PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Migający ekran - POMOCY


Migający ekran - POMOCY

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Migający ekran - POMOCY
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
piotrus_taki 
Nowicjusz



Telefon: 5510 8210
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2005
Posty: 43
Skąd: Zabrze
  Wysłany: 2006-07-13, 11:19   Migający ekran - POMOCY

Dostałem ostatnio kartę graficzną X-Power GF3 Ti 200 64Mb, instaluję, wszystko śmiga i działa, niestety jest male "ale". na ekranie pojawiły się zakłócenia, takie małe poziome paseczki, migania. wyraźnie widoczne na jednokolorowych płaszczyznach.
Ktoś wie jak się tego pozbyć, a może muszę się karty pozbyć??
_________________
"Polityka to sztuka zdobywania pieniędzy bogatych i poparcia biednych, w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi"
^
 
 
     
AdSense


h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 24
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-07-13, 11:31   

A to nie odświeżanie??
A może kable masz nie ekranowane.
^
 
 
     
piotrus_taki 
Nowicjusz



Telefon: 5510 8210
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2005
Posty: 43
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2006-07-13, 11:41   

kable są jakie były, a na starej karcie nic nie migało więc to nie kable,
a co do odświeżania to jest ustawione na 85Hz. Zresztą te zakłócenia są już na poziomie BIOS'a.
_________________
"Polityka to sztuka zdobywania pieniędzy bogatych i poparcia biednych, w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi"
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-13, 12:53   

Hmm wymień stery a jak nie to ci się jakiś układzik/ścieżka na grafie pali :P
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 24
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-07-13, 12:56   

Ale stery są pod system a, piotrus_taki, napisał że to jest już na poziome biosa.
Może ewntulanie wgraj jej nowego biosa i najpierw jak masz możliwość to sprawdź na innym kompie.
^
 
 
     
piotrus_taki 
Nowicjusz



Telefon: 5510 8210
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2005
Posty: 43
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2006-07-13, 12:58   

stery napewno nie, chyba że mówisz o biosie karty. Na mój gust to jakieś uszkodzenie mechanieszne, tylko jak je zdiagnozowac??

P.S. sprawdzłem na innym i jest to samo.
_________________
"Polityka to sztuka zdobywania pieniędzy bogatych i poparcia biednych, w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi"
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-13, 14:58   

Wyjmij karte popatrz na nią czy żadna ścieżka nie jest upalona oraz czy nie śmierdzi palonym krzemem. Ale tak było zanim ją dostałeś?? Bo to może być również chipset (mi kiedyś np. w geforce 2 padł chipset to obraz był różowy, wymiana chipa pomogła)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-07-13, 15:25   

piotrus_taki, a to nie artefakty ? nie podkrecales tej karty ?
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
piotrus_taki 
Nowicjusz



Telefon: 5510 8210
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2005
Posty: 43
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2006-07-13, 19:05   

hmmm ja nie podkrecalem, ale czy kiedyś nie była podkręcane, tego nie wiem. W każdym razie teraz chodzi na ustawieniach fabrycznych.
_________________
"Polityka to sztuka zdobywania pieniędzy bogatych i poparcia biednych, w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi"
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-07-13, 20:16   

Jak masz mozliwosc to porob kilka zdjec, a najlepiej to filmik.
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-07-29, 17:50   

jakie masz chlodzenie karty? jak masz to wez jakis dobry wiatraczek na niej zamontuj i podlacz na plyte(jakies wejscie napewno znajdziesz) a przyczyna jest grzanie sie karty albo juz jest na wykonczeniu( dopala sie do konca)
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-29, 18:23   

kowalkarol1, czemu ty odpowiadasz w tematach o których już każdy zapomniał??
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-07-29, 18:55   

sory nie zauwazylem na przyszly raz bede pamietac.(2 tygodnie to stary?):>
^
 
     
piotrus_taki 
Nowicjusz



Telefon: 5510 8210
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2005
Posty: 43
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2006-07-29, 19:09   

niech odpowiada!! ja tam dalej mam ten problem. Co do chlodzenia to dowiedzialem sie ze kiedys bylo wymieniane, tylko sie zastanawiam, bo jak to by byl klopat z chlodzeniem to przy zimnej karcie (przy jej wlaczeniu) nie powinno byc zaklocen... a sa
_________________
"Polityka to sztuka zdobywania pieniędzy bogatych i poparcia biednych, w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi"
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-07-29, 19:51   

zalezy czy masz radiator czy wiatrak. Z drugiej strony tez racja moze sprawdz przejscia miedzy pinami ( chlodzenie-karta) bo moze jednak nie cyka
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów bialy ekran i brak reakcji konstantin Sony Ericsson 2 2012-01-26, 19:40
Brak nowych postów Chcę zerwać umowę z Plus GSM POM... farenthide20 Oferta abonamentowa 2 2012-01-28, 18:06
Brak nowych postów ekran podświetla się na czarno Maciej234 Nokia 6 2012-03-26, 21:10
Brak nowych postów Pomocy! Wgranie polskiego jezyka do 3... astronisos BB5 6 2013-01-29, 20:21
Brak nowych postów ekran dotykowy jac01 Inni Producenci 2 2013-11-16, 20:07