PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > NVIDIA GeForce2 GTS z TV aut a TV


NVIDIA GeForce2 GTS z TV aut a TV

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » NVIDIA GeForce2 GTS z TV aut a TV
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
DiabloXXL 
Nowicjusz


Telefon: se k800i
Operator: Plus
Dołączył: 08 Lis 2004
Posty: 52
Skąd: kargowa
Wysłany: 2006-01-12, 19:57   NVIDIA GeForce2 GTS z TV aut a TV

posiadam karte NVIDIA GeForce2 GTS z TV aut i chcialbym ogladac filmiki na wiekszym ekranie tylko nie wiem jak to ugrysc od czego zaczac kabel z wyjsciem na euro juz mam chodzi mi o same ustawiemnia co musze zainstalowac jak skonfigurowac PC
^
 
 
     
AdSense


Lavok 
Nowicjusz



Telefon: 7650+3310
Operator: Heyah
Wiek: 30
Dołączył: 02 Lip 2005
Posty: 59
Skąd: Gdynia
  Wysłany: 2006-01-12, 20:10   

Przedewszystkim musisz mieć zainstalowane sterowniki producenta karty. Zazwyczaj wygląda to tak że po podłączeniu kabla z grafiki do TV (jeżeli wszystko jest sprawne) , wybierasz właściwości pulpitu (prawym na pulpicie > właściwosci) i jeżeli nie masz tam żadnej karty z ustawieniami poza standardowymi ( najczęściej jest to karta z ikoną producenta np. Nvidia)
klikasz na kartę Ustawienia i na niej na dole przycisk Zaawansowane. W nowym oknie powinieneś mieć kartę Ekrany ( lub coś w tym stylu) na której ustawiasz gdzie ma iść sygnał z karty graficznej. Nie potrzebujesz żadnego oprogramowania poza playerem do filmów ale to już wedle Twojego uznania. I jeszcze jedna b. ważna uwaga: Divx jest tak skonfigurowany (niewiem kto to wymyślił i po co) że musisz wybrać telewizor jako ekran podstawowy , inaczej na TV bedzie widać normalnie windowsa i inne rzeczy ale okno playera w miejscu gdzie powinien być film będzie cały czas czarne (ewentualnie w zależności od playera będzie widać tylko napisy). No i oczywiśćie potrzebujesz też kabla audio z karty dźwiękowej do TV. Powodzenia!!!
W razie problemów pisz, postaram się pomóc.

ps. Opis ten stworzyłem na podstawie własnych doświadczeń.
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-01-13, 15:42   

Przede wszystkim karty bez dual ramdac mogą wyświetlać tylko na jednym ekranie na raz tzn. jezżeli przełączysz na wyjście tvout to zgaśnie ci monitor, a jak przełączysz z tv na monitor to zgaśnie ci TV. Chociaż ja kiedys znałazłem progsa który powodował wyświetlanie na obu urządzeniach, ale tylko jeśli monitor obsługiwał parametry częstotliwosci i odchylania T, nie każdy monitor to potrafi - czytaj można popsuć tym monitor. Geforce2 ma tylko pojedyńczy RAMDAC. Podwójny mają dopiero GF4 i ostatnie modele GF3.
^
 
     
DiabloXXL 
Nowicjusz


Telefon: se k800i
Operator: Plus
Dołączył: 08 Lis 2004
Posty: 52
Skąd: kargowa
Wysłany: 2006-01-14, 02:02   

wlasnie siedze juz od 3h i nie moge nic zdzialac zainstalowalem sterownik "71.89_win2kxp_international" i po podlonczeniu wszystkiego pokazal mi sie na TV bialy ekran po wszystkich ustawieniach po przelonczeniu na TV pokazal mi sie pulpit ale czarno bialy i tylko na kilka sek. po czym wszystko zniklo i od tamtej pory nic zadnej reakcji i po przelonczeniu na TV ustawienia zapisane na ten prowil wskakuja na monitor sygnal nie dociera do TV. A na ekranie telewizora mam caly czas tylko czarne tlo co robie nie tak a moze cos mam uszkodzone jak tak jak moge to sprawdzic??
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-01-14, 19:11   

wyłącz wykrywanie TV, ustaw PAL D/K lub PAL Poland, przełącz z y/c na composite. Jaki masz kabelek ? Taki z S-Video na chinch ? czy ze złączem Euro Scart ?
^
 
     
DiabloXXL 
Nowicjusz


Telefon: se k800i
Operator: Plus
Dołączył: 08 Lis 2004
Posty: 52
Skąd: kargowa
Wysłany: 2006-01-15, 15:01   

mam kabelek S-Video na chinch z przeloncznikiem INPUT-AUTPUT zrobil bym fote ale nie wiem jak ja wkleic zaraz spróbuje zastosowac to co napisales xury,
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: