PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Pł. główna Abit BE 6-II problemy z myszką i klawiatura


Pł. główna Abit BE 6-II problemy z myszką i klawiatura

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Pł. główna Abit BE 6-II problemy z myszką i klawiatura
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-09-01, 23:52   Pł. główna Abit BE 6-II problemy z myszką i klawiatura

Kumpel ma taką płytke i ma z nią problem a mianowicie, jak podłączy myszke optyczną pod PS2 to myszka świeci sie ale nie działa (nie da sie jeździć po ekranie) a myszka na com działa. Tak samo jest z klawiaturą, jak podłączy pod PS2 to mrugnie na początku i koniec nic nie działa ale klawa na USB działa normalnie. Złącza PS2 wygnądają na całe. co to może być?
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-09-02, 17:27   

Przywróć ustawienia standardowe w biosie, może pomoże, albo jest za niskie napięcie w gnieżdzie PS2.
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-09-02, 18:00   

wgrywałem nowego biosa i przywracałem ustawienia wciąż tak samo
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-09-02, 18:15   

bercik12345, na ustawiniech fabrycznych czesto port ps2 jest nieaktywny.

musisz wlaczyc oblsuge urzadzen na ps2
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-09-02, 19:14   

ale w biosie jakoś nie widać jakiejś opcji z PS2
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 32
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2006-09-03, 09:57   

A klawiaturą na ps2 możesz wejść do biosu ?
Jeżeli tak, to czy jak wciskasz numlock - świeci diodka czy nie ?

Miałem niedawno podobny przypadek - tzn w biosie klawiatura działa, ale w windzie - nie. Mysz podłączona do PS2 świeci, ale w windzie już jej nie widzi.
Okazało się, że winny był port ps2 - płyta główna do wymiany ...
_________________
I am the Left Hand of Darkness
I am the Right Hand of Light
I am the Lurker of the Twilight
I am the Mist of the Dawn
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-09-03, 11:37   

Z reszta to abit w cale bym sie nie zdziwil jakby padlo :) Mozliwe ze porypane PS2 masz, reinstalka windy pewnie nawet nie pomoze (chociaz mialem tak ze mi tylko klawe i myche pod usb widzial, a a pod ps2 juz nie, full instalka na nowo rozwiazala problem).
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-03, 12:03   

bercik12345, no co moge stwierdzić miałem jakąś starą płytke na Socket462 i tak padły PS (przelutowałem złącze, mocno wygrzałem) i nadal nie działały. Jak podpinało się klawiere to po rpostu kontrolni mrysły i niby było ok ale komp jak nacisłeś jakiś klawisz tak spowalniał że... a klawiera była dobra. Co do myszy to optycznej na ps2 nie miałem (tylko na usb) więc nie sprawdzałem...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-09-03, 12:38   

goście w serwisie mówili że jakiś kontroler padł;/ kumpel podlał płyte fluxem i wygrzał opalarką i nic lepiej nie ma;/
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów N95- Poważne problemy przy odzyskaniu... b4ndzior BB5 4 2010-10-25, 11:26
Brak nowych postów Świeżo Kupiona Nokia i od razu proble... abduls BB5 4 2011-03-04, 21:22
Brak nowych postów Poważne problemy z nokią 6280 NokiaOwner25 BB5 2 2011-03-12, 13:39
Brak nowych postów n82 nie tak z klawiatura ciezki temat _Brutus BB5 10 2011-11-09, 18:25
Brak nowych postów [Kupię] Płyta główna do Nokii 3100 / ... Andrzej82 Bazar 1 2012-07-08, 08:13