PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jaki dysk na SATA?


Jaki dysk na SATA?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Jaki dysk na SATA?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-09-15, 21:35   

seba123, NCQ a cio to jest :shock: :?:
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
AdSense


naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-09-16, 19:19   

Mrugaczek na pewno nie ma NCQ bo to WD, tak wiec Master polecam ci w tym przypadku Seagate skoro maxtor cie nie zadowala (choc slyszalem o nich wiele dobrego). Seagate z NCQ (o ile pamietam to Native Command Queuing) powinien byc spoko... Seagate ma aluminiowa pokrywe wiec lepiej oddaje cieplo... Co do cache to dyski ponizej 250GB maja 8MB, powyzej juz sa z 16MB... dyskow 32MB cache jeszcze nie spotkalem... I nie kupuj tego dysku w komputroniku :] przeplacisz jakies 20-30 zl (niby malo ale zawsze to dobra flaszka). polecam znak.pl
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-09-16, 22:15   

a w i-serwis.action.pl ?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2006-09-17, 10:15   

Dyski maxtror sa nie do zdarcia.

Mam dwa. Jeden 350 MB z 94 roku i chodzi aż miło choc uzywam go jako "dyskietki" i juz nie jedno przeszedł, udezenia wstrzący itp... żadych bad sektrów ani wogule nigdy nie miałem z nim problemów.
Drugo 60 giga na ATA tez juz 5 lat bezawaryjnej pracy. Tego 350 to słychać jak ciągnik, ale 60 juz cichutko pracuje.

Do segate nie mam przekonania bo miałem dwa i oba padły... NAjpierw 20 giga ATA siadł kilka tygodni po końcu gwarancji i kiszka...

Miesiąc temu padł mi segate 120 giga SATA. Chodził 3 miesiace... Za dopłata 20 zl wymienili mi go na WD1600YS 160 giga SATA oczywiście. Ale tego już nie miałem jak przetestować bo kolntroler na pci tez siadł (jakaś tandeta z allegro wiec nie radze wam oszczedzać na kontrolerach).

Mam jeszcze smasunga 20 giga ATA :) już jakieś 4 lata i tez jest dosyć cichy, moze odrobinkę cichszy niż maxtor ale prawie niezauważalnie.

ALe to też zalezy na co się trafi...

naresh napisał/a:
Co do cache to dyski ponizej 250GB maja 8MB, powyzej juz sa z 16MB...


Ten WD1600YS ma 16 MB cache a ma 160 giga...
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-09-17, 11:49   

Ale nie ma NCQ... Seagety ponizej 250GB nie maja 16MB Cache, przynajmniej nie w znaku i techtronicu...
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-09-17, 14:08   

Baracuda NCQ albo Hitachi - i nie zmienię zdania...
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
B_E_R_E_K 
Nowicjusz


Telefon: duuużo
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 18
Skąd: Święte miasto -->Częstochowa
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-10-06, 17:32   

barracuda NCQ na SATA bajka poprostu:] mam 320GB i chodzi zajefajnie:D wczesniej mialem i mam nadal SEAGATE 80 GB na ATA 133 z 2mb cache i tez chodzi swietnie!!! cichy wydajny bezawaryjny
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Prezent dla dziewczyny - jaki prezent? lukaczmarek Co wybrać? 21 2010-09-06, 10:57
Brak nowych postów Jaki laptop wybrać pawcyk Co wybrać? 9 2011-02-01, 19:59
Brak nowych postów jaki net stacjonarny? arsjan Internet 18 2011-02-16, 14:44
Brak nowych postów Dysk zewnętrzny jaki jest najlepszej ... Sorvino Hardware 3 2013-01-31, 16:04
Brak nowych postów Jaki box (program) zakupić? beeniek BB5 1 2013-12-27, 15:46