PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Kupno dobrego kompa.Gdzie dostać dobry w dobrej cenie?


Kupno dobrego kompa.Gdzie dostać dobry w dobrej cenie?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Kupno dobrego kompa.Gdzie dostać dobry w dobrej cenie?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 27
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-01-13, 22:56   Kupno dobrego kompa.Gdzie dostać dobry w dobrej cenie?

Chce kupić sobie nowego kompa :D I tak gdzie można kupić tanie komputery np jakieś hutrownie lub firmu które sprowadzaj czy nie wiem :P Wiem ze jest alegro ale niektórzy nie moga wystawić faktury vat a mi jest potrzebna a jak sa już Ci co wystawiaja to kompa kupisz drogo :( A i takie pytanie lepiej słozyć sobie samemu kompa czy kupić nowego ?
^
 
  Skype
     
AdSense


maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2006-01-13, 23:08   

w sumie teraz w wiekszosci sklepow komputerowych za zlozenie kompa nic nie placisz bo oni maja zysk z czesci, wiec poco sie meczyc jak moga ci sami zlozyc

obecnie zlozenie kompa(sprzetowe) to tylko wciskanie przykrecanie itd elementow zero lutowania itd:) wiec jak troche sie wie o kompach i ma sie odpowiednie czescie ktore beda ze soba dzialac to spokojnie mozna sie samemu bawic


pozostaje ci oczywiscie odwieczny dylemat intel czy amd:)

a co do gotowych zestawow to mzoe i mozna trafic na jakis atrakcyjny cenowo np w mediamarkcie ale sprzetowo to nie zawsze taki atrakcyjny
moga dac taka plyte glowna ze za pol roku juz sobie nei rozbudujesz za mocno, o jakosci zasilacza to nie wspomne:)
albo pisza na reklamie grafika 128mb ale dopiero w sklepie dowiesz sie ze to geforce 5200 wiec nieciekawie:)

napisz moze do jakich celow potrzebny ci komp , jakie fundusze itd to forumowicze napewno cos wymysle tak zeby nie przeplacic:)
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 27
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-01-14, 09:23   

No to tak che kompa do gier i neta :) myślałem nad pentium 4 .Kompa chciałbym kupić no tak do 1500 zł, i jeszcze jakie sa dobre monitory czy te takie płackie LCD czy flatron?
^
 
  Skype
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2006-01-14, 15:19   

ja mam lcd i nie narzekam:) to tez zalezy czy masz miejsce na monitor:) za 1000zl mozna kupic juz barszo dobry monitor lcd

na procesor pentiuma(3GHz) + plyte zaplacisz cos kolo 1000zl wiec moze zainwestuj w amd?
na forum tweaka zawsze polecaja do nie drogiej konfiguracje semprona 3000 i plyte asrocka
ten procek za 360-400zl mozna kupic
plyte za niecale 200zl
grafike to pewnie radeona 9550 128mb/128bit bo mozna go kupuic za 200zl karta moze nie za dobra jak na obecny czas - do najnowszych gier typu nfs:most wanted(w nfs pogasz na nizszych ustawieniach) i cod2 ale w troche wczesiejsze tytuly pograsz bez problemu

mozna oczywiscie na allegro cos zalicytowac:)
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
alberthus 
Nowicjusz
homo econometricus



Telefon: SE T68i
Operator: Plus
Wiek: 33
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 64
Skąd: Breslau
Wysłany: 2006-01-17, 22:21   

sprobuj kupic kompa na stronie www.softon.pl
u nich mozna negocjowac ceny kazdego podzespolu - jesli znajdziesz dana czesc taniej w innym sklepie internetowym to oni ci po takiej cenie sprzedadza
choc to prawie niemozliwe bo maja najtaniej :)
^
 
     
LPSzycha 
Nowicjusz



Telefon: N-GAGE CLS
Operator: Heyah
Dołączył: 13 Lip 2004
Posty: 29
Skąd: z domu
Wysłany: 2006-01-17, 23:03   

Jezeli masz na karte ok 350 zl to polecam radeona 9700pro.
^
 
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 27
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-01-18, 08:27   

Postanowiłem w koncu złozyć kompa kumpel ma mi pomóc co zna sie na kompach :P temat można zamknać
^
 
  Skype
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-02-17, 11:00   

polecam sklep znak.pl
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-17, 11:29   

gosc z infy polecal
www.sknerus.pl ale juz nie działa :[

a tak to moze (z ciekawosci)

www.sklep.logos.pl :D
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
Ostatnio zmieniony przez logos2000 2006-02-18, 14:04, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-02-17, 14:04   

ja polecam www.proline.pl sam tam se poskładalem kompa :p
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
rem1Xeh 
Nowicjusz



Telefon: N6610i
Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-02-18, 12:53   

lol! co ty chcesz za 1500zł kompa do gier? :| ehhhhh... chyba gier sprzed roku :s komp do gier tak żebyś mógł sobie pograć w nowe tytuły w rozdziałce 1024x768, wysokie deale, wygładzanie krawędzi, to bedzie wydatek ok. 3000zł, a nie 1500... ;| Eh... jedyne co Ci mogę w tym przypadku zaproponować to:

Asrock 939dual-sata2
AMD Sempron 2800+ [spokojnie chodzi na 2,2GHz]
hmm .. może grafa: gigabyte 6600 128MB 128 bit pci-e
geil 512 ddr400MHz

+ jeszcze jakaś obudowa te sprawy i już nie ma 1500zł :/

I to raczej nie będzie komp do gier...
^
 
 
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2006-02-18, 21:19   

moze troche tolerancji:)
znam duzo osob ktore maja sprzed za kilka K a graja jako maniacy tylkow csa:)
z tym zestawikiem co podales pograc da rade:)
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-02-20, 14:41   

za 1500 zlozyc mozna AMD (tyle ze bez zasilacza dysku, napedow i obudowy, w koncu to zazwyczaj zostaje ze starego kompa)
AMD 3000+ Venice ~600zl
Pod to plyta Gigabyte na PCIE ~250zl
512 DDR/400 GeIL ~270zl
reszta na grafike i mozna sobie wybrac cos co starczy na troche -_-. Zawsze mozna wziasc jakis model LE przelutowac i zrobic z tego model GT :D
Proc 3000+ bardzo ladnie sie kreci wiec zawsze mozna kombinowac, ramy GeIL'a sa przeznaczone na wstepie do krecenia (maja w zestawie radiatorki na kosci) wiec tez mozna wyciagnac z nich troszke :) Za taka kwote sam bym kombinowal w tym kierunku
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-20, 16:48   

naresh co przelutowac??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-02-20, 17:15   

Use google... dokladnie to nie wiem, ale np. z GeForce 6600 LE robisz sobie 6600GT itd. pogoogluj troche... z tego co pamietam to z radkiem 9800 tez byly takie klocki... :)
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Jaki dobry tani laser?! logos2000 Hardware 11 2010-01-12, 19:41
Brak nowych postów Jaki dobry uczynek zrobiliście dzisiaj? no.referrer PasjaPUB 3 2010-01-20, 13:36
Brak nowych postów Kupno Telefonu ! Joger Nokia 1 2010-10-20, 15:51
Brak nowych postów Szukam dobrego high-end'owego telefonu Palooon Co wybrać? 0 2011-07-10, 09:09
Brak nowych postów Gdzie kupić nokię lumię Krystyna788 Nokia 1 2014-03-20, 15:47