PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z ATX


Problem z ATX

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Problem z ATX
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
WhiteFang 
Użytkownik



Telefon: N3310
Operator: Plus
Wiek: 32
Dołączył: 14 Sie 2004
Posty: 89
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2004-09-23, 15:31   Problem z ATX

Dostalem ostatnio kompa ATX (o niewiadomej przeszlosci). Smiga pieknie, gdyby nie jedna zecz... jak daje MENU START / ZAMKNIJ / ZAMKNIJ SYSTEM to sie kompuret wylacza i po ok 1s odpala sie ponownie...

W czym moze byc przyczyna? Plyta glowna... zasilacz... system (XP Prof)... bios...

Mial ktos taki problem?
_________________
WiLQ jest fajny :)
^
 
 
     
AdSense


SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-09-23, 15:37   

heheehhexp :) )) jak ja lubi eten system. jest strasznie poj.......y. sprawdz sobie np na 98. u mnie na xp jak klikalem zamknij to nie chcialo mus ie wcale zamykac
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
WhiteFang 
Użytkownik



Telefon: N3310
Operator: Plus
Wiek: 32
Dołączył: 14 Sie 2004
Posty: 89
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2004-09-23, 15:42   

No... tylko mam taki problem... niedawno sie podlaczalem do sieci osiedlowej (radiowo) i kupilem taka najtansza karte jaka byla (Realtek 8180)... i ona mi tylko pod XP chodzi (pod 98 i ME co chwile rozlaczalo z netem).

Ale powiem kumplowi zeby chociaz na chwile ze swoim HDD wpadl do mnie to zobaczymy jak to sie bedzie zachowywalo...
_________________
WiLQ jest fajny :)
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-09-23, 15:49   

wiem że to też zależy od ustawień w biosie, ale niestwty niepamiętem jak to sie nazywa (chyba zasilacz sie w biose wybierało czy ma być AT czy ATX)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
WhiteFang 
Użytkownik



Telefon: N3310
Operator: Plus
Wiek: 32
Dołączył: 14 Sie 2004
Posty: 89
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2004-09-23, 15:54   

Cytat:
wiem że to też zależy od ustawień w biosie, ale niestwty niepamiętem jak to sie nazywa (chyba zasilacz sie w biose wybierało czy ma być AT czy ATX)

W biosie na starym kompie (AT) mam taka opcje, ale w tym nowym jej nie ma:(
_________________
WiLQ jest fajny :)
^
 
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-09-23, 15:57   

ae te ustawienia to jedynie daja to ze sie komp sam wylacza. wg mnie yo n a99% wina xp
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-09-23, 19:19   

proonuje zajrzeć tu: http://forum.pcmaniak.pl/...4be71b285d602eb

i jeszcze tu:
http://funboard.pl/darczu...tunning/Tunning
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wing_Z 
Użytkownik



Telefon: RM-320
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 28
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 111
Skąd: Zambrów
Wysłany: 2004-09-24, 10:14   

Ustaw w xp zaawansowanie zarządzanie energią
^
 
 
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2004-09-26, 00:07   

ACPI wlaczone w biosie ? i opcja power state after power fail (czy jak to inaczej sie nazywa) ?
_________________
I am the Left Hand of Darkness
I am the Right Hand of Light
I am the Lurker of the Twilight
I am the Mist of the Dawn
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52