PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z obrazem


Problem z obrazem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Problem z obrazem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-11-07, 01:38   Problem z obrazem

Jak w temacie.
Nagle od dziś coś obraz ma dziwne kolory. Najgorzej przy zdjęciach. Takie jaskrawe komory.

Zdjęcie nie wygląda na takie złe bo .jpg a .bmp dużo "waży"

Karta graficzna wygląda na całą. Sterowniki oczywiście wgrane a karta to ATI Radeon 9600 Pro

Może to jakiś wirus choć mam Kasperskiego 2010?
Ostatnio zmieniony przez korpi 2010-11-07, 01:42, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
  Skype
     
AdSense


_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-11-07, 12:10   

Wirus, to raczej nie jest. Karta może wyglądać na całą, ale uszkodzona może być. Sprawdź też na innym monitorze, bo on też może być winny. A najczęściej sam kabel.
^
 
  Skype
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-11-07, 18:08   

Monitor sprawny bo nowy praktycznie (Samsung SyncMaster 2243 21,5").
Sprawdzone na innym komputerze.

Czyli rozumiem po karcie graficznej?

Trochę dziwne i nie wiem czy istotne była wymieniona obudowa i działało ale na następny dzień już nie...
^
 
  Skype
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-11-07, 22:54   

Wyjmij i włóż kartę z powrotem. Może coś nie łączy. Jeśli masz możliwość, sprawdź ją na innym komputerze, to wykluczy jej uszkodzenie.
^
 
  Skype
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-11-08, 09:25   

_Brutus napisał/a:
Jeśli masz możliwość, sprawdź ją na innym komputerze
Niestety drugi komp nie ma wejścia AGP. Komputer "biurowy" starszy jeszcze pod monitor ;p (Pentium III, 384 MB RAM)
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2010-11-08, 11:19   

kabel nie moze byc bo to przeciez zrzut ekranu ;]
obstawiam:
* karta byla podkrecana
* przegrzewa sie
* nie dociskaja styki
* pada ktorys z kondensatorow najpewniej kolo pamieci

jeszcze pytanie czy obraz podczas uruchamiania komputera jest w porzadku czy tez wariuje?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
Ostatnio zmieniony przez logos2000 2010-11-08, 11:21, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-11-08, 17:58   

logos2000, a faktycznie jaki ja głupi jestem :D No to monitor odpada :lol:
^
 
  Skype
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-11-08, 21:24   

Teraz juz niestety wcale nie działa karta ;/

Chyba nie ma sensu bo coraz gorzej...
^
 
  Skype
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2010-11-09, 08:11   

Zimne luty pod GPU. Naprawa nieoplacalna
_________________
Sprzedam Uniwersalne Sita BGA rozstaw 0.5
Naprawa Telefonow - Lublin/Zamość
Kupie uszkodzone telefony
Wysyłkowy Serwis tel.
^
 
 
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-11-09, 22:26   

Dziś karta (prawie)dziłaa. Obraz w miarę. Lecz obrazy typu np. jpg są już gorzej ;/
^
 
  Skype
     
marekchyla1994 
Nowicjusz


Telefon: W950
Operator: Orange
Dołączył: 03 Lut 2011
Posty: 10
Wysłany: 2012-04-10, 21:53   

Pomoże ci reballing karty ,fakt naprawa nie opłacalna więcej wydasz na tą operacje jak to warte,lepiej kupić nową.
^
 
     
StefanTuleja 
Nowicjusz


Telefon: Mom dwo
Operator: Play
Wiek: 36
Dołączył: 11 Kwi 2012
Posty: 15
Wysłany: 2012-04-17, 20:22   

A pamięć ram? Na początek przeczyść wszystkie sloty pędzelkiem żeby przypadkiem kurz nie wywoływał takiego efektu. Problemy z obrazem również mogą być powodowane niesprawną pamięcią ram.
_________________
If people think nature is their friend, then they sure don't need an enemy.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52