PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Komp + wieża


Komp + wieża

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Komp + wieża
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
fakir7 
Nowicjusz



Telefon: 693670570
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 12
Skąd: z Wisły
Wysłany: 2004-09-10, 22:21   Komp + wieża

Witam,
Chciałbym podłączyć sobie wieżę z komputerem, ale nie mam zielonego pojęcia, więc pytam się was koledzy i pasjonaci wszystkiego ( :D ), jak ma to zrobić? Mam Creative Sound Blaster audioPCI 128 i wieże sharp modelu XL-50H.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

pozdrowionka
_________________
Gość, hello
^
 
 
     
AdSense


Piotrek 



Telefon: K750i
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 1889
Skąd: Poznań
Wysłany: 2004-09-10, 22:28   

Masz wyjscie na AUX?
_________________
Płodni.com - Płodzimy kuszące pomysły,
PrzerwaNaReklame.pl - poczytaj o najlepszych światowych kampaniach reklamowych.
^
  Skype
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-09-11, 08:13   

ja tam wpinałem jednego Jacka(dżeka :) ) w wyjście na słuchawki w wieży a drugiego w wejście line in w dżwiękówce :) )) Taki kabelek se robiłem z dwoma Jackami na końcach :) )
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
fakir7 
Nowicjusz



Telefon: 693670570
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 12
Skąd: z Wisły
Wysłany: 2004-09-11, 09:15   

Raczej nie (przynajmnie nie widzę), bo to jest mini wieża i są tylko wyjście na dwa głośniki. A co do tych jacków, to w wieży podłączyłeś tam gdzie słuchawki?? Do tego przydałby się jakiś amplituner, albo subwoofer, co nie :?:
_________________
Gość, hello
^
 
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-09-11, 09:26   

hihihih nie, ja podpiołem tam gdzie słuchawki :) ) tylka jacka trzeba lekko wyciągnąć żeby było słychać na kompie, a wtedy np w rejestratorze dżwięków możesz sobie nagrać np audycję z radia :)
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
fakir7 
Nowicjusz



Telefon: 693670570
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 12
Skąd: z Wisły
Wysłany: 2004-09-11, 09:52   

Tylko że ja muzę chcę słuchać z kompa na wieży. A twoje rozwiązanie chyba naodwrót. co nie :?:
_________________
Gość, hello
^
 
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-09-11, 10:02   

No widzisz. Nie napisałeś wcale że chodzi ci o odwrotną sprawę. :) ) wepnij w kompie zamiast w line in to w gniazdo od glośników a w wiezy w gniazdo słuchawkowe tylko wsadz tak zeby jack nie wszedł do konca wtedy słychac w głosnikach od wiezy :) ) Sprawdzone na wieżyczce CTX.
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
Wing_Z 
Użytkownik



Telefon: RM-320
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 28
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 111
Skąd: Zambrów
Wysłany: 2004-09-11, 10:54   

Ja mam mini wieże Sampsuga i mi śmiga z moim kompem po cicchach jak niemasz chinchów szukaj wejścia an microfon
^
 
 
     
Piotrek 



Telefon: K750i
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 1889
Skąd: Poznań
Wysłany: 2004-09-11, 11:09   

Jezeli znajdziesz wyjscie na AUX to sa specjalne kable (okolo 10 PLN) dzieki ktoremu nie tracisz jakosci a muza idzie na lewy i prawy glosnik osobno!!
_________________
Płodni.com - Płodzimy kuszące pomysły,
PrzerwaNaReklame.pl - poczytaj o najlepszych światowych kampaniach reklamowych.
^
  Skype
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-09-11, 11:15   

piciu co tp za kabelki? i czym się różnią od zwykłych?
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
fakir7 
Nowicjusz



Telefon: 693670570
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 12
Skąd: z Wisły
Wysłany: 2004-09-11, 11:15   

a jeśli mam amplituner na chinche, to gdzie to mam podłączyć do kompa :?: Czy się wogóle da :?:
_________________
Gość, hello
^
 
 
     
Wing_Z 
Użytkownik



Telefon: RM-320
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 28
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 111
Skąd: Zambrów
Wysłany: 2004-09-11, 11:50   

Szukaj AUX

Chyba picu chodzi o kabel z pozłacanymi końcówkami
^
 
 
     
fakir7 
Nowicjusz



Telefon: 693670570
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 12
Skąd: z Wisły
Wysłany: 2004-09-11, 12:11   

To wiem gdzie jest, ale do czego mam podłączyć w kompie??
_________________
Gość, hello
^
 
 
     
Piotrek 



Telefon: K750i
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 1889
Skąd: Poznań
Wysłany: 2004-09-11, 12:22   

Wing_Z, dokladnie o to mi chodzi :)
fakir7, w kompie podlanczasz tam gdzie normane glosniki do karty muzycznej.
_________________
Płodni.com - Płodzimy kuszące pomysły,
PrzerwaNaReklame.pl - poczytaj o najlepszych światowych kampaniach reklamowych.
^
  Skype
     
bamc 
Wie co mówi


Telefon: komórkowy
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 30
Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 415
Skąd: Poznań
Wysłany: 2004-11-06, 18:19   

to teraz was zagne 8) jak podłączyć kompa do wieży (stara) z wyjściem typu DIN ?
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów problem z polaczeniem komp - x6 sand.man Sagem 0 2005-08-26, 20:39
Brak nowych postów nokia 2600>>komp mura DCT-4 2 2005-09-26, 09:42
Brak nowych postów Komp padł - po włączeniu nie nie wida... Domi Hardware 17 2005-10-12, 20:16
Brak nowych postów 2 nety / 1 komp seba123 Hardware 6 2007-01-16, 07:09
Brak nowych postów N73 komp sie zwis podczas flashowania... arro BB5 4 2008-01-22, 14:33