PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z dyskiem twardym


Problem z dyskiem twardym

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Problem z dyskiem twardym
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-06-18, 21:43   Problem z dyskiem twardym

Podłączyłem stary dysk twardy żeby sprawdzić co na nim jest. I wyskoczyło takie coś:
^
 
  Skype
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-06-18, 21:48   

nie mam na nim systemu operacyjnego? O to chodzi?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-06-18, 22:12   

EMEK napisał/a:
nie mam na nim systemu operacyjnego? O to chodzi?
Nie nie nie! NA drugim nie ma. I wtedy nawet pisze że brak systemu. Ale z tym nie wiem ;/
^
 
  Skype
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2009-06-19, 07:34   

korpi, nie ma albo jest uszkodzony. podłącz go jako drugi dysk do kompa i ustaw zwoski na "slave"
^
 
  Skype
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-06-19, 09:37   

lukaczmarek napisał/a:
ustaw zwoski na "slave"
Właśnie jak to się robi?
Wiem o co chodzi. Bo żeby uruchomił system z drugiego dysku.
Ale nie wiem jak to zrobić ;/
^
 
  Skype
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2009-06-19, 10:20   

korpi, no przeciez proste. na dysku systemowym musisz miec ustawione na "master" a na tym na slave". na dyskach masz rozpiske jak ustawia sie zworki.
^
 
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2009-06-20, 22:12   

i wymień zasilacz, bo ci napięć nie trzyma.
^
 
     
Noego 
Nowicjusz


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 8
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2010-01-05, 17:47   

na dole pisze Disk boot faliure, insert system disk and press enter

albo dysk jest padnięty albo system miałeś zrąbany na nim sprawdź podłączenie
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52