PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem graficzny


Problem graficzny

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Problem graficzny
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tomster 
Nowicjusz



Telefon: k800i
Operator: Vodafone
Wiek: 41
Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 31
Skąd: eire
  Wysłany: 2005-11-19, 22:39   Problem graficzny

Podczas grania w niezbyt wymagające gry (tak mi sie wydaje; np. need for soeed underground2) zawiesza sie obraz a nawet cała gra na moment.
Mam karte Asus v9999 z geForcem 6800LE i odblokowałem zablokowane potoki i shadery co dało wzrost w 3D Marku 05 o 1000pkt do około 3500pkt. Czasem po wyjściu z gry w windowsie był komunikat "za mało pamieci wirtualnej"- zwiekszyłem do 1Gb, partycja C miała 10Gb po tej operacji mam wolne 3,6 Gb na tej partycji. To też nie pomogło. Ram zainstalowany na tym kompie to dwie kości po 256. A może procesor się nie nadaje do gier ; celeron D 330, 2680 mhz? No nie mam już pomysłów? Poradzcie coś
P.S. również najnowsze sterowniki w grafice też nie pomogły na tą przypadłosc
^
 
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-11-20, 10:29   

hmm powiem ze ciezki przypadek bo w sumie nie widze konkrtenej przyczyny. ogolem pewnie cos nie nadąza.

sugestie:
*celeron - mala ilosc pamieci w procku
*ram - moze zbyt wolny?

nie zwiekszaj pamieci wyrutlanerj do 1 gb! to naprawde niema sensu jak masz 512 ramu! (dysk jest o wile wolniejszy od ramu)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2005-11-20, 11:43   

dodam tyle że grałem w undergrounda 2 u kumpla na kompie a on ma coś takiego:
- duron1400 (!)
- gf4 mx 440 64MB (!)
- pamieci 128 sd no name (!)
- i cała reszta też archaiczna

więc jeśli na takim staruszku gra działała ok i sie nie zwieszała to na twoim równiez nie powina - może wiatraczek na grafice nie działa jak trzeba? spotkałem sie z czymś takim że po prostu padł (też stary komp)
^
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-11-20, 13:12   

druidbartek, Atlon 900, gr2 mx400 64 , 256 ram 40 gb maxtor i reszta tez stara i underground2 smiga :)
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2005-11-20, 13:37   

tomster, a próbowałeś jednak z tymi potokami zablokowanymi (czyli tak jak w fabryce) zagrać?? moze to jednak ich wina?
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2005-11-20, 14:42   

a może poprostu karta sie grzeje - jakies lepsze chłodzenie - może być problem z dyskiem z ram'em albo kartą - musiałbyś szczegółowe testy porobić - ale na początek temperaturka
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2005-11-20, 14:45   

może komputer stoi gdzieś blisko grzejnika, kumplowi po przestawieniu kompa obok grzejnika tak smao sie dzieje na włączonym winampie i minigierce
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
tomster 
Nowicjusz



Telefon: k800i
Operator: Vodafone
Wiek: 41
Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 31
Skąd: eire
Wysłany: 2005-11-20, 21:11   

Dzięki chłopaki za takie zainteresowanie, gdy dziś otworzyłem forum zaskoczyła mnie ilośc odpowiedzi. Thanks.
Był problem z temperaturą po rozebraniu karty graf. znalazłem wielkiego paprocha z kurzu blokujacego przepływ powietrza z wiatraka do radiatorka, ale dupa to nie to...
Gdy wyjde z gry widze że użycie ramu jest na poziomie 94-98%.
Dzisiaj już nic nie wymyśle, tak że nowe pomysły spróbuje w następny weekend. Mam w pracy dobrego kolesia , może on coś podpowie.
Nie wydaje mi się na przykład że to wina odblokowanych potoków , bo wtedy chyba nie byłoby wzrostu punktów w 3D Marku, chyba żę....(nowa myśl,pomysł,idea...) procek graficzny młuci tą grafe a nie nadążają za nim pamięci na karcie???
No sam już nie wiem ,wydawać by się nie mogło że powinno mi hulać a tu zonk.
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-11-20, 22:28   

tomster, a no włsnie czy kart graf niejest oby za szybka na komp??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
tomster 
Nowicjusz



Telefon: k800i
Operator: Vodafone
Wiek: 41
Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 31
Skąd: eire
Wysłany: 2005-11-21, 07:04   

obadam sprawe w weekend, w tygodniu jestem poza chatą, bębe miał oczym myślec

[ Dodano: 2005-11-26, 20:51 ]
zablokowałem potoki i też klapa, normalnie załamka
^
 
 
     
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-12-08, 21:34   

ja gralem na intel pentium IV(ta piewrwsza wadliwa wersja) 128Mb sd ram i dysk 5Gb oraz Grafika Ge force2 Mx reszta totalnie odjechana w wstecz
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 19:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52