PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > komputer nie uruchamia sie poprawnie


komputer nie uruchamia sie poprawnie

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » komputer nie uruchamia sie poprawnie
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-03-26, 17:39   komputer nie uruchamia sie poprawnie

Cytat:
witam

dzis chcialem zainstalowac nagrywarke dvd. zmienilem kolejnosc podlaczenia urzadzen (mialem juz cd rw, cd rom i kieszen hdd)

po restarcie nie wykrylo nagrywarki dvd jak i podlaczonej na tym samym kanale cdromu (oczywiscie zworki ustawione)

po kilku probach (zmiana kolejnosci, odlaczenie czesci napedow etc) komputer przy uruchomieniu przestal reagowac - tzn wiatraki sie kreca ale nie ma sygnalu POST ani brak sygnalu na karcie graficznej - karte grafiki sprawdzilem u kumpla, niestety ma on inny rodzaj plyty i pamieci jak i procesora nie moge sprawdzic.

jesli ktos spotkal sie z czyms taki lub moze mnie w jakis sposob nakierowac co to moze byc i jak to rozwiazac bylbym wdzieczny
[/code]
^
 
     
AdSense


seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-26, 17:44   

druidbartek, moze gdzieś w taśmie IDE masz zwarcie :] nieraz takie taśmy z serwisu dostawałem :D zobacz na odpiętych taśmach czy sie włącza.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-03-26, 19:38   

toz od razu odlaczylem wszytskie peryferia
pozatym kable mialem stare - ja tylko nagrywarke dolozylem. sprawdzalem samo plyta + cpu + ram + grafika i nie ruszylo :/
^
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2007-03-26, 19:57   

BIOS próbowałeś "zerować"?
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-03-26, 20:03   

druidbartek, a zasilacz jaki masz No Name??
sprawdz na innym zasilaczu oraz czy kondenastory nie napuchły
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-26, 20:14   

logos2000 napisał/a:
czy kondenastory nie napuchły


taa... nie tak szybko :] gdyby był wcześniej z kondami problem to komp by sie zawieszał/resetował.

aha, może bios zresetuj? naciśnij trzymaj insert oraz włącz kompa (zamiast wyjmowania bateryjki, nawet jest bardziej skuteczny)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-03-26, 21:20   

seba123, nie koniecznie.

u mnie po napuchcieciu kindensatorow wpierw komp odpalal sie na mniejszej czestotliwosciu a dopiero potem łapał zwiechy. wiec moze u ciebie tez ona padly i komp nie moze wystartowac z obecna konfiguracja, mozliwe ze zmiejszenie predkosci szyny pomoglo by, ale na kondensatory to tylko wymiana plyty raczej :/
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-03-26, 21:28   

sundance_kid napisał/a:
BIOS próbowałeś "zerować"?

oczywiście, (w dodatku mam gigabytea z podwojnym biosem)

zasilacz nie no name tylko chieftec, z zasilaniem problemu na pewno nie bylo bo swego czasu mialem 2 napedy + 2 dyski i bylo ok(nie mowiac tych na sata)

kondensatorki sa ok
seba123 napisał/a:
aha, może bios zresetuj? naciśnij trzymaj insert oraz włącz kompa (zamiast wyjmowania bateryjki, nawet jest bardziej skuteczny)

jw
^
 
     
Luk3 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 18
Wysłany: 2007-03-26, 21:31   

seba123 miał chyba na myśli to, że kondensatory nie puchną od tak sobie od razu. No, ale sprawdzić nie zaszkodzi :wink:
A i padnięte kondensatory nie oznaczają konieczności wymiany płyty głównej, wykwalifikowany serwis poradziłby sobie z tym :)
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-03-26, 21:36   

sprawa na razie nieaktualna - plyta w serwisie
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów komputer nie wykrywa telefonu fiera BB5 11 2008-07-09, 14:09
Brak nowych postów Jaki komputer PC do domowegro serwisu GSMservice Co wybrać? 18 2008-11-10, 09:54
Brak nowych postów Komputer dla dziecka bobson144 Hardware 5 2008-12-21, 11:45
Brak nowych postów Kopiowanie sms z telefonu na komputer... nikodemmat Inne produkty firmy Nokia 3 2009-05-05, 13:41
Brak nowych postów Czy mój komputer jest szpiegowany czeski1 Software 3 2009-05-20, 12:52