PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > pendrive 2GB a pokazuje 8GB


pendrive 2GB a pokazuje 8GB

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » pendrive 2GB a pokazuje 8GB
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-01-28, 17:35   

leonar napisał/a:
spróbuj Partiton Managerem
probowalem
leonar napisał/a:
ew. Linuchem.
no wlasnie zgubilem livecd z knoppixem i sciagam nowego
leonar napisał/a:
a to że ci nie widzi to porostu wina sterów.
stery sa ok bo pendrive jest widziany przez windowsa i mozna wzucac na niego dane (max 2gb) a kazde powyzej juz sa uszkodzone - nie widza do tylko programy ktorymi probowalem cos z nim zrobic - mam inego - 1gb i tamtego widzialo czesc progsow - ale nei wszystkie
naresh napisał/a:
A mi sie wydaje, ze kiedys to byl pendrive 8gb, ale sie zjebala kosc flasha, to kolo na biegu wstawil kosc 2gb
raczej bylo to swiadome przerobienie oryginalnego 2gb na 8
naresh napisał/a:
i szukal losia co go kupi
dzieki dzieki ;p;p
naresh napisał/a:
A co do firmware... to zapewne kosc z firmwarem jest albo programowalna tylko jednokrotnie i nie ma bata zeby go aktualizowac zmieniac, albo na plytce nie jest doprowadzona tak zeby dalo sie ja programowac... mowiac krotko nic nie da rady zrobic...
i dokladnie tak jest bo sterownika nie da sie programowac drugi raz badz zrobic upgrade'u (potwierdzil to tez producent do ktorego napisalem) ALE ... gdzies na rusko angielskiej stronie czytalem ze to niekoniecznie jest wina sterownika tylko jakies g..... moze byc zapisane w partycji RAW czy gdzies na poczatku pamieci i dlatego pokazuje wiecej niz ma - dla przykladu czytalem tez podobny opis dla pena sony i tam wystarczylo sformatowac go jakims programem i sie naprawialo.
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-01-28, 18:03   

tranceman, dokładnie tak jest bo ja kiedyś partition table edytorem robiłem sobie partycje jakie chciałem. Tyle że nie wiem właśnie jak dostać się do pendriva.
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-01-28, 18:10   

no wlasnie tego chce sprobowac tylko jak sie dostac do pendrive'a ;/;/;/

[ Dodano: 2007-01-28, 17:54 ]
probuje EASEUS Data Recovery Wizard 3.3.4 a pozniej paragon partition magic - zobaczymy czy sie uda ...

[ Dodano: 2007-01-28, 22:34 ]
ZROBILEM ! ! ! ;d;d po 2 dniach kombinowania i siedzenia na googlach ;)
sposob jest bardzo prosty

programem Paragon Partition Manager usuwamy wszystkie partycje z pendrive'a i zakladamy jedna (o pojemnosci takiej jaka fizycznie ma pendrive) partycje, formatujemy a reszte miejsca zostawiamy niezaalokowane i w ten sposob system pokazuje nam realna pojemnosc i mozemy korzystac z niej do woli :)

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów po właczeniu motorolki e398 pokazuje ... xury Motorola 2 2007-08-20, 13:21
Brak nowych postów [ E70] - wyłącza się, pokazuje włóż k... Rzeznik BB5 0 2008-09-01, 17:05
Brak nowych postów Bootowanie DOSa z pendrive Comet Software 17 2008-11-01, 09:34
Brak nowych postów jak połączyc partycje na pendrive lukaczmarek Software 0 2010-03-10, 15:28
Brak nowych postów Instalacja Windows z pendrive (bootow... _Brutus Inne 0 2010-07-02, 14:58