połączyć 2 kompy w sieć Domi Hardware 6 2006-02-02, 14:13
Brak nowych postów problem z wymianą radiówki damtel21 DCT-4 7 2006-02-15, 21:42
Brak nowych postów połaczenie z internetem na zasadzie u... fankas Software 5 2007-04-28, 17:44
Brak nowych postów jak połaczyc ze sobą 2 kompy z win 7? mohicans Hardware 7 2010-01-02, 19:13