PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Kupno dobrego kompa.Gdzie dostać dobry w dobrej cenie?


Kupno dobrego kompa.Gdzie dostać dobry w dobrej cenie?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Kupno dobrego kompa.Gdzie dostać dobry w dobrej cenie?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-20, 17:30   

naresh, a no wlaczenie mostkow, czy co tam. ale to chbya programowo a nie sprzetowo :)
szukalem niestety z mego radeona 9200 nic nie zrobie :/
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
AdSense


naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-02-21, 17:10   

Zalezy od karty graficznej ale z tego co pamietam to GT trzeba przelutowac costam :) Widzialem nawet tak przelutowane grafy... koniec OT :). Za 1500 zl mozna miec nawet w miare kompa, tyle ze bez napedow :)
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2006-02-21, 23:28   

no ale jak wersja LE jest kastratem czyli ma szyne 64bitowa to zadne lutowanie ci nie pomoze:) a pozatym wersja GT jest jakby fabrycznie wykrecona, jak sie trafi dobry egzemplarz karty to mozna osiagnac zblizone wyniki w o/c do wersji GT
a co do zasilacza ktory zostaje ze starego kompa to watpie zeby do czegos sie nadawal:)
ja ostatnio looknolem do starego kompa a tam zasilacz 230W i to jescze nie wiadomo jakiej firmy:P

zasilacz najtansza opcja to fortron 350/400W z allegro złota myśl "dobry zasilacz to obecnie podstawa":D

może wogole napiszesz jakie podzespoly wybrales?
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-02-22, 12:10   

BTW za cene 512 ramu dobrej firmy jak wyżej pisane do kręcenia mozna kupić 1GB ramu również dobrej firmy ale "teoretycznie" nie przeznaczonej do podkręcania. Sam kupiłem Twinmosa kość 512 za 170zł to za 370zł miałbym 1GB. i jak myślicie jai komp będzie lepiej chodził. z 512 ramu i wysrubowanymi ustawieniami czy z 1GB ale ustawienia standardowe albo lekko podkrecone??

[ Dodano: 2006-02-22, 12:14 ]
aha i to kupiłem jeszcze w zeszłym roku więc ceny pewnie będą juz troszke niższe : ]
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-02-22, 20:37   

370 zl to normalna cena za 1GB ramu... za 380 zl masz 1GB DDR/400 GeIL'a ktorego krecisz od razu :) Te ramy na prawde ladnie sie kreca, poza tym czasem nie warto zaoszczedzac 10-20 zl... A co do cen to powiem ci ze niektore nawet poszly w gore w porownaniu z cenami zeszlorocznymi (pracowalem w zeszlym roku na WGK i mam jeszcze cenniki). Np. proce AMD niestety poszly w gore... na WGK boxy kosztowaly m/w 590, a oemy 510... Teraz normalna cena to ok. 630-640 za boxa... Prawa rynku zainteresowanie procami 64bit wzroslo (a prawda jest taka ze tylko linuxiarze na dzien dzisiejszy poczuja co to znaczy 64bit OS). Mimo wszystko polecam te proce nawet windowsiarzom gdyz za te cene po prostu wymiataja...
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
max453 
Wie co mówi



Telefon: 6260
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2004
Posty: 486
Skąd: Radom
Wysłany: 2006-03-14, 16:27   

Witam a ja mama takie pytanko:

czy opłacało mi sie taki komp kupic za 850zl
- procesor intel pentium IV (2,02Ghz)
- karta pamieci GForce Fx5500 256mb
- karta pmieci 512ram
- dysk 80gb
- nagrywarka TDK 24x, 10x 40x
- stacja dyskietek
- płyta główna msi
- zasilacz 300w
_________________
Miłość, Wiara i Oddanie ==> R*A*D*O*M*I*A*K <== Tak Nas Wychowano I Tak pozostanie
^
 
 
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2006-03-14, 16:55   

zasilacz 300W? to szerokorozumiane okreslenie, zapewno markowy to on nie jest
ten geforce to 256ramu to ma chyba tylko w celach marketingowych, przy jego mozliwosciach watpie zeby 128mb wykozystywal w pelni
w sumie cena nawet nawet , jesli nie chcesz kompa do nowych gier to moze sie nadac
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2006-03-17, 07:51   

Ja tudzien temu kompa w makro kuypilem po promocji * :)

2400 a w nim:

P4 3,06 Ghz
512 Ram
radeon x550 256 MB
160 GB Hdd
DvD-rw
modem
sieciowka,
muzyczna *niezint
2 wentylatory

Ogolnie to SCALEO P

Nie jest zły, fajnie burzy jak na moje potrzeby i czuc moc pod nogami jak sie przesiada z CEL 466 :)
_________________
Gość
Be Strong ! => like a Warka
:)
____________________________________
Wszystko jest do zrobienia! - czasem trzeba po prostu wziąść cięższy młotek!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Jaki dobry tani laser?! logos2000 Hardware 11 2010-01-12, 19:41
Brak nowych postów Jaki dobry uczynek zrobiliście dzisiaj? no.referrer PasjaPUB 3 2010-01-20, 13:36
Brak nowych postów Kupno Telefonu ! Joger Nokia 1 2010-10-20, 14:51
Brak nowych postów Szukam dobrego high-end'owego telefonu Palooon Co wybrać? 0 2011-07-10, 08:09
Brak nowych postów Gdzie kupić nokię lumię Krystyna788 Nokia 1 2014-03-20, 15:47