PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Monitor 32" - jak takie cos sie sprawuje ?


Monitor 32" - jak takie cos sie sprawuje ?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Monitor 32" - jak takie cos sie sprawuje ?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-08-01, 00:53   Monitor 32" - jak takie cos sie sprawuje ?

Jak w temacie, ma ktoś taki monitor ? Jak takie monitory sie sprawują ? z tego co słyszałem to do filmów sa idelane... ale jak z normalna biurowa praca... jak z grami ?
i nie kłamac, ze na forum nikt nie ma takowego... :>
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
AdSense


grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-08-01, 08:45   

no ja mam 32" Panorame, rozdzielczość 1366x768 i pracuje się świetnie, tymbardziej że to telewizor LCD :P a w kompie mam DVB :)

Jedyna wada - jak odpaliłem na tym NFS MW to po 1h gry kark bolał od machania głową...ale efekt powalający :) tymbardziej że odpaliłem to z 4xAA bo w tej rozdziałce jeszcze mi płynnie z tym chodzi...
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-08-01, 15:27   

grzesiek1711, wiec warto takowy kupić ? ja miałem kupic Samsunga 32"... ale kooleś w sklepie mówił że przy normalnej pracy i rozdzielczości takiej jak wyżej wymieniłeś będą widoczne takie kwadraty obok czcionki... no i gadał że do gier sie nie nadaje... :|
Dlatego z zapytaniem "przyszedłem" do Was.. :)
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
Ostatnio zmieniony przez bubek3 2006-08-01, 15:29, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-01, 20:47   

Bo kolo twierdził że będzie źle ustawione cieniowanie (lub jego brak) czyli że będzie źle przeskalowany obraz to naprawde juz zależy od producenta i modelu. A co do samsunga nie moge się wypowiedzieć bo nigdy takowego nie widziałem...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-08-02, 02:47   

seba123, ja też nie... :] dlatego pytam... w ogóle nie widziałem podłączonego 32" monitora... ;D jakby co to tutaj macie pełną specyfikacje tego monitora...:
32" Samsung SyncMaster 320P
wg. mnie nie byłby zły i wszystko chodziłoby płynnie... bo najważniejsze jest chyba:
Cytat:
czas reakcji plamki 8 ms
?
grzesiek1711, a Ty jakiej masz firmy ?
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-08-02, 16:08   

ja mam TV Samsunga LE32R51B o taki:


ma kontrast dynamiczny nawet 3000:1, jasność 550cd/m2
czas rekcji matrycy 8ms, zasnanawiałbym sie nad monitorem, czy nie wziąc własnie TV, bo ma dokłanie te same fukcjie jak monitor+ tuner TV, wejście HDMI (HDTV Ready), milion gniazdek z tyłu (naprawde aż mnie zagieło...) PIP (można korzystać z PC i oglądać TV w małym okienku w rogu).

Jak chcesz to Ci zrobie zdjęcie jak wygląda odpalony XP na tym sprzęcie, razem z najmniejszą czcionką...

Jak pracujesz w optymalnej rozdzielczości dla określonego ekranu (tutaj 1366x768) to jest jak na normalnym monitorze LCD tylko że wszystko jest takie duuuże :) , jak na nieoptymalnej to tak samo jak każdy LCD - rozmywa pixele...

Mam do kompa LCD 19" (też samsung) Kontrast 1000:1, jasność chyba 450 czy 500 cd/m2, kąty 178/178 i matryce PVA 20ms i korzysta się dokładnie tak samo jak na TV.
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-08-02, 21:43   

grzesiek1711 napisał/a:
Jak chcesz to Ci zrobie zdjęcie jak wygląda odpalony XP na tym sprzęcie, razem z najmniejszą czcionką...
jeśli nie sprawi Ci to więkększego problemu... to chetnie zobaczę :)
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-03, 13:02   

bubek3, a ile takowy monitorek kosztuje??
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-08-03, 15:04   

seba123, po prawej stronie masz cene " 5279,- zł"
myśle że taki TV teraz kupisz taniej, jak moi rodzice kupowali to tego TV to na samsungu kosztował 7tys. udało sie kupić sporo taniej, ale teraz to pewnie coś około 4500zł kosztuje...

Jeszcze lepsza byłaby seria M :) czyli np, LE32M51B, albo hmmm..LE32M61B (nowsza seria). a jak większy to może LE40R51B ?? :D tylko koszt już inny...

Tak wogóle jak LCD to polecam tylko Samsunga - robi naprawde dobre matryce...

edycja: bubek3
cos internet Ci szwamkuje ;D
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
Ostatnio zmieniony przez bubek3 2006-08-03, 15:34, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: