PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Laptop IBM - modelu nie pamiętam :D


Laptop IBM - modelu nie pamiętam :D

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Laptop IBM - modelu nie pamiętam :D
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-09, 13:15   Laptop IBM - modelu nie pamiętam :D

Mam taki problem że spaliła mi się płyta główna i kupiłem na allegro drugą lecz nie widzi HDD. Dysk się kręci, podczas gdy dysk zlicza sektory (czy tam cylindry) to nawet kontrolka HDD się świeci ale w BIOSie go nie wykrywa. Obojętnie jaki dysk włoże. Ma ktoś jakiś pomysł co jej może być??
^
 
  Skype
     
AdSense


mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-08-09, 19:05   

seba123, a jaki masz dysk Sata czy te starszą wersje ?? Jeśli Sata to musisz w biosie pohrzebać i ustawić go na S-ATA zapisać ustawienia oraz re-start PC potem znowu włazisz w Biosa i sprawdzasz czy jest wszystko O.K. Jeśli masz tą staszą wersje dysku to podłącz go do innego PC i sprawdź czy działa bo podejrzewam że jeden sektor masz uwalony
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 24
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-08-09, 19:18   

chyba jednak chodzi o dysk ATA, seba123, napisał że kupił płytę na allegro. Do nowych laptopów raczej płyt nie sprzedają, a przecież SATA na laptopy nie jest tak popularna jak zaczęła być na PC. tak jak napisał mrugaczek, pod innego kompa i sprawdzać czy działa. I nawet jak masz jeden, dwa czy 20 sektorów uwalonych to i tak dysk a powinien bios widzieć. Może to coś z elektroniką. Na początek jednak sprawdzenie na innym kompie to bardzo dobry pomysł.
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-10, 13:12   

Tylko nie wiem po co pisaliście te posty bo ja wiem o tym lepiej od was. Dodam że lap to PII w modelu coś z 600 a dysków to wkładałem chyba z 20. Mi się wydaje że musze włożyć tam taki dysk jak był od nowośći (czyli 4.3 GB IBMa) bo IBM często są zahasłowanie itd. ale o hasło nie prosi.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-08-10, 15:14   

seba123, to po co pisałeś temat ??
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 24
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-08-10, 18:13   

seba123, jeżeli nie chcesz pomocy, to o nią nie proś. Nie podałeś wszystkich informacji jakie masz, nie wiedzieliśmy czy to laptop nowy, czy stary i co już zrobieś. Więc nie krytykuj nas, bo my chcieliśmy pomóc.
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-11, 14:25   

Nie nie to że nie chce ale ja myślałem że odpowie mi ktoś kto bardziej zna się na hw np. Domi
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-08-11, 15:25   

seba123, jest taki zmyślny komunikator co się zwie Gadu-Gadu i coś takiego jak E-mail :)
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [Nokia E63] Opinie na temat modelu beka1990 Nokia 0 2010-03-23, 14:19
Brak nowych postów Laptop jako zestaw głośnomówiący Dr.Vans Inne 2 2010-07-28, 17:23
Brak nowych postów Jaki laptop wybrać pawcyk Co wybrać? 9 2011-02-01, 19:59
Brak nowych postów Gigabyte Aorus X3 - laptop dla graczy Proximo Hardware 0 2014-06-11, 14:05
Brak nowych postów Laptop, tablet a może PC? jagna73 Komputery 3 2016-02-03, 15:01