PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z Wifi na Atheros AR5007EG w Lapie LG E500


Problem z Wifi na Atheros AR5007EG w Lapie LG E500

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Problem z Wifi na Atheros AR5007EG w Lapie LG E500
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-02-27, 23:54   Problem z Wifi na Atheros AR5007EG w Lapie LG E500

Kupiłem notbook LG E500 wyposażony w kartę wifi Atheros AR5007EG i niestety mam z nia straszny problem. Przy probach sciagania wiekszych plików lub nawet czasem podczas przegladania internetu, gdzie w operze mam otwarte kilkanascie zakladek karta sie rozlacza. Co ciekawsze czasem calkowicie znika z menadzera urzadzen. Pomaga tlyko wylaczenie i ponowne wlaczenie komputera (nie resetowanie, jezlei tylko zrestartuje komputer to jest to samo, czyli nie ma karty w menadzerze..)

Podobno SP do Visty naprawia ten blad, ale jak wiadomo od 20.02 MS wycofał łatkę któa umożliwiała instalacje wersji beta SP.. ;/

Tylko teraz pytanie czy jest to napewno wina systemy, czy fizycznie karty? Czy jechac z komputerem do sklepu i go reklamowac, czy mozna cos z nim zorbic, czy trzeba czekac do finalnej wersji SP?

System oczywiscie Vista - home basic.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
AdSense


kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-02-28, 00:09   

zainstaluj linucha, badz inny system i sprawdz. Co do karty do madwifi.org moze tu bedzie odpowiedz?
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-02-28, 00:10   

no fakt z tym SP do Visty to sporo kłopotów jest, ostatnio ze 3 dni walczyłem żeby jakoś zainstalować tego cholernego Service Packa i skończyło się na tym że załatwiłem sobie integre Visty z SP w wersji RTM i wszystko chodzi, ten SP na prawdę poprawia wiele w systemie.
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-02-28, 00:16   

wasiesto skad sobie "zalatwiles" ?;) I czy bedzie chodzil z moim oryginalnym keyem?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-02-29, 15:00   

Samemu można zintegrować - żaden problem. Kopiujemy zawartość płytki z Vistą i odpalamy SP w okienku dosu i za nazwą piszemy /?
Dalej postępujemy według wyświetlonych instrukcji.
A jak nie masz płytki to musisz przypisać integrację do partycji instalacyjnej, która pewnie jest na dysku gdzieś jak w więszości laptopów.

Co do karty to ja proponowałbym się udać z reklamacją, bo być może jest źle zamontowana itp.
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-03-01, 11:43   

Ok, jak ktos ma oryginal tak jak ja i chce miec SP1 to jest mozliwosc. Robimy format, wrzucamy Hotfixa Windows6.0-KB937287-x86.msu ze strony MS, a nastepnie instalujemy SP1:) Smiga:) Niestety nie rozwiazalo to moich problemow...


Wczoraj spedzajac kolejny wieczor polaczony z noca nakombinowalem cos w ustawiniach karty i dziala:) Nie rozłącza sie:)

[ Dodano: 2008-03-01, 11:44 ]
Aha wszystko robimy bez polaczenia z netem;]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
lukasz--17
Nowicjusz


Telefon: 665665432
Operator: Plus
Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-07-10, 09:30   Mam proble z kartą sieciową bezprzewpdową Atheros AR5007EG

Cześć wam kupiłem sobie laptowa fujtsu siemens zainstalowałem windowsa xp i wszystko jest ok tyle że karta sieciowa bezprzewodowa nic nie wyszukuje niby jest dobrze zainstalowana a karta sieciowa to Atheros AR5007EG pomocy
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-07-10, 18:07   

zainstalowales program do obslugi wlan i karty? wlacznika uzyles?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-07-10, 23:39   

a moze nie ma w poblizu sieci zadnej?
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Pierwszy pociąg z bezpłatnym WiFi już... Proximo Internet 5 2014-07-10, 14:05
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52