PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Karta telewizyjna... kilka pytań


Karta telewizyjna... kilka pytań

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Karta telewizyjna... kilka pytań
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2007-07-21, 11:05   Karta telewizyjna... kilka pytań

Witam, zastanawiam się nad zakupem jakiejś karty telewizyjnej do swojego PCta. Chciałbym do niej podłączyć kablówkę z MultiMedii. Mam pakiet minimalny z 10 programami (ten za 6.50 :D ) Słyszałem o programach, które dekodują sygnał i mógłbym korzystać z pełnego pakietu multimedii, teraz moje pytanie - Czy one działają niezależnie od rodzaju karty telewizyjnej czy karta będzie musiała mieć specjalny chipset lub coś w tym rodzaju?
Z góry dzięki za odpowiedzi
^
 
     
AdSense


sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-07-21, 20:49   

karta musi miec odpowiedni chipset. jaki powinno byc napisane w info do programu. generalnie do bardziej popularnych chipsetow (najlepiej tych niezbyt nowych) powinno byc troche takich programow. kiedys sie w to bawilem. fajna sprawa :)
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-07-21, 22:38   

a operatorzy pozmieniali juz zabezpieczenia i to na nic sie zda....
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2007-07-21, 22:53   

logos2000, a znasz jakies miejsce gdzie mozna o tym poczytać? Na pewno są jeszcze jakieś drogi :) )
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2007-07-22, 12:56   

Wielu operatorow po prostu nie wysyla juz pasma kodowanego... na pasmie na ktorym powinno byc cokolwiek czego nie masz nie nadaja po prostu zadnego sygnalu. Tak przynajmniej dziala u mnie w upc
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-07-24, 15:54   

Comet, analogowka umarla juz ale jesli chodzi o cyfrowa tv to www.laki.dvhk.pl
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-07-24, 21:43   

naresh, upc wycina pasmo filtrami w skrzynkach dlatego nie lapiesz kodowanych.. ale wysylane sa, tylko ze zakodowane. Jak masz pelen pakiet to na 100% masz te zakodowane
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-07-24, 22:45   

raczej nic z tego:)
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2007-07-25, 16:05   

m_arti21 napisał/a:
naresh, upc wycina pasmo filtrami w skrzynkach dlatego nie lapiesz kodowanych.. ale wysylane sa, tylko ze zakodowane. Jak masz pelen pakiet to na 100% masz te zakodowane


To że niby jak ostatnio zadzwoniłem do obsługi żeby aktywować sobie jakiś kanał... To w między czasie przybiegł pan i wyjął mi ze skrzynki filtr cobym po zakończeniu rozmowy miał od razu ten kanał dostępny?
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2007-07-25, 17:37   

a może mają już zdalnie sterowane filtry w skrzynkach, w sumie to nie problem coś takiego zrobić, zwłaszcza ze tam internet jest i można sobie bardzo łatwo tym sterować
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-07-26, 20:16   

naresh, a masz czarną skrzynke od nich ? jezeli tak to inaczej jest sprawa rozwiazywana.
A co do filtrów sterowanych zdalnie czy coś to bez przesady ;D oni są jeszcze bardzo analogowi ;)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-08-06, 17:41   

aha co do takiego programu to przypomnialo mi sie MoreTV sie zwie.
sam kupilem niedawno karte TV za 30 zeta na allegro i ogladam na niej satke przez łącza chinch :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Flash do Nokii 5000 oraz kilka pytań . Flake BB5 6 2010-11-05, 18:02
Brak nowych postów Po wgraniu nowego softu Karta Pamięci... Dombia SW 3 2010-11-23, 21:33
Brak nowych postów Kilka pytań na temat HTC Tytn II Dames Inni Producenci 0 2011-02-09, 17:28
Brak nowych postów Karta Telewizyjna Grageer Hardware 1 2011-02-27, 09:35
Brak nowych postów Karta pamięci damian550 LG 0 2011-05-01, 16:04