PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Komp + wieża


Komp + wieża

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Komp + wieża
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-11-07, 02:25   

Cytat:
to teraz was zagne jak podłączyć kompa do wieży (stara) z wyjściem typu DIN ?

Nie wiem czy to byla prowokacja ze jestesmy niezbyt inteligentni :P czy poprostu nabijasz sobie posty, lub chciales znac odpowiedz ;) ale udzielam odpowiedzi na pytanko...

Najprosciej na swiecie ... z jadnej strony (od kompa) wtyczka typu jack (podlaczona do wyjscia LINE OUT, lub SPEAKERS) a z drugiej wtyczka typu DIN (jest 5 pinowa)
pin 3 to GND - masa (srodkowy, z prawej sa dwa inne i z lewej tak samo) , natomiast PIN 1 i 2 to kanal Prawy i kanal Lewy (wejscie dzwieku) a 3 i 4 (to kanal Prawy i Lewy) wejscie dzwieku, jak ktos jest zainteresowany ktore to dwa boczne piny ( z prawej czy lewej) w zaleznosci od tego od ktorej strony patrzymy na wtyczke, to wpiszcie sobie w googlach "HARDWARE BOOK" a tam znajdziecie opisy wszystkich najbardziej popularnych zlacz jakie wymyslil czlowiek...
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
AdSense


bamc 
Wie co mówi


Telefon: komórkowy
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 415
Skąd: Poznań
Wysłany: 2004-11-07, 06:58   

hehe chciałem uzyskać odpowiedz :wink: tylko takiego kabla niestety nie moge dostać w żadnym sklepie , bo juz sie w kilku pytałem :( jeszcze na allegro zobacze ...
^
 
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-11-07, 11:46   

Zrób go sam, obie wtyczki kosztuja max (3zl) + do tego pare metrow kabla (z reguly 1.80zl od metra) napewno wyjdzie cie to taniej i bedziesz mial lepszy kabel...
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
bamc 
Wie co mówi


Telefon: komórkowy
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 415
Skąd: Poznań
Wysłany: 2004-11-07, 19:19   

ja tam wole się w takie rzeczy samemu nie bawić :) nie mam pojęcia na temat elektroniki
^
 
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-11-07, 23:24   

Ok, temat zamykam bo chyba juz wszystko wiadomo na temat podlaczenia wiezy do komputera...
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów problem z polaczeniem komp - x6 sand.man Sagem 0 2005-08-26, 19:39
Brak nowych postów nokia 2600>>komp mura DCT-4 2 2005-09-26, 08:42
Brak nowych postów Komp padł - po włączeniu nie nie wida... Domi Hardware 17 2005-10-12, 19:16
Brak nowych postów 2 nety / 1 komp seba123 Hardware 6 2007-01-16, 07:09
Brak nowych postów N73 komp sie zwis podczas flashowania... arro BB5 4 2008-01-22, 14:33