PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Kolor diody w myszce.


Kolor diody w myszce.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Kolor diody w myszce.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
peres 
Starszy Użytkownik
Pop. PEERES



Telefon: Nokia 6100
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 23
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 151
Skąd: z tąd
Wysłany: 2006-04-17, 20:27   Kolor diody w myszce.

Na stronie o Moddingu znalazłem opis jak zmienić kolor laserka w myszce jak na to niektórzy mówią. Tam pisało że wystarczy wymienić tą diodę pod osłonką. Zaciekawiło mnie to bo ten czerwony to rzeczywiście mi się znudził i fajnie było by mieć np. Biały laserek.
_________________
Używam narzędzi tylko firmy... o cholera jaka to była firma??? Ważne że Made in China :)
^
 
 
     
AdSense


grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-04-17, 21:17   

peres, to nie jest laserek....tylko zwykła mocno świecąca dioda elektroluminescencyjna...(jaki trudny wyraz...)

Wymiana na inny kolor nie da dobrego efektu - stracisz na jakości...chodzi o to że matryca która wykrywa przesunięcie myszki robi zdjęcia ileśtam razy na sekundę i ona jest przystosowana do obrazów w kolorze czerwonym (to tak łopatologicznie wyjaśnione).

hmm..jak by to tak poglądowo....są takie okularki 3D - czerwono-niebieskie. Namaluj sobie na kartce papieru 3 paski - czerwony, zielony i niebieski..(białe tło).
Patrząc przez czerwony niebieski i zielony będę ciemne a czerwony zleje się z tłem, patrząc przez niebieski czerwony i zielony będą ciemne a niebieski zleje się z tłem - i podobnie widzi kamera w myszce - ona wykrywa to co jest niebieskie i zielone, jak dasz jej np. niebieską diodę to wszysto będzie dla kamery bardzo ciemne (kolor niebieski był ciemny przez czerwony okular) i kamerka nie będzie zbyt wiele widziała...czyli będzie miała problem z wykryciem przesunięcia...

Wstawiając białą diodę może nie być pogorszenia jakości...w końcu biały składa się z trzech kolorów w tym czerwonego...ale z drugiej strony rozjaśniają się wtedy niebieskie i zielone kolory...może być za dużo szczegółów tym razem....

Tak źle i tak niedobrze...czyli najlepiej pozostać czy czerwonej diodzie i myszce....ja np. nie mam tego problemu bo mam zabudowaną myszkę i nie widać tego czerwonego koloru od spodu...a co mnie obchodzi jaki kolor świeci na biurko skoro ja go nie widzę??
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-04-17, 21:41   

peres, rowniez chcialem zmienic ten czerwony ale....
powiem tak mozna zmienic na super jasny niebieski ale nie bedzie chodzic juz tak super (o ciemnej podkladze czy biorku zapomnij!!)

ja w swojej mialem 2 diody czerwone (glowna i tylnia) zmienilem wiec sama tylnia i jest fajnie :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
peres 
Starszy Użytkownik
Pop. PEERES



Telefon: Nokia 6100
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 23
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 151
Skąd: z tąd
Wysłany: 2006-04-17, 21:46   

grzesiek1711 napisał/a:
Tak źle i tak niedobrze...czyli najlepiej pozostać czy czerwonej diodzie i myszce....ja np. nie mam tego problemu bo mam zabudowaną myszkę i nie widać tego czerwonego koloru od spodu...a co mnie obchodzi jaki kolor świeci na biurko skoro ja go nie widzę??
Nie zostać przy czerwonej tylko po próbować:) (myszki nie są takie drogie, a przy okazji trochę praktyki z lutowanie nie zaszkodzi) Aha mam taką myszkę do laptopa która ma orginalnie niebieską diodę.
_________________
Używam narzędzi tylko firmy... o cholera jaka to była firma??? Ważne że Made in China :)
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-18, 11:02   

ja w wakacje sie tym bawilem dalem niebiska diode i przezroczysty walek za innej myszy mialem jeszcze dac ziolone po bokch ale caly schemaci nie wytrzymal mojego uzytkownia komputera i sie skonczylo
najgorsze jest to ze jak sie zle podpilo diode w zlacze to mysz sie zawieszala i trszeba bylo restartowac kompa
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
peres 
Starszy Użytkownik
Pop. PEERES



Telefon: Nokia 6100
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 23
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 151
Skąd: z tąd
Wysłany: 2006-04-18, 16:08   

Ja wczoraj bawiłem się tą diodą to źle założyłem osłonkę i przy wciskaniu na swoje miejsce. Nóżka jakoś z mocno weszła w płytkę i wyrwała ścieżkę. I przed chwilą robiłem obejście do scalaka transformatorówką bo moją gdzieś zgubiłem. Nie mogłem znaleźć taśmy izolacyjnej to zalałem wszystko wokół korektorem który jest chyba izolatorem.
_________________
Używam narzędzi tylko firmy... o cholera jaka to była firma??? Ważne że Made in China :)
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-04-18, 19:57   

peres, łooł!! korektor raczej niejst idealnym izolatorem :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
peres 
Starszy Użytkownik
Pop. PEERES



Telefon: Nokia 6100
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 23
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 151
Skąd: z tąd
Wysłany: 2006-04-19, 20:22   

logos2000, Ważne że działa (to była gruuuuba warstwa). Teraz jej używam.
_________________
Używam narzędzi tylko firmy... o cholera jaka to była firma??? Ważne że Made in China :)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Diody w trzech kolorach??? michaltraczyk DCT-3 5 2007-08-14, 16:52
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi 3310 nie świecą 3 diody KamilGSM DCT-3 7 2007-11-05, 20:24
Brak nowych postów Nokia 3310 Pod ładowarką Swiecą 3 Diody KamilGSM DCT-3 9 2007-11-18, 19:39
Brak nowych postów Diody pod klawą ngage adam1993 DCT-4 1 2008-01-17, 15:17
Brak nowych postów nokia 6300 - swiecą się tylko boczne ... pioneerGSM BB5 4 2009-02-03, 16:40