PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > problem z dyskie Samsunga 80gb


problem z dyskie Samsunga 80gb

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » problem z dyskie Samsunga 80gb
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
max453 
Wie co mówi



Telefon: 6260
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2004
Posty: 486
Skąd: Radom
  Wysłany: 2007-06-11, 14:11   problem z dyskie Samsunga 80gb

Witam mam problem z dyskiem samsunga 80gb. a mianowicie...
Bios normalnie dysk wykrywa, jako drugi dysk pracuje ładnie i nawet szybko, lecz gdy podłączam go jako pierwszy dysk i chce na nim zainstalować windowa to nie mogę zawsze w którymś momencie sie zacina instalacja i dalej nie idzie ;/ próbowałem już na 5 Windowsach i to samo jest. Mało tego utworzyłem tylko jedna partycje i ku mojemu zdziwieniu kiedy dysk jest pusty to pokazuje ze jest 68mb zajęte...
kolega mi powiedział ze to bad sectory i żebym usunął je za pomocą hdd regeneratora lub wd cleara, tylko ze jest mały problem kompletnie nie umiem używać tych programów a jakby tego było mało nie mam stacji dyskietek w kompie :) . Wiec może znacie jaki dobry sposób na "uratowanie" tego dysku ?? z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
_________________
Miłość, Wiara i Oddanie ==> R*A*D*O*M*I*A*K <== Tak Nas Wychowano I Tak pozostanie
^
 
 
     
AdSense


bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-06-11, 15:07   

używanie tych programów jest bajecznie proste:) ja używam hdd regeneratora z dyskietki. Wkładam dyskietkę, wybieram dysk i wsio, reszta sama sie robi:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
max453 
Wie co mówi



Telefon: 6260
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2004
Posty: 486
Skąd: Radom
Wysłany: 2007-06-11, 15:24   

niewiem czy doczytałeś ale nie mam w swoim kompie stacji dyskietek...

Dodano:

Ma moze ktos pelna wersje hdd regeneratora v1,51 ?? jesli tak to prosze o linka.... lub pm.
_________________
Miłość, Wiara i Oddanie ==> R*A*D*O*M*I*A*K <== Tak Nas Wychowano I Tak pozostanie
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-06-11, 18:56   

Zrób "płyte startową" i z nich poodpalaj wspomniane programy
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
max453 
Wie co mówi



Telefon: 6260
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2004
Posty: 486
Skąd: Radom
Wysłany: 2007-06-11, 20:11   

no dobra spoko tylko czy moze ktos ma fulla tej nowej wersji hdd regeneratora ?? bo ta stara jest bootowana tylko z dyskietki a demo usuwa niestety tylko 1bad sector ;/
_________________
Miłość, Wiara i Oddanie ==> R*A*D*O*M*I*A*K <== Tak Nas Wychowano I Tak pozostanie
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-06-11, 21:04   

max453 napisał/a:
bo ta stara jest bootowana tylko z dyskietki
To nagraj ja na cd jako startową
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2007-06-26, 21:40   

na necie sa do sciagniecia cale plytki z narzedziami , naprawde wporzo cd, hiren's boot cd
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52