PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > jak zmienić adres mac Access Pointa??


jak zmienić adres mac Access Pointa??

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » jak zmienić adres mac Access Pointa??
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-03-15, 11:43   jak zmienić adres mac Access Pointa??

jak w temacie, czy można zmienić adres mac urządzenia?
^
 
  Skype
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-15, 11:54   

wasiesto, Teraz to chyba każde urządzenie ma opcje "klonowania" mac. W panelu konfiguracyjnym po http powinna być właściwa opcja
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-03-15, 12:04   

nie wiem jak w przypadku AP ale dla karty w kompie (czy LAN czy WiFi) mozna to zrobic programem SMAC
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-15, 14:23   

Domi napisał/a:
mozna to zrobic programem SMAC
Nie trzeba programu, tu chyba kiedyś zmienialem
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-03-15, 14:32   

Domi, chyba u mnie nie ma tej opcji mam ap dlinka dwl-g700ap
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-15, 18:44   

ale co ty chcesz zmienic?
chesz zmienic mac (ten ktory router wysyla? - o ile to radiowy) czy chcesz np podlaczyc sie do swojego operaotra gdzie jest filtracja mac?
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-03-15, 19:38   

kowalkarol1, chce zmienic adres mac urządenia żeby podłączyć sie do operatora u którego jest filtracja. w tej chwili mam u niego podany mac karty wifi, wiec myślałem sobie wklepać w apeka ten adres bo niechce mi się jeździć i załatwiać
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-15, 22:22   

to jak masz zakladke wan wez dynamic ip i tam bedziesz mogl wpisac maca, jezeli nie to napisz to mnie na gg, daj zdalne sterowanie routerem(o ile masz taka mozliwosc) i sie zobaczy. Jezeli nie to daj jakis screeny ustawien albo cos.
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-03-15, 22:38   

nie mam zadnych z tych opcji, w panelu administracyjnym jest tylko to co na sreeenach
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-03-15, 22:58   

to byc moze da rade przez Hyper Terminal, a jesli nie to moze przez wlozenie karty sieciowej do laptopa (robieralem swojego dlinka i tam siedzi karta mini Pci)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-03-16, 00:03   

jak ten AP laczy sie z kompem? wez sprobuj tego SMACa ;)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-16, 00:34   

wyciagnij karte i to jedyne chyba wyjsice jakie moze sie udac.
Domi nie zmienisz maca laczac sie przez rj45, wifi czy cokolwiek innego, chyba ze w opcjach administracyjnego panelu.
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-03-16, 11:03   

no cóż, u mnie nie ma takiej karty w środku;] jest tylko jedna płytka ze wszystkimi układami.
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-16, 11:50   

no to kicha, ewentualnie nowy soft o ile jest mozliwosc moze cos pomoze choc watpie...
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-03-22, 13:19   

a mogę ustawić zeby apek wysyłał mi sygnał wifi z internetem?
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów adres mac karty radiowej czy da się z... adammmos Hardware 16 2008-11-09, 10:38
Brak nowych postów Omnia - adres MAC diuk74 Samsung 3 2008-12-18, 11:41
Brak nowych postów Czym zmienić soft w LG kg800 byrkat LG 0 2009-06-22, 16:34
Brak nowych postów Czy łatwo jest zmienić imei w noki 62... jubi20 BB5 5 2009-11-24, 20:08
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39