PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > jak połaczyc ze sobą 2 kompy z win 7?


jak połaczyc ze sobą 2 kompy z win 7?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » jak połaczyc ze sobą 2 kompy z win 7?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
mohicans 
Nowicjusz


Telefon: lg kp500
Operator: Plus
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-01-02, 19:13   jak połaczyc ze sobą 2 kompy z win 7?

mam PC z Windows 7 profesjonal i laptopa z Windows 7 home i nie potrafię ich połączyć mam odpowiedni kabel LAN ale laptop ciągle pokazuje "siec niezidentyfikowana" co zrobić?
^
 
     
AdSense


natusia3003 
Nowicjusz



Telefon: samsung 3650
Operator: Plus
Dołączyła: 28 Gru 2009
Posty: 13
Wysłany: 2010-01-02, 19:29   

A kabel masz odpowiedni? Z tego co wiem jak łączysz bezpośrednio dwa komputery, to wtyczki muszą być tak jakby odwrócone? Zapomniałam jak się to nazywa ;p
^
 
     
mohicans 
Nowicjusz


Telefon: lg kp500
Operator: Plus
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-01-02, 19:33   

no kabel jest dobry "skrętka" miałem już tak połączone ale musiałem kompa sformatować
^
 
     
natusia3003 
Nowicjusz



Telefon: samsung 3650
Operator: Plus
Dołączyła: 28 Gru 2009
Posty: 13
Wysłany: 2010-01-02, 19:39   

Może masz wyłączoną usługę systemową jakąś potrzebną do tego. Niestety nie wiem jakie za to odpowiadają, ale wiem, że jak się jakąś wyłączy, to mogą być problemy z internetem itp. Przynajmiej w XP tak było :P Jest w panelu sterowania taka opcja do włączania usług, ale nie powiem ci gdzie niestety. :/ Niech ktoś co się zna się wypowie.

Pozdrawiam
Nati :)
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2010-01-02, 20:24   

Przede wszystkim skrętka musi być crossowana. Adresy IPv4 trzeba na obu poustawiać statycznie. Korzystając z IPv6 nie trzeba. Sam się trochę męczyłem z tym na Viście.
^
 
     
adrian219 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 5530XM
Operator: Play
Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 45
Wysłany: 2010-01-03, 11:24   

mohicans, najprawdopodobniej Windows 7 home nie obsługuje czegoś takiego ;) No bo tak to przecież by się normalnie połączył. Po co wychodzą te nowe systemy, żeby było lepiej, a nie gorzej :P Ja przyjmuje taką teorię, ale to trzeba by było sprawdzić ;)

Pozdro
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2010-01-03, 14:21   

akurat obsługę sieci to ma każda dystrybucja
^
 
  Skype
     
pysiak888 
Nowicjusz


Telefon: Nokia E51
Operator: Orange
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-05, 23:45   

adrian219 napisał/a:
mohicans, najprawdopodobniej Windows 7 home nie obsługuje czegoś takiego ;) No bo tak to przecież by się normalnie połączył. Po co wychodzą te nowe systemy, żeby było lepiej, a nie gorzej :P Ja przyjmuje taką teorię, ale to trzeba by było sprawdzić ;)

Pozdro


He he. Wiele mozna zarzucić Microsoftowi, ale nie to, że w najnowszym produkcie zrezygnowałby z tego, ż czego korzysta gro firm ;)

Ja bym doszukiwał się winy albo w kablu, albo w sterownikach do kart sieciowych. Sprawdź w menadżerze urządzeń czy karty są na swoim miejscu
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów niemozna sie połaczyc z 5100 poochone DCT-4 1 2005-06-15, 00:07
Brak nowych postów Jak połączyć 2 kompy w sieć Domi Hardware 6 2006-02-02, 14:13
Brak nowych postów Dzielenie połaczenia z radiówki na 3 ... neo Hardware 32 2006-02-18, 22:08
Brak nowych postów pytanko. Jak połaczyc ME75 z kompem? Pawian BenQ-Siemens 16 2006-05-21, 12:09