PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nagrywarka nie pali plyt? Zmieńcie FW !


Nagrywarka nie pali plyt? Zmieńcie FW !

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Nagrywarka nie pali plyt? Zmieńcie FW !
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-04-25, 22:25   Nagrywarka nie pali plyt? Zmieńcie FW !

od niedawna mam nagrywarke Lite-On SOHW-1653S i wszystko bylo ok ale jak nagrywalem na plytach PLATINUM + 8x... jak chcialem nagrac Esperaze - 4x to od razu wyskakiwal blad ze zly nosnik :(
tak jakos dzisiaj mi wpadlo do glowy zeby zmienic FirmWare... patrze, mam CS09... wpisalem w google 1653 firmware poczytalem conieco na forach, scaignalem nowy FW wersja CS0M i teraz smiga nawet na esperanzach :D

wiec jak ktos ma problemy z niektorymi plytami to polecam upgrade FW (uwaga - nie zawsze to pomaga... kiedys na combo Ricoha musialem wracac na nizsza wersje bo przestal plyty czytac)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-04-25, 22:32   

zmiana FW to ostatecznosc stosowana raczej dla starszych napędów
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-04-25, 23:33   

logos2000, kto Ci tak powiedzial...?
przy nowych napedach zeby rozne plyty chodzily to zwykle trzeba zmienic... patrz moj przypadek
kolega z pol roku wczesniej kupil SOHW-833S i zepsul ok 50 plyt... dopoki nie zmienil FW... od tego czasu wszsytko smiga
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2005-04-29, 17:25   

zmiana firmwaru daje nie tylko możliwość nagrywania na innych nośnikach...ja miałem np. nagrywareczke LiteOn'a 40x, a po upgradzie chodziła na 52x :D nie wiem jak mi się to udało, ale chyba działa w dalszym ciągu (sprzedałem) :D
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-04-29, 18:46   

A co pasuje do starej TEAC CD-W58E 8)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
krauze5 
Nowicjusz



Telefon: Nec e616
Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 5
Skąd: z mamusi
Wysłany: 2005-05-01, 10:52   

Nie zawsze zmiana FW daje porządane efekty. Znam to z własnego doświadczenia. Miałem kiedyś Liteon 832S i po zmianie FW na najnowsze źle nagrywał płyty DVD tzn. źle zapisywał obszar Lead Out przez co na końcu nośników powstawały błędne sektory. Dopiero powrót do starej wersji pomógł i płytki były nagywane poprawne. Więc jak widzicie zmiana FW nie zawsze daje porządane efekty.

Domi Tą swoją 1653S możesz przerobić na 1673S i śmiga aż miło. Jak chcesz sobie o tym poczytać wejdź sobie na CDRInfo tam możesz sobie o tym poczytać.
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-01, 11:14   

krauze5, wiem ze czasami zmiana FW moze zaszkodzic (sam to napisalem w pierwszym poscie) ale jednak przewaznie pomaga!
co do 1673 to nie mam na razie takiej potrzeby... zwlaszcza ze teraz mi wszystko dobrze smiga :D
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
alberthus 
Nowicjusz
homo econometricus



Telefon: SE T68i
Operator: Plus
Wiek: 33
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 64
Skąd: Breslau
Wysłany: 2005-05-01, 12:08   

a propos nagrywarek
ja mam jakas stara nagrywareczke samsunga 8x4x32x i nie spalila mi zadnej plyty.... od czasu kiedy zainstalowalem nowe nero 6.6.0.3 splaila mi kazda plytke jaka tylko probowalem nagrac!!!
zainstalowalem nero 6.3.1.17 i nie pali zadnych!

co to moze byc?
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-01, 12:13   

alberthus, ja tez uzywam 6.3.1.17 i jestem zadowolony.... nie rozumiem ludzi ktorzy zawsze musze miec najwyzsza wersje i zmieniaja np z 6.6.0.6 na 6.6.0.8 itp...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2005-05-08, 14:23   

ja do niedawna jechałem na 5.5ENG i było gites. ale nie chciała obsługiwać jakiejś tam nagrywarki i zassałem dla gościa 6,6,0,12PL (cały ten pakiecik) i sobie zainstalowałem (a co mam sobie żałować) i śmiga mi aż miło...
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-05-09, 00:22   

A ja mam problem z DVD ktore nieczyta DVD :| Tak jest od nowosci :| Co z nia zorbic? Szukam na goglach to duzo osob mialo taki problem ale nikt niewiedzial jak se poradzic. DVD jest firmy Szajsung
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-05-09, 07:26   

Domi, nowsza wersja = wiecej funcki, zazwyczaj mniej bledow
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nagrywarka Combo nie czytająca DVD mrugaczek Hardware 10 2006-08-05, 18:30
Brak nowych postów Motorola V3 pali sie tylko podświetle... benekbb1 Motorola 4 2007-03-19, 14:50
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi jaka nagrywarka DVD MasterJapko Co wybrać? 18 2007-08-08, 22:52
Brak nowych postów V3 pali się tylko podswietlenie klawi... marcino11 Motorola 0 2007-12-01, 13:40
Brak nowych postów nagrywarka nie czyta DVD mariusz56 Hardware 3 2007-12-03, 23:28