PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > jak podkrecic procka w biosie i do ilu Ghz?


jak podkrecic procka w biosie i do ilu Ghz?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » jak podkrecic procka w biosie i do ilu Ghz?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Second Space
Nowicjusz


Telefon: k510i
Operator: Era
Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-12-27, 23:52   jak podkrecic procka w biosie i do ilu Ghz?

Siemka mam procesor athlon 3200+ czy moge go podkrecic? jesli tak jak to mam zrobic i do ilu?
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-12-28, 15:30   

Second Space, podkrecasz mnożnikiem lub fsb. Czasami można zwiększyć napięcie procesora po podkręceniu by zwiększyć stabilność.Ile można podkręcić to indywidualna sprawa.Zalezy od sprzętu i od wydajności chłodzenia. Musisz sam poeksperymentować. Najczęściej poprzez zwiększenie FSB, ale tylko jeśli płyta na to pozwala.
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-01-03, 19:04   

dużo zależy od rodzaju płyty głównej, zasilania procesora np 8fazowe zasilanie i od samego procesora, tzn jak jest wyselekcjonowany. z doświadczenia wiem ze nie wszystkie atholny dobrze sie kręcą. zakładam ze masz ahlona 64 3200, czyli ma on 2ghz, przy średniej płycie, średnim zasilaczu, boxowym chłodzeniu powinieneś spokojnie wyciągnąć z niego 2,5 3,0ghz.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów przelutowanie procka w 3310 poochone DCT-3 8 2005-05-28, 23:31
Brak nowych postów Sterowanie programowe jakąś wolną nóż... Domi Programowanie 155 2006-08-05, 14:28
Brak nowych postów Boot z USB, bez takiej opcji w biosie logos2000 Software 1 2008-04-05, 06:32