PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > połączenie bezprzewodowe


połączenie bezprzewodowe

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » połączenie bezprzewodowe
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
jasiumdcumdc 
Nowicjusz


Telefon: nokia N95
Operator: Vodafone
Dołączył: 14 Paź 2007
Posty: 22
Ostrzeżeń:
 6/5/6
  Wysłany: 2008-05-19, 02:09   połączenie bezprzewodowe

witam mam pytanko znalazłem na allegro Antenę, którą uzyska się stabilne połączenie bezprzewodowe w trudnych warunkach i na bardzo duże odległości i co do tego bym więcej potrzebował by rozdzielic sygnał na 3 laptopy czy router sam wystarczy? Oczywiście chodzi o rozdzielenie internetu sciągnietego przez sieć bezprzewodową np:Ericom
prosilbym o jakieś podpowiedzi do tego jak to połączyć pozdroo:) :?:
_________________
jasiumdc
Ostatnio zmieniony przez EMEK 2008-06-29, 12:34, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-05-19, 05:58   

jasiumdcumdc, o jak duzych odleglosciach mowisz??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-05-19, 09:07   

jasiumdcumdc, jezeli antena zlapie ci dobrze dana siec, to musisz miec router ktory odbierze ta siec i dalej ja przekaze za pomoca kabla(i tu mozesz dac kolejny router bezprzewodowy aby sygnal szedl do laptopow), badz tez mzoesz zlapac jednym komputerem sygnal i rozdzielic na inne (np poprzez kabel sieciowy rj45).
^
 
     
jasiumdcumdc 
Nowicjusz


Telefon: nokia N95
Operator: Vodafone
Dołączył: 14 Paź 2007
Posty: 22
Ostrzeżeń:
 6/5/6
Wysłany: 2008-05-19, 13:12   połączenie bezprzewodowe

ja mówie o odleglościach okolo 20-30 km i co do tej anteny potrzebuje router, który jest połączony z anteną za pomocą kabla i drugi router, który jest polączony z routerem też za pomocą kabla, który rozdzieli sygnał. Czy to trudno podpisc i zrobic, żeby dzialalo i może macie jakies znane routery to zakupil bym jakiś dobry pozdro
_________________
jasiumdc
Ostatnio zmieniony przez EMEK 2008-06-29, 12:31, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-05-19, 15:34   

30 km w trudnych warunkach, jeszcze kiedy anteny najprawdopodbniej sie nie widza. takie rzeczy to tylko w Erze...

poczytaj:
http://www.chip.pl/arts/a...lear_72350.html

ale licz sie ogromnymi kosztami
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-05-19, 17:42   

20-30 km :shock: nie wiem czy w ogóle da się zrobić stabilnego linka na taką odległość.. a jeżeli tak to anteny muszą się widzieć i nie może być "trudnych warunków" :neutral:

ps. weś ty przeczytaj co napisałeś :shock: jakie BŁĘDY ! :mad:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Połączenie wideo w K530i tadzos Sony Ericsson 4 2008-05-07, 22:29
Brak nowych postów Połączenie 5200 z PC 26grisza BB5 2 2008-09-18, 01:20
Brak nowych postów Słuchawka s9 gubi połączenie z n73 majki123 Motorola 1 2009-01-26, 15:21
Brak nowych postów Jak utworzyć połączenie wifi PC <-... wasiesto Software 4 2009-02-09, 12:15
Brak nowych postów N73 przerwane połączenie w Phoenixie Reich BB5 7 2009-02-16, 14:50