PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z IRDA MA-660


Problem z IRDA MA-660

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Problem z IRDA MA-660
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tadeksasnal 
Nowicjusz



Telefon: nokia 3310
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 30 Mar 2006
Posty: 15
Skąd: okolice Krakowa
  Wysłany: 2006-07-21, 09:57   Problem z IRDA MA-660

Mam podczerwień ma-660 firmy Mobile action technology, jak mam zainstalować do tego sterownik?? Nie dam rady bo jak wykrywa mi nieznane urządzenie i chcę instalować z płytki sterownik to wyskakuje info że w podanej lokalizacji nie ma informacji o danym sprzęcie. Jeśli ktoś mam ten model to bardzo proszę o pomoc bo wychodzę z siebie...
^
 
 
     
AdSense


sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-07-21, 12:14   

Instalujesz z podpiętą IrDą czy nie??
Jak cos to odłącz IrDę, uruchom program z płyty i kaz mu instalować, po jakims czasie będziesz miał komunikat żeby właczyc urzadzenie wtedy to robisz i będzie komunikat ze znaleziono nowy sprzęt i wtedy "pokazujesz" mu gdzie ma szukac sterów i je znajdzie wtedy. Powodzenia. (przepraszam za mało składne zdania)
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-21, 13:05   

To co na płytce nie masz pliki setp.exe, install.exe bądź czegos podobnego? Sterowniki być może na płycie są w archiwum. A i na www prodcenta jakiegoś opisu poszukaj.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-07-21, 13:12   

Te oprogramowanie jest takie dziwne, że nie da się od razu zainstalować sterowników.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
tadeksasnal 
Nowicjusz



Telefon: nokia 3310
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 30 Mar 2006
Posty: 15
Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2006-07-21, 13:19   

Zrobiłem tak jak opisałeś,, sterownik się zainstalował ale... nie wyskoczyła żadna informacja aby podłączyć sprzęt,poza tym jak sam podłączam teraz irda to znowu jest nieznany sprzęt, a w menagerze urządzeń pisze : Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-21, 13:23   

a wtykałeś w inne gniazdo USB? Ściągnij stery z www producenta.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
tadeksasnal 
Nowicjusz



Telefon: nokia 3310
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 30 Mar 2006
Posty: 15
Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2006-07-21, 13:26   

szukałem opisów na innych forum np techtronic i tam wszyscy besztają tą podczerwień, twierdzą że są z nią problemy, ale jak kupiłem ją przed tym jak to przeczytałem. Może jednak ktoś potrafi to zrobić... Są te pliki install.exe ale one zawierają tylko programy do wybranych modeli telefonów np do sony ericsona edytor dzwonków a nie sterowniki systemowe!!
^
 
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-07-21, 13:49   

Ja instalowałam to tak jak Ci napisałam. tez mam ta IrDę i też słysząłam, że po niej jadą. Powinno Ci po zainstalowaniu tego z płyty wykryc nowy sprzet:/. Spróbuj manewr ze skopiowaniem sterownika do innej lokalizacji.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-21, 13:55   

Usuń to nieznane urządzenie, wyjmij irde z port, zainstaluj stery, res, jak już się uruchomi to wtyknij w inne gdnazdo niż przedtem i powinno być ok.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
luck0
Nowicjusz


Telefon: noki 6070
Operator: Era
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 3
Wysłany: 2007-11-29, 19:41   

Ja miałbym pytanko czy jest jakieś dodatkowe oprogramowanie do nokii 6070 gdyż irda nie możę znaleść mojego telefonu
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-29, 19:45   

luck0, Pc suite.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
luck0
Nowicjusz


Telefon: noki 6070
Operator: Era
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 3
Wysłany: 2007-11-30, 12:34   

TAk wiem i ściągnołem lecz ściągnięty plik nie posiada HELP.cab. Probowałem help kopiowac z płyty lecz z tego też nici. Miałem nadzieje że dostane link z jakimś uniwersalnym oprogramowaniem do każdej IRDY
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-30, 13:26   

luck0, ale do irdy nie potrzeba jakiegos "specjalnego" softu. Tylko sterownik zeby system zobaczyl podczerwien i potem hula.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
luck0
Nowicjusz


Telefon: noki 6070
Operator: Era
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 3
Wysłany: 2007-11-30, 14:18   

ale jakos u mnie nie hula. Pokazuje wszytko że jest jakieś tam połączenie że widzi i telefon i irde lecz nie mgoe nadal przesyłać informacjii z telefonu na kompa pomocy
^
 
     
jkomandos 
Nowicjusz


Telefon: SE k800
Operator: Era
Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-03-10, 23:03   stery do irdy M-660

Czy mógłby mi ktoś udostępnić lub dać namiar na sterowniki do tei irdy M-660, ponieważ własnie ją dostalem ale bez płytki ze sterami.Ze dwie godz szukalem po necie i nie znalazłem co wydaje mi się jakąś paranoją.W paru miejscach owszem znalazłem ale ściągnąć można tylko za kasę.
Czy ktoś może mi pomoc?
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52