PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Gigabyte GA-MA69VM-S2 - dźwięk ?


Gigabyte GA-MA69VM-S2 - dźwięk ?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Gigabyte GA-MA69VM-S2 - dźwięk ?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-10-12, 23:06   Gigabyte GA-MA69VM-S2 - dźwięk ?

Jak w temacie... otrzymałem do naprawy komputer z płytą główną Gigabyte GA-MA69VM-S2, jednak mam problemy z dźwiękiem, sterowniki zainstalowane niby poprawnie, a dźwięku jak nie ma, tak nie ma :/ o co chodzi ??
patcha KB888111 od microsftu zainstalowałem... :|
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-10-13, 10:43   

w biosie karta jest aktywna?
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-10-13, 13:21   

Reich napisał/a:
w biosie karta jest aktywna?
a jak ta opcja się zwie ?? :) bo jeśli coś z 'audio controller' to ustawione jest na 'auto' (nie ma 'enable' do wyboru) czyli włączone...
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2007-10-15, 10:10   

no to w biosie masz dobrze, bo tam jest auto i disable.

sprawdz czy głosniki masz podłaczone w dobre gniazda albo czy sa w ogóle właczone;)

a przed instalacją dzwięku wgrałeś sterowniki chipsetu?

jeśli juz nic nie pomaga to daj formata i próbuj wszystko od nowa.
^
 
  Skype
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-10-15, 19:48   

wasiesto napisał/a:
sprawdz czy głosniki masz podłaczone w dobre gniazda albo czy sa w ogóle właczone;)
hehe az taki zielony to chyba nie jest no ale od tego trzeba zaczac ;d;d;d
wasiesto napisał/a:
a przed instalacją dzwięku wgrałeś sterowniki chipsetu?
sterowniki chipsetu ? pracowalem jakis czas w serwisie komputerowym i uwierz mi zadnych sterow nie potrzeba do chipsetu zeby dzialala karta dzwiekowa ;p potrzebne sa tylko stery do karty

bubek3,
jak wejdziesz do biosu daj F5 i F6 wtedy przywrocisz ustawienia na domyslne, zakladam ze masz odpowiedni sterownik, sprawdz w managerze sprzetu czy stery siedza ok i nie wywala alerta, po tym to tylko przewalka systemu a jak nie zadziala to prawdopodobnie uszkodzona karta dzwiekowa

jesli tam masz xp a zakladam ze tak zapytaj sie wlasciciela kiedy ostatnio mial dzwiek i zrob restore do tego czasu :) bedziesz mial odpowiedz czy to SW czy HW

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-10-15, 19:55   

wasiesto napisał/a:
sprawdz czy głosniki masz podłaczone w dobre gniazda albo czy sa w ogóle właczone;)
hehe... bez przesady, aż tak głupi nie jestem ;p hehe :)
wasiesto napisał/a:
a przed instalacją dzwięku wgrałeś sterowniki chipsetu?
tak jest :) jednak, tak jak traneman napisał, pierwsze sie spotykam by stery od chipsteu miały wpływ na dźwięk... :|
wasiesto napisał/a:
eśli juz nic nie pomaga to daj formata i próbuj wszystko od nowa.
juz wgrywałem wszystko na nwo... nic nie dało ;p
tranceman napisał/a:
jak wejdziesz do biosu daj F5 i F6 wtedy przywrocisz ustawienia na domyslne, zakladam ze masz odpowiedni sterownik, sprawdz w managerze sprzetu czy stery siedza ok i nie wywala alerta, po tym to tylko przewalka systemu a jak nie zadziala to prawdopodobnie uszkodzona karta dzwiekowa
tp także robiłe... mniemam że może byc coś na płycie głównej... :| dziś po komputer przyjechali "serwisanci" i oczywiście nic nie zdziałali... wzięli go ze sobą... :]
zobaczymy co tam w serwisie wymyślą... zakładam ze może coś być z płytą głowną :/
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2007-10-16, 23:18   

no ciekawy jestem co to będzie z tego:) to gigabyte więc będą ja lepić:p
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów GIGABYTE GA-MA78GM-S2H AMD780G AM2+ muminek70 Hardware 10 2008-09-06, 18:10
Brak nowych postów samsung e-530 dźwięk dzwonka sms POMOCY anett112 Samsung 0 2008-09-19, 12:51
Brak nowych postów Gigabyte Aorus X3 - laptop dla graczy Proximo Hardware 0 2014-06-11, 13:05
Brak nowych postów Zły dźwięk podczas rozmów [lumia 630] jakubbb Nokia 1 2015-07-09, 13:47
Brak nowych postów Lepszy dźwięk w kinie domowym Proximo Inne 0 2015-07-21, 13:45