PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Głośny wiatrak w zasilaczu


Głośny wiatrak w zasilaczu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Głośny wiatrak w zasilaczu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
  Wysłany: 2005-01-18, 21:18   Głośny wiatrak w zasilaczu

Mam mały a w zasadzie duży jak dla mnie problem :? Mój komp bardzo hałasuje stwierdziłem że to ten pokichany wiatrak w zasilaczu :evil: Czy dałoby go jakoś wyciszyć :?: bo przez to gówno nie mogę pracować :? Na razie odpada kupno nowego zasilacza lub wiatraka (wiem że dużo nie kosztują) ale jestem na dzisiejszy dzięń spłukany a kasa dopiero wpadnie ok. 7 lutego :( Dałoby go jakoś nasmarować lub coś z tych rzeczy :?: :?: Oczywiście zaznaczę że komp ma już 2 i pół roku. Prosze pomóżcie :cry:
^
 
 
     
AdSense


nKbar 
Nowicjusz



Telefon: e52
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 72
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-01-18, 21:32   

nasmarować zawsze można ja tak robiłem jak mój wiatraczek na pł.głównej " :mrgreen: pierdział"
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-01-18, 21:51   

Nio i co pomogło troszke czy dużo :?: i gdzie to tak w ogóle nasmarować :?: :?:
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
Scull 
Starszy Użytkownik
Mówi Co Wie


Telefon: N7650
Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 198
Skąd: Łaszczów
Wysłany: 2005-01-19, 20:34   

Pomoze napewno :) .

1. Wykrecasz zasilacz
2. Odkrecasz obudowe zasilacza
3. Wykrecasz wiatraczek
4. Patrzysz z tylu - na wirniku będzie taka nalepka
5. Odlepiasz tę nalepkę i na środku powinna być DZIURA :D
6. Kropelkę smaru lub jakiegoś oleju etc tam kapnij
7. Dociśnij nalepke z powrotem, aby olej nie wymazał reszty zasilacza (jeśli za duzo nalałeś)
8. Przykręć wiatraczek
9. Dokręć obudowe zasilacza
10. Zamontuj zasilacz w obudowie komputera.

PS. Dekiel na obudowie mam zdjęty na stałe, wiec ten pkt ominołem, ponieważ Ty też tak mozesz mieć :P .

Ukryty tekst tylko do niego :P .
_________________
Metal is forever in every single matter...
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-01-20, 21:10   

Dzięki Scull na pewno jutro spróbuje bo dziś nie chce mi się rozkrecac kampa.
Cytat:
6. Kropelkę smaru lub jakiegoś oleju etc tam kapnij

masz na myśli w płynie ?? Może być WD40 czy lespiej jakiś smar zwykły ??
^
 
 
     
Scull 
Starszy Użytkownik
Mówi Co Wie


Telefon: N7650
Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 198
Skąd: Łaszczów
Wysłany: 2005-01-23, 01:42   

Nawet lepiej WD40 :) .
_________________
Metal is forever in every single matter...
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-01-23, 20:54   

Jush robiłem :D troszke pomogło. teraz jest ciszej. THX za pomoc. Myśle że temat do zamknięcia. Chyba że ktoś coś chce jeszcze dodać :?:
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-01-25, 21:27   

bubek3, jak tak bardzo chałasuje a bardzo sie ni grzeje to mozesz podłaczyć wiatrak pod 5V
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-01-25, 21:48   

elektro255, ale będzie słabiej chłodzić....
najlepsze rozwiazanie do chłodzenie wodne :mrgreen: i cisza....... :P
tylko ze to troche kosztuje.........
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-01-25, 22:42   

Hmmm.... . No tak można i tak zrobić. Ale odczekam jeszcze te kilka dni i kupie nowy :mrgreen:

A teraz coś nie na temat (sorki) szczerze to nie za bardzo mi się podoba opcja "Pomógł" nie wiadomo komu dać :? Chyba trzeba zacząć każdemu dawać "Pomógł" bo nie bedzie mi się chciało wybierać miedzy ludźmi. :mrgreen: :mrgreen:
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
Scull 
Starszy Użytkownik
Mówi Co Wie


Telefon: N7650
Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 198
Skąd: Łaszczów
Wysłany: 2005-01-26, 17:25   

http://student.wspa.pl/~czarodziej/ <-- tak to wygląda :) chłodzenie wodne
_________________
Metal is forever in every single matter...
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-01-27, 21:51   

Hmmm a jest chlodzenie wodne zasilacza !?:| Bo o takim nieslyszalem choc raczej jestem na biezaco.. Moj koles bawi sie w modowanie kompa.. NAwet wygral cos tam w jakims konkursie.. Chyba orginalnego Unreala z tego co pamietam..

Ja nasmarowalem wiatrak ale strasznie szumi. Myslalem ze to moze rzez ta kratke.. to ja wycielalem ale niema roznicy :| Chyba podlacze pod 5V moze bedzie dobrze... ale najpierw wstawie wiatrak ktory zwinelem Trancemanowi :)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-01-27, 23:53   

hehe MJ ja też wycinałem tą kratke i też mi nic nie dało (Ktoś pica puścił :wink: ). Kombinowałem na wszystkie sposoby i jedynym moim wyjściem jest chyba kupno niowego :mrgreen:
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-01-28, 10:16   

chyba zrobie przelacznik zeby dzialla na 5 i 12V
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-01-28, 21:54   

MJ Ty to wypróbuj :mrgreen: :mrgreen: A później napisz jakie efekty i jak to zrobiłeś :wink: :wink:
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: