PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nie moge nic zrobić z partycją


Nie moge nic zrobić z partycją

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Nie moge nic zrobić z partycją
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
  Wysłany: 2006-12-06, 17:27   Nie moge nic zrobić z partycją

Witam, mam dysk podzielony na 2 partycje, jakiś czas temu zaczeły sie dziać różne dziwne rzeczy z dyskiem, ale nie chciało mi sie zrobić scandisku i teraz nie moge wejść na partycje D, jak chce wejść to wyskakuje
Cytat:
D:\nie jest dostepny
Plik lub katalog jest uszkodzony

moge coś z tym zrobić oprucz formatu? Żadne defragmentacje i inne rzeczy nie chodzą. :cry:
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
AdSense


cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 31
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-12-06, 20:38   

pewnie część TOCa dysku lub FATa partycji jest uszkodzona, a próbowałeś jakimiś "odzyskiwaczami danych"?
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-12-06, 22:51   

albo cos zmajstrować PartitionMagic ? nim też można przeglądać/kopiować zawartość dysku... może bedzie go widział...
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-07, 12:25   

system plików to FAT32 zaraz instaluje Partition Magik i bede kombinować

[ Dodano: 2006-12-07, 18:12 ]
nic z tego, daje fotki z PM i właściwości dysku:

[ Dodano: 2006-12-07, 18:14 ]
jak chciałem przekonwertować Logical Disc na Primary Disc to wyskakuje bład : "CRC error in data" co moge z tym zrobić? A może robie coś źle???
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-07, 19:35   

Reich, ja to widze tak - rstudio albo cos innego do odzyskania danych (wycignij ile sie da) i format - raczej innej opcji nie ma ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-12-08, 00:01   

a próbowałeś Easy recovery ? Jeszcze na hiren boot CD jest masa warezu do dysków.
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-12-08, 00:39   

Reich, to spróbuj jeszcze Partition Table Doctor... :) a nie jakimiś badziewnymi programami do odzysku... masz tutaj :P i napisz jak zassasz, link zostanie usunięty...

http://rapidshare.com/fil...v3.0_Retail.rar

wystarczy zainstalować i używać, nie patrz na obraz tam zamieszczony, bo to tylko po to gdybyś na płytke chciał wrzucic :)

ale przed tym jeszcze zastosuj chkdsk z przełącznikami /f /r przykład:
chkdsk D: /f /r (wejdź w start -> uruchom) D: to oczywiscie litera dysku którego odczytać nie mozesz... jest duże prawdopodobieńswto że naprawisz partycje :]
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-08, 10:42   

bubek3
w rapidshare wyskakuje, że mają jakieś błedy i nie moge ściągnać, jakbyś mogł to wrzuć to np na www.wyslijto.pl

[ Dodano: 2006-12-08, 10:50 ]
a chkdsk żadne nie chce odpalić, pokaże sie okno dosu i po chwili znika
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-12-08, 16:25   

nie uruczamiaj chkdsk w 'uruchom' ale wpisz cmd, a potem tak w okie dosu wpisz to co napisal bubek3
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-08, 16:36   

Cytat:
Typ systemu plików to RAW
CHKDSK nie jest dostepne dla stacji RAW

czyli dalej nie skanuje, a spróbuje poszukać coś dla tego systemu plików.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-08, 17:20   

spróbuj może jeszcze użyć hdd regenerator:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-12-08, 17:23   

system RAW to surowy dysk. Zgineła ci tabela. Jeśli to był Fat32 wcześniej to może uchowała się druga tabela. Uzyj Easy recovery tak jak mówiłem.
^
 
     
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 31
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-12-08, 17:23   

Reich napisał/a:
Cytat:
Typ systemu plików to RAW
CHKDSK nie jest dostepne dla stacji RAW

czyli dalej nie skanuje, a spróbuje poszukać coś dla tego systemu plików.

nie szukaj bo nic nie znajdziesz, nie ma takiego systemu plików, windowws jak nie wie jaki system to pisze że to jest RAW czyli "surowy"
najlepiej jakimś odzyskiwaczem, jak masz HirenBootCD to tam jest wszystko co potrzeba
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-08, 17:27   

a spróbuj możę odpalić jakiegoś linuxa live i zamontować partycje i sprawdzić czy zobaczy
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-08, 17:29   

już sobie sam poradziłem testdisk-6.5.dos dosu i komp śmiga jak należy, wielkie dzięki za szczere chęci i porady, pozdro.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: