PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Punkty, punkty


Punkty, punkty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Punkty, punkty
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tomster 
Nowicjusz



Telefon: k800i
Operator: Vodafone
Wiek: 41
Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 31
Skąd: eire
Wysłany: 2006-03-14, 00:32   Punkty, punkty

Testowałem jak na razie tylko grafe 3d-markami.
10728 3D Mark 03
3435 3D Mark 05
^
 
 
     
AdSense


mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-03-14, 16:09   

tomster, moim zdaniem jest to dość dobra karta grafiki ja sobie przetestowałem też karte grafiki Ati Rodeoon 9800Pro Limit Edition (na oryginalnych sterownikach) i mam tak:
12039 3D Mark 05
4892 3D Mark 03
5635 3D Mark 01

PS
Jakiej ty karty grafiki ty urzywasz ??
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-03-14, 19:28   

ja smigam na laptopie to nie bede zapedzal 3d makow bo i tak wyjdzie nie za wiele ale mialem okazje przetestowac z kolesiem

2x intel Xeon 2,5GHz
2x 1024 Rambus
grafa zintegrowana

nie pamietam juz wynikow ale wyszedl taki ze w zyciu takiego nie widzialem - a teraz stoi sobie w jednym ze szczecinskich liceow i smiga na FreeBSD ;]
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2006-03-14, 19:52   

ja jedyny wynik jaki mam zapisany na kompie to graficzki
3dmark 2k1se : 13265pkt geforce 6600
po wykreceniu bylo wiecej tylko nie pamietam wyniku :D

Kod:
12039 3D Mark 05
4892 3D Mark 03
5635 3D Mark 01
żart jakis??? chyba pierwszy wynik byl w 3d marku 2001:/
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-03-15, 07:37   

maciek2107, nie ja mam karet grafiki dostosowaną na te najnowesze gry
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2006-03-15, 07:53   

a w sumie dla mnie wydawalo sie to dziwne , bo nowe karty chocby dzieki szybszym zegarom i tak sa lepsze w starych 3d markach, zdradzisz jaka masz grafike?
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-03-15, 08:06   

maciek2107, Wcześniej napisałem
Kod:
Ati Rodeoon 9800Pro Limit Edition (na oryginalnych sterownikach)

Ta karta grafiki ma ten plus że podczas isntalacji sterowników moge sobie ustawić parametry+rozbudowywać mianowicie przyszpieszyć zegar, dołożyć poamięci i takie tam jedynym minusem jest to że to ma strasznie wielki wiatraczekblisko trzy razy tyle cogrubość karty.
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
peres 
Starszy Użytkownik
Pop. PEERES



Telefon: Nokia 6100
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 23
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 151
Skąd: z tąd
Wysłany: 2006-03-15, 08:32   

Ja nawet nie sprawdzam bo by mi wyszły chiny. Mam laptopa z kartą graficzną "ATI RAGE Mobility (HP)", prockiem Intel Pentium 3 950Mhz.
_________________
Używam narzędzi tylko firmy... o cholera jaka to była firma??? Ważne że Made in China :)
^
 
 
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-03-15, 08:42   

peres, jak do laptopa wystaryczy, ale do prac biurowych i jakieś słabsze gry
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
peres 
Starszy Użytkownik
Pop. PEERES



Telefon: Nokia 6100
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 23
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 151
Skąd: z tąd
Wysłany: 2006-03-15, 09:08   

Wiem że starczy wszystkie gry na linuksie działają (prócz tux rejsera bo on na nie wielu kompach działa) na linuksie większość gier działa. (ostatnio grałem w Quake II).
_________________
Używam narzędzi tylko firmy... o cholera jaka to była firma??? Ważne że Made in China :)
^
 
 
     
manierek 
Starszy Użytkownik



Telefon: E51
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Paź 2005
Posty: 168
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-03-15, 11:34   

GF4 Ti4200 64Mb 128bit
3D Mark 2001se 11869pkt.

GF4 MX440 64Mb 128bit
3D Mark 2001se 7284pkt.
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-03-15, 12:05   

czy to ważne ile kto ma punktów??
nie wiem...robicie jakieś rywalizacje...nie wiem po co...
jak ktoś ma kase i świra na punkcie komuterów to sobie instaluje kosmiczny sprzęt...tylko po co??

Ja nie wiem ile mam punktów w tych 3d cośtam...wiem że NFS MW śmiga mi superpłynnie w rozdzielczości 1280x1024 32bit i na max detalach. - to mi wystarcza.

Ja akurat jestem takim szczęściarzem że mój ojciec ma serwis komputerowy i czasami uda się trafić baaardzo dobry sprzęt za śmieszne pieniądze...kupiłem np. laptopa za ...nie no nie napiszę tam za ile bo i tak nie uwierzycie...ale prawie za friko (tyle że uszkodzony). Okazało się że uszkodzona podstawka pod procesorem (standard w dellach), ale po przelutowaniu podstawki (po znajomości 250zł) odpalił - bateria 4h, procek PIII 500MHz, HDD 60GB...i w ten sposób mam laptopa :).
Szczęście miałem też z kartą graficzną...kupiłem kiedyś fx5700 za 730zł - to była bomba...:) ale karta się popsuła...nie mieli w hurtowni takiej, ani żadnej podobnej...a że to się przeciągnęło prawie 2 miechy (sic!) to mam 6800 :) z jakiejś limitowanej serii :) - też przez czysty przypadek...nigdy bym nie dał za grafikę 1500zł :) - a tyle ona w sklepie kosztowała...

