PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [Problem]Dysk Maxtor 40GB RPM 5400


[Problem]Dysk Maxtor 40GB RPM 5400

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » [Problem]Dysk Maxtor 40GB RPM 5400
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Scull 
Starszy Użytkownik
Mówi Co Wie


Telefon: N7650
Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 198
Skąd: Łaszczów
Wysłany: 2004-08-26, 14:26   

No wiec tak ... moze jasie w kopncu wyopwiem, bo to moj problem byl :)
Zacznijm od tego, ze mi sie dobrze wydawalo z tym biosem :) ... a teraz do rzeczy ... probowalem na kilku kompach o roznej konfiguracji ... nic ... podpinalem, odpinalem ... w biosach bylo i na auto i recznie probowalem ... i doopsko! ... nic ... wiec sie zdenerwowalem ... oddalem do hurtowni razem z "prezentem" dla pana hurtownika ... i dostalem inny taki sam pogwarancyjn (sprawny) :) ... wiec trzeba umeic załatwiac sprawy :) :brawo:
_________________
Metal is forever in every single matter...
^
 
 
     
AdSense


narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-11-07, 23:41   

A ja ci powiem ze problem ten za jakis czas ci sie powtorzy, poniewaz ta wersja dysku jest znana z tego ze ma problem zwiazany z Firmware-m ...

cierpialy tez na to dyski....
Maxtor Gala. Maxtor N40P. Maxtor Nike. Maxtor Proxima. Maxtor Rigel. Maxtor Romulus. ...

Musisz koniecznie z-upgradowac firmware dysku... bo sytuacja sie powtorzy...
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
Scull 
Starszy Użytkownik
Mówi Co Wie


Telefon: N7650
Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 198
Skąd: Łaszczów
Wysłany: 2004-11-12, 16:57   

a czym sie to apgrejduje?
_________________
Metal is forever in every single matter...
^
 
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-11-13, 13:06   

www.google.pl wpisz model dysku i szukaj na forach i na stronie producenta
czasami tez moze znajdziesz na driverguide.... musisz poszukac , napewno jest bo kiedys sciagalem to dla kolegi.
Do upgradowania jest specjalny flasher taki jak do zmieniania firmware w nagrywarkach...
Programik tworzy ci dyskietke a potem z niej startujesz system... i po sprawie.
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
Scull 
Starszy Użytkownik
Mówi Co Wie


Telefon: N7650
Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 198
Skąd: Łaszczów
Wysłany: 2004-11-13, 21:02   

Acha. Dzieki ... zapamientam na przyszłośc, ponieważ juz jak pisalem wczesniej nei mam tego dysku :)
_________________
Metal is forever in every single matter...
^
 
 
     
ZiP 
Użytkownik
..::DeMoN::..



Telefon: SE K500i
Operator: Plus
Wiek: 33
Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 91
Skąd: Ruda Śl
Wysłany: 2005-05-16, 21:31   

Nerverofon napisał/a:
jeśli chcesz abny sprawdzić ten dysk pod win XP to zrób tak: załatw kompa z winem XP(możesz isć do znajomego) , po załączeniu XP-ka podpinasz dysk,dajesz panel sterowania i dodaj nowy sprzęt i pozwól aby win poszukał plug&plajów i ...
<cut>


Nie radze tak robic jak mamy na magistrali jakies inne urządzenie :!: ... sam kiedys sie wkurzyłem ( nie pamiętam czemu :P ) i wyciągnięty trardy z kieszeni włożyłem spowrotem na załączonym kompie ... efekt ... spalona nagrywarka ... wiec z wszelkim podłączenim sprzętu (pod magistrale IDE, PCI itp) wiąże sie ogromne ryzyko ...
_________________
MagiC HuB AdmiN
Magic HuB --> dchub://magichub.ddns.ms:7777
>>> http://www.zip.mystic.prv.pl <<<
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-05-16, 21:43   

ZiP, co Ty odwalasz :?: za kilka minut może godzin ;) możesz dostać warna za wykopywanie trupów :D :P
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
ZiP 
Użytkownik
..::DeMoN::..



Telefon: SE K500i
Operator: Plus
Wiek: 33
Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 91
Skąd: Ruda Śl
Wysłany: 2005-05-16, 22:17   

o kurcze ... sorry :P nie popatrzałem na date ... chciałem poprostu ostrzec tych co to przeczytają i bedą próbować tak zrobic ... coz ... chciałem dobrze, i dać przestroge, i mam nadzieje ze "góra" zrozumie moje intencje i popatrzy na to z mojej perspektywy ... nadzieja :) koniec offtopica ... jak co to lepiej zamknąc ten temat by nie był już odkopywany :)
_________________
MagiC HuB AdmiN
Magic HuB --> dchub://magichub.ddns.ms:7777
>>> http://www.zip.mystic.prv.pl <<<
^
 
 
     
LIDER 
Nowicjusz


Telefon: SMART
Operator: Heyah
Dołączyła: 27 Sie 2005
Posty: 1
Wysłany: 2005-08-27, 16:24   

A jednak jest możliwość naprawy takich dysków . Oto przykład :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62071871
Jakkolwiek temat jest stary , ale info może się przydać potencjalnym innym userom z padniętymi dyskami twardymi .
Pozdrawiam .
^
 
     
fredy1 
Nowicjusz



Telefon: -
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lip 2005
Posty: 45
Skąd: Wielkopolskie
Wysłany: 2005-09-08, 09:39   

Witam! można jeszcze spróbować w inny sposób... wziąć skoczyć do znajomego czy znajomej i w internecie "wyniuchać" program POWERMAX jest to program który robi LOW LEVEL FORMAT i w razie wypadku usuwa uszkodzone klastry i wtedy podpiąć dysk jako primary master jeśli mówicie iż HDD jest wykrywany w biosie poprawnie zapodać dyskietke startową później dyskietkę z programem PMAX i sformatować go LOW LEVEL FORMAT po skonczeniu zrestartować kompa wrzucić Pq Magica utworzyć sobie partycje WINDA i heja........To mój sposób i mój MAXTOR działa po takiej "operacji" już 2 rok :) pozdrawiam:)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52