PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z Abit - BX133-RAID


Problem z Abit - BX133-RAID

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Problem z Abit - BX133-RAID
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Scull 
Starszy Użytkownik
Mówi Co Wie


Telefon: N7650
Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 198
Skąd: Łaszczów
Wysłany: 2004-05-18, 22:01   Problem z Abit - BX133-RAID

Witam. Mam na servisie kompa z taką płytą: Abit - BX133-RAID. Albo padłą cała płyta mechanicznie, albo tylko bios. Macie pomysł jak to spawdzić? Jakiś program programuijący kostki spod kompa? Bo nie moge go nijak ruszyc ... wszytko jest dobre (oprocz plyty) no i bieda!
_________________
Metal is forever in every single matter...
^
 
 
     
AdSense


Siemens SL45i T 
Nowicjusz


Wiek: 26
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 7
Skąd: BrAnIeWo
Wysłany: 2004-05-19, 16:01   

Ale jak to się stało że ta płyta nie chodzi? Może Ci pomoge.....
_________________
Chętnie kupię Siemensy SL45i po złym flashowaniu. Gość
koniecznie wejdź w dział download !!
^
 
 
     
Scull 
Starszy Użytkownik
Mówi Co Wie


Telefon: N7650
Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 198
Skąd: Łaszczów
Wysłany: 2004-05-19, 21:23   

To sie stalo jakies 2 godziny po burzy. Komp byl podlaczony do listwy a jej nic. Grałem ... i sie zawiesil ... po resecie pikną ze 3 razy ... i po nastepnym resecie juz sie nie podniosło :(
_________________
Metal is forever in every single matter...
^
 
 
     
Siemens SL45i T 
Nowicjusz


Wiek: 26
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 7
Skąd: BrAnIeWo
Wysłany: 2004-05-20, 12:37   

To znaczy że się płyta spaliła i nie czyta nic. Czyli płyta do wymiany:(
_________________
Chętnie kupię Siemensy SL45i po złym flashowaniu. Gość
koniecznie wejdź w dział download !!
^
 
 
     
Scull 
Starszy Użytkownik
Mówi Co Wie


Telefon: N7650
Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 198
Skąd: Łaszczów
Wysłany: 2004-05-20, 21:15   

TYlko dlaczego listwa nic nei wykryła? Nie widać nigdzie ścieżek poprzepalanych. Reszta sprawna. nie wiem sam ... może tylko BIOS sie wywalił? Znacie jakis progz do wrzucenia BIOSu dio tego modelu?
_________________
Metal is forever in every single matter...
^
 
 
     
chmuri 
Nowicjusz



Telefon: sam j700
Operator: Era
Wiek: 31
Dołączył: 13 Maj 2004
Posty: 33
Skąd: -=Wrocław=-
Wysłany: 2004-05-21, 10:33   

Jak chcesz wzócić skoro nie działa płytka jeśli to bios możesz wymienić kostke z biosem ale podejrzewan że listwa jest do kitu skoroposzło przepięcie,ale mogła poprastum paść przepaliła sie i tyle jeśli możesz sprawdzić czy kostka jest padnieta to sprawdź,ale skoro listwa nic nie odczóła to raczej napewno jest wada konstrukcyjna płyty mozesz oddać do servisu do sprawdzenia co jest z tą płytą ale jeśli nie masz zbuytnio kasy na taką inwestycje to sprubuj znaleść taką samą kostke z biosem i odpal jeśli to nic nie da to najprawdopodobnie bał mostek na płycie głównej i płyta do wymiany jest sprawdź to i napisz co było...pozdro...albo poprzekładaj części bo może padła jakaś część padła :arrow: NarQs
_________________
<<<Co tu pisać to jest forum z pasją....:DD>>
^
 
 
     
Scull 
Starszy Użytkownik
Mówi Co Wie


Telefon: N7650
Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 198
Skąd: Łaszczów
Wysłany: 2004-05-21, 21:12   

Wymienilem plyte i ruszylo. A ta pojdzei do servisu. Mam znajomego serwisanta to uzna :) .
_________________
Metal is forever in every single matter...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52