PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > pendrive 2GB a pokazuje 8GB


pendrive 2GB a pokazuje 8GB

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » pendrive 2GB a pokazuje 8GB
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-01-26, 20:01   pendrive 2GB a pokazuje 8GB

jak w temacie

mam pendrive ktory kupilem jako 8GB po smiesznej cenie ale okazalo sie ze to nie jest 8 tylko 2gb ale w systemie pokazuje 8. czytalem ze mozna przeladowac firmware e takim penie zeby normalnie widzial faktyczna pojemnosc ale nigdzie nie moge znalezc do niego softu ani uploadera. pendrive pracuje na sterowniku "ALCOR AU6980" czy ktos wie jak to zrobic????

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-01-26, 20:04   

tranceman, a jak załadujesz tego pendrive'a ośmioma gigabajtami danych to trzyma te dane wszystkie ?
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-01-26, 20:10   

tranceman, czytałem gdzies o tym w necie ze sie kombinuje z formatowaniem pod windowsem i wszystko wraca do normy ale nie moge tego znalesc... po engliszu na jakims forum czytałem kiedys :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-01-26, 20:12   

xury, no wlasnie nie !! trzyma 2GB ktore sie wgraly "pierwsze" a reszta jes widoczna na pendrive ale nie da sie otwozyc plikow bo pokazuje ze uskodzone zreszta rozebralem go i sprawdzilem kosc pamieci i jest to jakas samsunga 2GB !! chce go przeflashowac tak zebym widzial 2GB a nie 8 bo wgam cos bardzo waznego i jak bede cos juz tam mial to mi moze wyskoczyc za 2gb i nie bedzie dzialalo a tak wide ile mam miejsca i juz ;)

czekam dalej na odp jak to zflashowac

[ Dodano: 2007-01-26, 19:13 ]
m_arti21, moze byc po engliszu aby zadzialalo !! moze byc opis pod winde lub linucha
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-01-26, 20:13   

a spróbuj go sformatować na NTFS tak jak podałem w temacie o trikach. Może wtedy zobaczy go takim jakim jest.
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-01-26, 20:16   

xury, probowalem go formatowac pod z poziomu cmd nazucajac ntfs wywalalo ze uzadzenie eyjmowalne czy jakos tak nie mozna formatowac na ntfs - zaraz poszukam tego twojego opisu

[ Dodano: 2007-01-26, 19:24 ]
formatuje...

[ Dodano: 2007-01-26, 19:27 ]
"windows was unable to complite format" ;/;/;/ ni dy ry dy

[ Dodano: 2007-01-26, 19:31 ]
a moze jakis program do partycjonowania pendrive'a ??? zalozylbym podstawowa partycje 2GB a reszte bym zostawil jako nieuzywany
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-01-26, 20:42   

tranceman, dziwne że nie skończył formatu. Wygląda jakby zabezpieczyli go przed zformatowaniem
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-01-26, 20:46   

xury, na ale tylko NTFS nie przechodzi - poza tym normalnie idzie

[ Dodano: 2007-01-26, 19:55 ]
znalazlem COS TAKIEGO ale program ktory koles tam daje nie widzi mojego pendrive'a ;/ moze ktos z was zna podobny ???
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-01-26, 20:56   

znalazłem jakiś program do tego oendriva na ruskiej stronie.
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-01-26, 21:01   

"no USB flash disk found" grrr ;((
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-01-26, 21:04   

jeszcze jakąś wydaje się fajną stronkę znalazłem
http://www.imation-southa.../downloads.html
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-01-26, 21:10   

programy nie wywalaja blad przed startem bo inny pendrive jest a tamte sa jakos pod konkretny model napisane ;/
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-01-26, 21:10   

yyyy??? o czym jest ten temat?

skoro siedzi kość 2 GB to tyle ma!

8GB to sprawa spaczowanego firmware! jeśli czujesz sie odzukany to domagałgym sie zrwrotu kasy!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-01-26, 21:14   

logos2000, kazdy wie ze jet firmware nei taki jak powinien byc !!!!!!! i nie chodzi tu o to czy mam sie domagac zwrotu czy nie tylko jak to naprawic !!!!! masz sposob to pisz nie to nie pisz ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-01-26, 21:18   

tranceman, sposob zeby pokazywało realne miejsce??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów po właczeniu motorolki e398 pokazuje ... xury Motorola 2 2007-08-20, 13:21
Brak nowych postów [ E70] - wyłącza się, pokazuje włóż k... Rzeznik BB5 0 2008-09-01, 17:05
Brak nowych postów Bootowanie DOSa z pendrive Comet Software 17 2008-11-01, 09:34
Brak nowych postów jak połączyc partycje na pendrive lukaczmarek Software 0 2010-03-10, 15:28
Brak nowych postów Instalacja Windows z pendrive (bootow... _Brutus Inne 0 2010-07-02, 14:58