PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nie moge zainstalowac systemu XP


Nie moge zainstalowac systemu XP

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Nie moge zainstalowac systemu XP
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
walek1990 
Nowicjusz


Telefon: Samsung E370
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 31 Mar 2010
Posty: 4
  Wysłany: 2010-03-31, 18:29   Nie moge zainstalowac systemu XP

Witam wszystkich jestem tu nowy.Mam pewien problem tzn kupilem sobie uzywana plyte glowna z prockiem.Chcialem postawic winde wiec pozyczylem kosc ramu ddr1 256mb. Wkladam plytke z windowsem xp pro wybieram partcje,formatuje jako ntfs i zaczyna kopiowac pliki systemowe.Kopiuje do 100% komp sie ladnie restartuje i tu albo wyskakuje niebieski ekran no a jak dobrze pojdzie to pokazuje sie ten caly instalator.Komp mysli i mysli a ja czekam i czekam az po jakims czasie wyskakuje ze nie moze skopiowac pliku kernel32.dll Probowalem kilka razy i caly czas to samo albo ze innego pliku nie moze skopiowac.Myslalem ze to przez plytke no ale probowalem na roznych.Nawet chcuialem postawic win98 i to samo robi.Na starej plycie glownej idzie normalnie wiec wykluczylem dysk twardy ze jest uszkodzony.Wydaje mi sie ze to przez ramy jest ten blad.Mozliwe ze sa uszkodzone mimo ze bios je czyta.Jak wy myslicie.Z gory dziekuje za pomoc:):)
^
 
     
AdSense


sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2010-03-31, 20:03   

walek1990 na pierwszym miejscu sprawdziłabym taśme od dysku, czy dobrze wpięta. Ewentualnie sprawdź na innej.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
walek1990 
Nowicjusz


Telefon: Samsung E370
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 31 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-04-01, 00:57   

wydaje mi sie ze byla dobrze.Tyle razy to juz sprawdzalem.Na starej plycie glownej mialem ta sama tasme i windows sie zainstalowal poprawnie.No nie wiem czy to bedzie wina no ale zobacze.
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2010-04-01, 09:10   

sprawdz czy linux sie odpali (np Ubuntu).

podobna przypadlosc mialem kiedy chcialem postawic windows na plycie z grzebanymi mosfetami, wiec przypatrz sie plycie glownej czy nic nie wyglada lutowane i czy kondensatory nie napuchniete
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
walek1990 
Nowicjusz


Telefon: Samsung E370
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 31 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-04-01, 11:23   

Hmm rzeczywiscie 1 kondensator jest przylutowany.Reszta jest nietknieta.Myslicie ze to moze byc przyczyna???Nieraz naprawilem plyte glowna po wymienieniu napuchnietego kondensatora.Mozliwe ze plyta glowna czyta wszystko znaczy sie Bios a nie bedzie mozna postawic winde???Z Linuxem tez o tym myslalem.Musze sciagnac.Jezeli bedzie sie dalo to stawiam na ramy bo Linux nie jest az tak wrazliwy na bledy ramu.Ale z drugiej strony to nie usmiecha mi sie miec Linuxa:):)
//Edit:Tak sie zastanawiam ze jak bym mial instalowac Linuxa to musze formatowac caly dysk na inny system plikow niz ntfs jak w winie.A tu juz jest problem bo niechcialbym kasowac.A zeby wypalic to wszystko na plytkach to troche czasu by minelo.Myslisz ze plyta jest juz do wyrzucenia???A tu co zrobiles w swoim przypadku??
Ostatnio zmieniony przez walek1990 2010-04-01, 11:45, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2010-04-03, 10:51   

Sprawdź ram memtestem.
^
 
     
walek1990 
Nowicjusz


Telefon: Samsung E370
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 31 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-04-03, 19:38   

Pamiec sprawna:(Stwierdzilem ze nie ma sensu sie glowic nad tym i zakupilem nowa plyte glowna.Dziekuje wszystkim za zainteresowanie i odpowiedzi.Dlatego wszystkim daje "pomogl" wszystkiego najlepszego z okazji swiat wielkanocnych:):)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: