PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Net Przez satelite


Net Przez satelite

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Net Przez satelite
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
ziolo666-1990
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Plus
Dołączył: 07 Mar 2006
Posty: 15
Wysłany: 2006-04-16, 21:27   Net Przez satelite

chce sobie zamówic karte SKYSTAR 2 i w opisie aukcji ze mam mozliwosc odbioru cyfrowych danych via Satellit do 90 Mbps na jakie to zasadzie działa jak normalny internet czy cos takiego i czy bede miał dostep tak samo jak naprzykład na neostradzie (czyli wo wszystkiego w sieci co jest za free) i czy za to sie płaci z góry THX
^
 
 
     
AdSense


narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-04-16, 22:05   

Z reguły łącze satelitarne działa na zasadzie że, z satelity odbierasz dane (z duża prędkością), ale upload jest niski.. Upload może odbywać sie poprzez zwykłą linię telefoniczną, telefonię komórkową, bądź kablówke... oczywiście połączenie najczęściej odbywa się z numerem dostępowym operatora który dostarcza ci połączenia..
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
ziolo666-1990
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Plus
Dołączył: 07 Mar 2006
Posty: 15
Wysłany: 2006-04-16, 23:08   

aha rozumiem mniejwiecej ale jak mam neostrade to pójdzie to jakos skonfigórowac ?? i czy moge tylko pobierac dane przez satelite czy wysyłać ??
^
 
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-04-17, 00:09   

Danych przez Satelite napewno nie wyslesz :D co najwyzej mozesz odebrac, ale to o czym Ty piszesz to chyba wylacznie zestaw pozwalajacy na odbieranie danych.. z tym ze zeby cos odbierac trzeba korzystac z uslug firmy ktora nam to udostepni :) bo przeciez zeby cos odebrac musisz najpierw wyslac zapytanie o to... a dopiero wtedy poprzzez satelite otrzymasz interesujace Ci pakiety z danymi.. z tym ze ktos te pakiety w zwiazku z zapytaniem ktore wysyla twoj komputer (po lini telefonicznej, poprzez gprs w gsm , czy inny sposob) musi najpierw wyslac, i z reguly robi to firma ktora takiej uslugi dostarcza... btw.. tzw. Provider, a z tego co mi wiadomo Neostrada nie dostarcza lacz satelitarnych (aczkolwiek moze jestem malo doinformowany i sie myle) wiem tez ze mozna uzywac do lacz satelitarnych juz posiadanego lacza, ale z reguly podnosi to czasem koszta. Ciezki mi odpowiedziec na Twoje pytanie. Wiem ze onet kiedys oferowal takie lacza wraz z zestawem do odbioru, poszukaj na ich stronach tam bylo to ladnei opisane w jaki sposob to dziala.
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-04-17, 02:21   

a ile taka usługa kosztuje ? :)
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-04-17, 05:05   

90mbps ? I taka jest predkosc rzeczywista? Dolaczam sie do prosby o podanie ceny i kilku providerow ktorzy udostepniaja taka usluge.
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-04-17, 09:09   

internewt leci a ASTRY wiec dodatkowo potrzbny by był zez (bo wiekszosc staelit w polsce jest na Hot Bird-a) i przelacznik diseqc.

cena netu z stality to kolo 300 zl + cena netu normalnego.
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-04-17, 14:10   

90Mbps to 90 Megabitów/s czyli realny transfer w bajtach to 90/8 Megabajtow/s. Neostrada to lacze ADSL tak wiec przez satelite nic od nich nie dostaniesz... Internet satelitarny w Polsce jeszcze dlugo nie bedzie popularny ze wzgledu na koszta i ze wzgledu na to ze to polaczenie w jedna strone... przez ta satelite mozna tylko sciagac (co juz zostalo powiedziane). Tego skystara zostaw sobie do ogladania TV przez satelite i tyle... zwykly talerz i chulaj dusza... Na nic wiecej w polsce ten skystar ci sie nie przyda (poki co)
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Zewnętrzne IP przez GSM? xury Sieci Komórkowe 0 2010-10-06, 10:31
Brak nowych postów Brak łączności przez USB abbott40566 Samsung 2 2010-12-17, 13:09
Brak nowych postów Zeekrewards - Przełom w zarabianiu pr... investime Bazar 0 2012-08-09, 09:51
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15