PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z graniem po necie.


Problem z graniem po necie.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Problem z graniem po necie.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bobek_wb 
Starszy Użytkownik



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 8 razy
Wiek: 28
Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 232
Wysłany: 2007-02-26, 18:05   Problem z graniem po necie.

Witam!

Mam następujący problem. Mam internet radiowy, wszystko chodzi na kliknięcie oraz mam dobry transfer ale nie o to chodzi. Ostatnio gram w MOHAA po necie. Lecz pewnego dnia, miało to miejsce kilka dni temu rozdzieliłem internet na 2 kompy. Jeden to serwer który udostępnia internet drugiemu. Drugi stoi w moim pokoju lecz nie da sie grac po necie, przy próbie połączenia z jakim kolwiek serwerem wyskakuje "Server Connection Time Out". A na serwerze łączy się bez problemu. Internet oraz sieć działa na obydwu komputerach. Na pierwszym da się grac na drugim nie. A i jeszcze dodam że net rozdzielony jest za pomocą switcha. Wie ktoś jak zrobić aby na tym drugim kompie dało się grac po necie? Z góry wielkie THX :)
^
 
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-02-26, 21:06   

bobek_wb, rozumiem, że jest w tym twoim serwerze karta wifi i sieciówka. Następnie z sieciówki idzie kabel do switcha. W takim razie twój drugi komputer jest za natem i to może być problem, bądź za firewalem. Spróbuj wyłączyć chwilowo firewalle w obydwu. Jeśli uda ci się połączyć to będziesz musiał ustawić porty w firewalu z których korzysta ta gra. Nie wiem jakie bo nie gram.
^
 
     
bobek_wb 
Starszy Użytkownik



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 8 razy
Wiek: 28
Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 232
Wysłany: 2007-02-26, 21:47   

xury, cała ta moja sieć do której jestem podłączony jest inaczej zrobiona. A mianowicie: na dachu mam antenę która na koncentryku o długości 1m jest podpięta do skrzynki która znajduje się na maszcie od anteny (o ile się orientuje jest tam WAP czy jakoś to tam się zwie). Następnie od tej puszki idzie już normalny kabel sieciowy do mojej karty sieciowej w kompie. Druga jest użyta do udostępnienia neta temu drugiemu. I tak wygląda ta moja sieć :) Teraz przejdźmy do rzeczy. Jeśli chodzi o firewalle to mam wyłączone wogule, nie stosuje również żadnych programów anty-wirusowych o ile ma to jakieś znaczenie. I dalej zrobić tego nie mogę. Skoro powiadasz że w takiej sytuacji drugi komputer jest za NATem to musze porty przekierować z tego pierwszego? Dobrze myśle? Bo już czepiam się wszystkiego :)
^
 
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2007-05-02, 17:34   

Wiec gdzie tutaj masz switch'a ? Z anteny, z dachu idzie kabel do AP'ka (access pointa), a potem zwykly RJ-45 i on nie idzie do switcha tylko do komputera-serwera, a potem z drugiej sieciowki do drugiego kompa, najlepszym rozwiazaniem bylby zakup switch'a i wtedy mozna by grac na obydwoch komputrach (nie ma jutra bez komputra, nie ma jutera bez komputera :D ), na obydwoch kompach masz XP?
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52