PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Komp padł - po włączeniu nie nie widać na monitorze


Komp padł - po włączeniu nie nie widać na monitorze

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Komp padł - po włączeniu nie nie widać na monitorze
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2005-10-12, 20:16   Komp padł - po włączeniu nie nie widać na monitorze

Pisze ten post za kolege któremu padł komp. Dziś siedział sobie spokojnie przy komputerze a ten w pewnym momencie wyłączył sie. Teraz gdy go się włącza słychać tylko dłuższe piknięcie i nie nie widać na monitorze. Co dalej robić?
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
AdSense


bamc 
Wie co mówi


Telefon: komórkowy
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 30
Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 415
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-10-12, 20:31   

moze zasilacz padł ?
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2005-10-12, 20:40   

bamc, nie sądzi, to wyglada tak że wszystkie wiatraczki chodzą, tylko na monitorze nic nie widać. Czy mógł sie monitor spalić?
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-10-12, 20:55   

bartek2109, a slyszysz jakies dzwieki z windowsa ? laduje sie windows ? pokazuje sie screen z biosem i ustawieniami dyskow ? moze opiszesz dokladnie ?
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2005-10-12, 21:34   

m_arti21, bios nie odpala, przy właczaniu zawsze jest charakretystyczne piik piriri a tu tylko długie piiiiiii i koniec. wszystie wiatraczki działają, na karcie graficznej tez. dysk jest dobry bo był sprawdzany. karty nie sprawdzaliśmy bo moja stara RIVA sie gdzieś zapodziała.
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
bamc 
Wie co mówi


Telefon: komórkowy
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 30
Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 415
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-10-12, 22:40   

zobacz w instrukcji obslugi co oznaczaja te pii pii

ale ja mowie ze zasilacz ...
^
 
 
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2005-10-12, 23:08   

mialem poodbny przypadek z rok temu
komp mi strzelil poszla plyta glowna procesor poszlo przepiecie po akblu od karty sieciowej
ale nie apmietam czy byly pikniecia
mysle ze raczej to zasilacz proponuje podlaczyc inny i sprawdzic:)
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2005-10-13, 00:06   

hehe niezle opinie ;) takie pikanie oznacza ze cos jest z procesorem i sprawdz jeszcze ramy bo podobnie piszczy ;) jakby grafika byla padnieta to by piszczalo kilka razy
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-10-13, 00:31   

u mnie 2 razy tak bylo... ale po wyciagnieciu i wlozeniu grafiki bylo ok... a piszczenie bylo 1 krotkie i 1 dluuugie
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-10-13, 07:39   

pozwólcie że czymś sie z wami podziele
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 32
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2005-10-13, 12:22   

jak procesor - to nie piszczy
dlugi pisk - to ram
caly czas - to grafika - czyli tak jak logos2000, wkleil

sprawdz ram (poprzekladaj go miedzy slotami, odkurz - nie ruszy to sprawdz swoj na innej plycie, lub do siebie wsadz sprawny - nie to, to przejdz do grafiki - nie grafika, to plyte glowna musisz sprawdzic (poprzekladac wszystko do innej plyty i zobaczyc czy ruszy)

ale najpierw sprawdz ten zasilacz
^
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2005-10-14, 17:16   

Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Winna była karta graficzna.

A może macie jakieś propozycje co z nią zrobić?
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-10-14, 17:31   

bartek2109, sprobuj przeczyscic styki i wlozyc ja... jak nie pomoze to sprawdz ja na innym kompie... jak nie dziala to wymiana!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2005-10-14, 18:29   

Domi, karta już jest nowa tylko nie wiem co z zepsutą zrobic. Najprawdopodobniej sie spaliła tylko nie wiem od czego. Miała 4 lata, nie była jakoś nadmiernie używana. Przeważnie tylko do przeglądania internetu. W grach była mało używana. Podejrzewany że mógł kanpąć na smar ponieważ wiatraczek od procesora był smarowany. Czy w tym tkwi problem?
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-10-14, 19:45   

bartek2109, moglo sie zdarzyc jakies rpzepięcie i karta nie wytrzymała.
moglo tez cos kapnąc, zagrzać sie. lub umrzec śmiercia naturalną
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów K700 Padł podczas flashowania EMEK Sony Ericsson 1 2007-10-06, 16:09
Brak nowych postów N73 komp sie zwis podczas flashowania... arro BB5 4 2008-01-22, 14:33
Brak nowych postów Siemens CXV70 ... chyba padł soft EMEK BenQ-Siemens 14 2008-03-07, 09:35
Brak nowych postów Padł mikrofon - Nokia 6610 realzg DCT-4 4 2009-08-06, 13:57
Brak nowych postów Telefon włącza się, ale nic nie widać... dj-krycho BB5 1 2009-09-13, 21:34