PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jaki dysk na SATA?


Jaki dysk na SATA?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Jaki dysk na SATA?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-09-11, 23:56   Jaki dysk na SATA?

Potrzebuje o duzej pojemnosci powyzej =>160 Gb, przedewszystkim baardzo cichy i bardzo fajnie by bylo jak by sie jakos strasznie nie grzal i mial dosc duza gwarnacje.

Co proponujecie? SAMSUNG, MAXTOR, SEAGATE?
http://allegro.pl/item125...rancja_1zl.html

http://allegro.pl/item127...24_06_2010.html

http://allegro.pl/item126..._gwarancja.html

Kasa jaka chce na to przeznaczyc ~200zl

Czytalem w necie ze dysk isamsunga sie bardzo poprawily. Sa bardzo ciche a przy tym sie grzeja zbytnio jak to jest w przypadku maxtora... O barakudzie sie wiele zlego nasluchalem.. ehh nie wiem co wybrac.. co proponujecue?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
AdSense


mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-09-12, 13:55   

MasterJapko, ja bym ci osobiście poleciłbym dyski firmy WDC Caviar mają dość długą gwarancję wporuwnaniu do ceny ale opłaca się ;-) tu masz kilka linków do aukcji:

160 GB
http://allegro.pl/item126..._3_5_1_6gb.html

160 GB
http://allegro.pl/item126..._8mb_cache.html

320 GB
http://allegro.pl/item127...i_nowy_bcm.html

A jeśli będziesz chciał więcej ciekawych ofert to wpisz Caviar na allegro albo na swistak.pl 8)
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-12, 18:21   

mrugaczek, nie Caviar!! Ja miałem 160 GB miał z pół roku i już padł! MasterJapko, polecam Seagate!
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-09-12, 20:51   

Przepraszam że robie OT (choć nie specjalnie wiem co to jest)
seba123, ja mam Caviara od kąd mam swój pierszy Pc i zawsze chodziły działy bez zarzutów dlamnie są szybkie stabline i ciche. Nie wiem może ty natrafiłeś na taką partię gdzie były uszkodzone.
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-13, 17:33   

mrugaczek napisał/a:
Przepraszam że robie OT (choć nie specjalnie wiem co to jest)


OT to jest post który nie ma nic związanego z tematem, i właśnie za OT można dostać ostrzeżenie :) ten mój post też jest OT
^
 
  Skype
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-09-14, 21:19   

Master wlasnie ot o chodzi ze z poprawieniem sie samsungow to tylko plota... olej w ogole ta marke... Jesli chodzi o SATA to zarowno WD, Seagate i Maxtor jest dobry... jedyne co wazne to kupuj dysk na SATA z NCQ i jak najwiekszym cache, pomaga to dosc bardzo (w szczegolnosci NCQ)
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-09-15, 00:17   

naresh, ktory z nich jest najcichszy.. oosbiscie uzywam maxtora i samsunga na ATA. Z samsunga jestem zadowolony, z maxtora nie... jest strasznie glosny i mocno sie grzeje... samsung przeciwnie... wiec ktorych jest najcichszy?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-09-15, 12:32   

MasterJapko, ja ci osobiście polecam Caviar jest cichy nawet jak mam rozkręcony PC ;-)
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-09-15, 12:42   

mrugaczek, masz SATA czy ATA?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-09-15, 12:53   

MasterJapko napisał/a:
mrugaczek, masz SATA czy ATA?

oba STATA mam jednego Samsunga ale on jak ma za duzo plików tak 2/3 zajęte to się lubi przycinać a jak zmieniłem żeby C był Caviar i ma zajęte też 2/3 to działa bez zarzutów :)
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-15, 17:51   

Seagate!! W kompie mam jeszcze 20GB seagate i jest baaardzo cichy i mają dobrą wydajność. Cache oczywiście 16MB, właśnie widział ktoś w sprzedaży HDD z 32 cache??
^
 
  Skype
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-09-15, 17:55   

seba123, moje oba dyski mają 8MB Cache i nie narzekam ;-)
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-09-15, 18:19   

MasterJapko, wejdz na strone producenta albo wpisz w google i sprawdz jakie maja poziomy halasu ;p w necie jest masa testow porownawczych HDD
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-15, 18:20   

mrugaczek, bo nie miałeś nigdy z 16 MB cache :) to być zobaczył jak one chodzą oraz trzeba jeszcze trza mieć dobrą płytke i procka... A masz chociaż NCQ?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-09-15, 18:32   

tranceman, no wlasnie.. za duzo tego..
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Prezent dla dziewczyny - jaki prezent? lukaczmarek Co wybrać? 21 2010-09-06, 09:57
Brak nowych postów Jaki laptop wybrać pawcyk Co wybrać? 9 2011-02-01, 19:59
Brak nowych postów jaki net stacjonarny? arsjan Internet 18 2011-02-16, 14:44
Brak nowych postów Dysk zewnętrzny jaki jest najlepszej ... Sorvino Hardware 3 2013-01-31, 16:04
Brak nowych postów Jaki box (program) zakupić? beeniek BB5 1 2013-12-27, 15:46