PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jakie ramy są dobre do kręcenia??


Jakie ramy są dobre do kręcenia??

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Jakie ramy są dobre do kręcenia??
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
  Wysłany: 2007-03-12, 19:47   Jakie ramy są dobre do kręcenia??

Mam pytanie. Zakupilem sobie takie cos...
http://www.allegro.pl/ite...ory_cooler.html
i to http://www.allegro.pl/ite...dz_na_ram_.html
i rozmyślam jakie pamięci kupić, muszą to byc DDR 400Mhz.
Jakie może podkręcac (napiecie)?? które są niedrogie. Może sami takie używacie. Czekam na podpowiedź


pozdrawiam
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
AdSense


naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2007-03-12, 21:27   

GeIL albo Corsair... chyba najlepiej sie kreca

BTW nie wiem czy bios twojej plyty glownej daje jakies mozliwosci krecenia... to MSI i moze byc biednie

Poza tym to drugie niepotrzebnie kupiles bo GeILe maja radiatory fabrycznie (miedziane)
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-12, 21:40   

naresh, wszystko pod kontrolą. am bios PHENIXA i da rade. ale i tak bede zmieniał płytke. Slyszalem tez o ramach OCZ....
wiem ze niepotrzebnie... też się kapnołem, ale po fakcie. Nic sprzedam kumplowi :D
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2007-03-12, 21:42   

bierz GeIL, tylko nie takie zwykle (z niebieskimi radiatorami, w papierowym pudelku), tylko takiej bardziej wypasne, w plastikowym pudelku z miedzianymi radiatorami
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-12, 21:48   

naresh, a może takie?/
http://www.allegro.pl/ite...e_polecam_.html

albo takie
http://www.allegro.pl/ite...b_ddr_bcm_.html
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2007-03-12, 22:15   

zdecydowanie GeIL Platinum

[ Dodano: 2007-03-12, 22:16 ]
Tylko te platinum maja aluminiowy radiator, wiec zamien go na miedziany (lepiej przewodzi cieplo)
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-12, 22:19   

naresh, wiem wiem wiem :D bo sam ma Miedź na procku, grafie i chipsecie

ale narazie nie mam plyty na DUAL CHANNEL , nie bedzie problemów??
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2007-03-13, 15:51   

nie beda po prostu dzialaly w dual channel i tyle ;]
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-03-13, 23:31   

tak sie zastanawiam jaki jest sens podkręcać sobie ram?
za kase która trzeba wyłożyć na dobry do kręcenia ram (jak choćby wspomniane GeIL Platinum) spokojnie można dołożyć sobie druga tej samej wielkości kosteczkę ramu równie dobrych firmy tyle co już nie pokręcisz sobie tak bardzo.
to co będzie lepiej działać?
podkręcona kostka 512 czy 1024MB? :)

noo ale kto co lubi ;)
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-16, 19:28   

Juz mam je w PC i z drugą kością Geil wspaniale się komponują....
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-03-22, 01:24   

Cytat:
tak sie zastanawiam jaki jest sens podkręcać sobie ram?
za kase która trzeba wyłożyć na dobry do kręcenia ram (jak choćby wspomniane GeIL Platinum) spokojnie można dołożyć sobie druga tej samej wielkości kosteczkę ramu równie dobrych firmy tyle co już nie pokręcisz sobie tak bardzo.
to co będzie lepiej działać?
podkręcona kostka 512 czy 1024MB?

noo ale kto co lubi
dokladnie tka jak mowisz.. ale to jest jzu choroba ten caly overclocking a nie potrzeba uzytkownika..
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Luk3 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 18
Wysłany: 2007-03-26, 21:22   

To zależy do jakiego podkręcania :wink: Moje zwykłe V-daty 400MHz 3-4-4-8 1T chodzą teraz jako 440MHz 2,5-3-3-9 1T (platforma Socket A + Sempron 2400+@2200MHz) na napięciu 2,8V bez radiatorów - pentagram z procka je trochę owiewa. A i do podkręcania to szukaj pamięci na kościach Winbond BH6. Na czym będziesz podkręcał?

O/C to jest może i choroba, ale użytkownikowi jest przydatna. Dodatkowa wydajność za darmo się przyda zawsze :wink: Oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku :)
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2007-03-26, 23:17   

w przypadku ramu nie jest to duzy wzrost wydajnosci ale to juz taki szczegol... Dual channel daje wzrost moze... 10-15% (chyba i tak zawyzylem) tak wiec twoje 40MHz, i poprawione timingi pierwszych kosci, za to opozniony timing ostatniej spowoduje wrecz "zamulenie" kompa przy zapelnionym ramie, gdyz ostatnie kosci odpowiadac beda najwolniej... No ale co kto lubi... jedni wola komputer inni wola na nim smazyc jajka...
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
Luk3 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 18
Wysłany: 2007-03-27, 06:00   

Nie mam Dual Channel, na socket A rzeczywisty przyrost jest bardzo mały, to jest jedna kość 512MB. Na nowszych platformach dual channel daje zauważalny przyrost wydajności. Podkręcałeś kompa kiedyś?
Wszystkie kości w jednym kompie pracują z takimi samymi timingami... Właśnie teraz komp mi chodzi dużo lepiej, zwłaszcza podczas pracy z aplikacji intensywnie korzystających z pamięci RAM. Z resztą wystarczy spojrzeć na odpowiednie testy z sandry albo policzyć sobie SuperPi i wszystko jasne.
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2007-03-28, 20:38   

Ja mam maca, nie musze krecic kompa =.=
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Jakie oprogramowanie do zarzadzania s... logos2000 SW 3 2009-10-06, 18:46
Brak nowych postów Jakie kable do JAFa? lukaczmarek SW 1 2009-10-31, 12:53
Brak nowych postów Jakie kable do telefonów? Upgreydd SW 5 2010-11-19, 10:58
Brak nowych postów Jakie gry lubicie stempelixx PasjaPUB 27 2011-02-20, 11:55
Brak nowych postów Kamerka / aparat do kręcenia VLOGÓW Misiork Hardware 1 2014-10-30, 15:54