PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > dziwna nagrywarka SONY CD-RW CRX175A1


dziwna nagrywarka SONY CD-RW CRX175A1

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » dziwna nagrywarka SONY CD-RW CRX175A1
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
  Wysłany: 2005-03-26, 20:38   dziwna nagrywarka SONY CD-RW CRX175A1

Mam problem z nagrywarką podaną w temacie. Mianowicie problem objawia się tak. Mam winde XP i 98. Kiedy nagrywam(x16) 'coś' na XP , całą płytę nagrywa jakieś 4min, a na 98 muli jakieś 10-20min. Co to może być. Jaka jest tego przyczyna ??

Z góry THX
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-03-26, 23:33   

może spróbuj nowe oprogramowanie wgrać do nagrywarki :idea: tylko uważaj żeby ci przypadkiem prądu nie zabrakło, bo wtedy konieczna wizyta w serwisie :!:
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-03-27, 22:12   

wntl, myślałem nad tym, ale zdaje się że to nie takie proste :/ gdzie można znaleść pewne oprogramowanie :?:
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-03-27, 22:29   

obczaj tutaj http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#CRX175A1 albo tutaj http://forum.rpc1.org/dl_...ownload_id=1489
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-03-28, 00:10   

wntl, WIELKIE DZIEKI. A teraz 2 pytania :mrgreen:
1. O co chodzi z tym 5YS2 lub 5YS3
2. Jak to zrobić by nic nie zepsuć :?:
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-03-28, 00:38   

bubek3, włacz obsługe DMA dla nagrywarki
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-03-28, 00:43   

To jest chyba wersja biosu, a normalnie instalujesz tak jak program jakiś, przynajmniej ja tak instalowałem :wink: , jak poszukasz na http://www.google.pl/ to powinieneś znaleźć jakieś biosy do nagrywarek, najlepiej jak jest to strona firmowa, np.sony bo tam powinny być najaktualniejsze
tu masz ja to sie robi http://www.cdrinfo.pl/sof...=20040102200158
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-03-28, 01:06   

logos2000, faktycznie nie było włączone :oops: nie wiem dlaczego tego nigdy nie robiłem choć czyałem o tym. Ale wątpię czy to coś zmieni :| wntl, najpierw potestuje z DMA a później zaczne kombinacje z firmeware, zobaczymy co jest tego przyczyną.
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-03-28, 12:35   

bubek3, ponieważ Win 98 ma domyślnie wyłączony tryb DMA, a XP ma domyślnie włączony :mrgreen:
proste :D

jezeli ten komp jest ten sam a rozni sie tylko systemem to napewno w tym jest problem.
jak inny to jeszcze dobreze jest usawiac tasmy dysku na ID1 Master,a nagrywarki na ID2 (aby nie były razem).

aktualizajca biosku to ostatecznosc, raczej odradzałbym gdyz jest to bardzo ryzykowne
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-03-28, 18:41   

logos2000, komp jest ten sam. Dorwałem dziś kilka płyt :mrgreen:
Przetestowałem i wyniki pozytywne. Płyte 700mb nagrywa 6min, więc już są duże postępy, ale to jeszcze nie to. Nagrywałem z dysku(nie ma włączone DMA), gdybym włączył DMA dla dysku to czy jeszcze szybciej nagrywałoby :?: Aby szybciej mi przegrywało płyty musze włączyć DMA dla CD-ROM/DVD-ROM :?: dobrze rozumiem :?:
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-03-28, 19:44   

bubek3, wlacz dla wszystkich urzedzen uczestaniczecyhc w nagrywaniu (HDD i nagrywarki)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Lg Ku990i używany a nowy dziwna różni... Lucas_21 Co wybrać? 1 2010-02-25, 22:30
Brak nowych postów Simlock Sony ericsson C702. Marioss167 Sony Ericsson 2 2011-12-30, 13:19
Brak nowych postów Sony xperia Sola vs HTC 8S Windows Ph... dawcu Co wybrać? 3 2013-02-11, 18:45
Brak nowych postów Sony Xperia Z1? telfonko Inni Producenci 1 2014-01-23, 13:23
Brak nowych postów Sony Xperia Sola dajana Sony Ericsson 0 2014-10-15, 19:21