PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jaki kupić zasilacz do kompa ??


Jaki kupić zasilacz do kompa ??

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Jaki kupić zasilacz do kompa ??
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-06-10, 19:46   Jaki kupić zasilacz do kompa ??

jak w temacie ;D musze kupić jakiś zasilacz, bo mój sie spalił :D miałem wcześniej 350W, teraz chciałbym lepszy
mam P IV 3.0 GHz 512 ram itp :D 160GB
czym sie różni np 350 od 400 lub 450 ??
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
AdSense


Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-06-10, 19:56   

wntl, moi znajomi polecali mi ten, ale nie chciałem kupić. Teraz po burzy, spalił mi się mój i kupiłem(nie było mnie ostatnio za często na forum..) <ten> to jest praktycznie to samo co Chifeteki po niecałe 200zł tylko inna obudowa :D
Polecam :D

[ Dodano: 2007-06-10, 19:59 ]
zależy jaki pobór mocy ma Twoja grafa,Procek(być może jest podkręcony:D ) i inne masz może kilka CD-rom"ów, jakieś swiatełka itp
Polecam ten zasilacz co napisałem wyżej. Pracuje cichutko i przyjemnie. :grin: :grin:
Chyba ze masz sporo kasy to kup TAGANA :D fajne ale drogie :P
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2007-06-26, 22:39   

do tego konfiga i dobra 350 by wystarczyla nie meczac sie za bardzo,
warto kupic juz dobra 400W np amacrox , chieftec, dobry fortron tez nie jest zly

a ta delta z linku wyzej to stara konstrukcja z jedna linia 12v ale z twoim konfigiem dala by sobie rade bez problemu
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-06-27, 09:12   

maciek2107, to lepszy ten > http://allegro.pl/item206..._pfc_gwar_.html
czy ten co dał Uczeń ? > http://allegro.pl/item200...urier_w_wa.html
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2007-06-27, 22:56   

zaden z tych:) oba to stare konstrukcje, ale oczywiscie sa to dobre zasilacze

ja do nowszych konfigow polecam

http://allegro.pl/item206...sata_gw_ss.html

http://allegro.pl/item206...2_lata_gw_.html

http://allegro.pl/item208...pfc_silent.html

a jak chcesz cos nowego ze sklepu to http://zenfist.pl/pID/1026.htm
(produkuje je fsp source czyli fortron)
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-06-27, 23:51   

maciek2107, no właśnie szukam czegos do 100 z przesyłką ... i zeby był 400 ...
jak ktos mi pozyczy 8zl to wezme ten http://allegro.pl/item208...pfc_silent.html :D
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2007-06-28, 19:14   

kup zasilacz Mode Coma

Link

bardzo dobre zasilacze, ciche, stabilne, dużo wtyczek itp. i co ważne masz firmowego a nie jakiegoś krzaka co pisze 500W a w rzeczywistość dziala jak 300 dobrej firmy;]
^
 
  Skype
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-06-28, 20:05   

a co inni myślą o tym modelu ??:D maciek2107, wypowiedz sie :D

[ Dodano: 2007-07-01, 11:27 ]
a co myślicie o tym http://allegro.pl/item210...urier_w_wa.html ??
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2007-07-01, 19:03   

sorry ze nie pisalem ale zapomnialem:)

co do mc feel'a to wlasnie ten zasilacz to taki noname ktoremu daje naklejke modecom, tylko modecomy pelne nie feel sa dobrymi zasilaczami (j tez robi fortron)

a ta delta to stara konstruckja, mocna linia 5v , a nowe konfigi biora glownie z 12v dlatego nowe zasilki maja 2 jak nie wiecej lini 12v

zreszygnuj z 4 piwek i na przesylke do fortrona starczy
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-07-01, 19:28   

wntl, kup ten co ja !! Żaden INNY ! ! daje rade z Intelem 3.0 i nowsze POLECAM. i dajesz niecale 100zł i mas za 2 dni w domu kurierem.
Bedziesz zadowolony :D :D :D
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2007-07-01, 20:09   

jak chcesz dolozyc to 20zl to fortron bedzie bardziej przyszlosciowy

dla przykladu ze nie warto rzucac sie na watty

fortron 300w ciagnie u mnie a64 3800+, 7600gs, 1gb ddr i takie tam, i chlopak dopiero po 2h grania w c&c tw robi sie troszke cipely:)
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-07-05, 20:10   

brać ten http://allegro.pl/item212...s_wysylka_.html
??
prosze o szybką odpowiedź :D
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-07-06, 03:31   

wntl, hmm ludzie firmę forton polecają, więc bierz ;)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-07-06, 16:58   

ok kupiłem http://allegro.pl/item212...s_wysylka_.html
poleciało pomógł dla osoby która najbardziej pomogła w wyborze :D
temat do zamkniecia
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2007-07-19, 08:17   

Heh trochę się spóźniłem... Poczytaj to:
http://www.egielda.com.pl...t=0&#entry70257
Ten co kupiłeś nie cieszy się zbyt dobrą opinią. tylko 15A na jednej linii +12V... i aż 40A na 5V? tylko po co...?

Lepszy zdecydowanie z tych dostępnych byłby ten
http://allegro.pl/item217..._350w_gwar.html
Ma już 2 linie +12V w sumie daje na nich 25A.Do tego jest tańszy. Osobiście mam model 350 HLN i nie dość że mimo 12cm wiatraka jest praktycznie niesłyszalny, to ciągnie athlona3000+, 1 giga ramu oraz kilka dysków i nagrywarek :) i zawsze jest zimny choć to tylko 350W a nie 400. Dobre są też THA-P bo mają podobne parametry, jednak trochę mniej na A na liniach 12V.

Radziłbym Ci odsprzedać tego PNF szybko komuś i wsiąść HLC puki jeszcze są w tak dobrej cenie. Albo poszukać HLN350 w niższej cenie (ja kupiłem swojego na allegro za 60 zł) bo widze że są 400W http://allegro.pl/item213...pfc_silent.html ale po 99 pln.
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Jaki laptop wybrać pawcyk Co wybrać? 9 2011-02-01, 19:59
Brak nowych postów jaki net stacjonarny? arsjan Internet 18 2011-02-16, 14:44
Brak nowych postów Dysk zewnętrzny jaki jest najlepszej ... Sorvino Hardware 3 2013-01-31, 16:04
Brak nowych postów Jaki box (program) zakupić? beeniek BB5 1 2013-12-27, 15:46
Brak nowych postów Gdzie kupić nokię lumię Krystyna788 Nokia 1 2014-03-20, 15:47