Co do mojego dużego piecyka to parametry:
LCD 19" Samsung 193P (wart był ok 3tys - kupiłem za troche ponad 1000)
Mycha logitecha - kupione gdzieś na złomie (przywieziona z niemiec) - się okazało że bajera optyk z wibracjami :)
Klawiatura geniusa z kalkulatorem (też kupiona gdzieś za 10zł)
Skaner mustek beerpaw (przywieziony z niemiec)
drukarka - HP photosmart P1000 (czytnik kart pamięci itp - 20zł (sic!) z pełnymi kałamarzami).
a w piecyku - HDD 80GB Baracuda SATA NCQ - zamieniony na używanego maxtora 80GB IDE :)
HDD Hitachi 120GB SATA - zamioeniony za 30GB - klient nie wiedział co to za złączka a potrzebował HDD :)
Płyta główna - Gigabyte, już nie pamiętam modelu...ale też stara się spaliła a po znajomości w sklepie tylko dopłaciłem do lepszej...:)
Grafika - już pisałem GF6800
Procek - P IV 2,6GHz - Northwood A (idzie na ponad 3GHZ bez zająknięcia :) )
Zasilacz się naprawia - Enermax 460W (obecnie jakiś shit 430W)
mój ostatni zakup - nagrywarka DVD LG - gdyby nie była potrzebna też bym nie kupił....

Tak że w sumie komp mój jest składany od paru lat...ale mam do tego możliwośći...gdybym nie miał pewnie bym śmigał na jakiejś 600MHz (celeron zapewne...)

-----------------
Podsumowanie...myślę że tematy dot. punktów...kto ma jaki dobry sprzęt są zbędne...wszyscy wiemy jaka jest sytuacja w polsce...lepiej napszcie jak się dorobiliście komputera który macie (bo widzę, że macie całkiem całkiem wyniki)...

-----------------
wracając do tematu (po części)

tranceman, tak piszesz że takiego kompa testowaliście...do mojego ojca przyszedł ziomek i mówi -złóż mi Pan komputer za 20tys :), ale zapodał parametry...i zabrakło mu kasy...heh....ja liczyłem cenę komputera i zabrakło mi kaski z jeszcze jednym zerem :) tak tak..200tys zł za komputer...(4 procki XEONY, 4 grafiki po 11tys za sztuke...są takie są...:P )

Najlepszy komputerek do jakiego miałem dostęp (nie testowałem co prawda) to serwerek 2 procesorowy, ale ile te xeoniki miały to nie pamiętam...największą moc obliczeniową to widziałem u mnie w LO, jak kumple zrobili z 16 sempronów 3000+ i serwerka 2.4 na xeonie klaster w linuxie :) szyyybko to draństwo liczy :) ale do gierek się nie nadaje :P
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-03-15, 13:59   

grzesiek1711, ja mam troche bardziej śmieszny komputer

Intel Celero na Pentium 4 Extrime 2.8GHz (działa jak 3.2GHz)
Karta gerfiki tak jak już mówiłem Ati Rodeoon 9800Pro Limit Edition (obecnnie 512 MB zegar 2GHz)
2 nagrywarki
2 karty cieciowe
zintegrowana karta muzyczna 3 kanałowa
12 portów USB
15 FireWare
port podczerwieni
Płyta głóna z CrossFire (moge podłączyć dwie takie same karty grafiki)

Cały ten zestaw mnie kosztował 2045 zł

Karte garfiki poge jeszcze podkęcić
(niezmienie tego PC w kilku najbliższych latach =] )
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-15, 16:16   




Nic specjalnego niemam...

2300@2600 Semprona - taktowanie 200 MHz
Herkules Radeon 8500LE Prophercy 275-275MHz
RAM 768 Ramu
I jakies tam pierdoly typu karta TV sieciowki itd ;)

Mi do szczescia wystarcza :P A jak przyjdzie dzieciarnia to i Most Wanted w srednich chadzi :)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
tomster 
Nowicjusz



Telefon: k800i
Operator: Vodafone
Wiek: 41
Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 31
Skąd: eire
Wysłany: 2006-03-17, 16:44   

mrugaczek napisał/a:
tomster, moim zdaniem jest to dość dobra karta grafiki ja sobie przetestowałem też karte grafiki Ati Rodeoon 9800Pro Limit Edition (na oryginalnych sterownikach) i mam tak:
12039 3D Mark 05
4892 3D Mark 03
5635 3D Mark 01

PS
Jakiej ty karty grafiki ty urzywasz ??

Asus v9999 geforce 6800 le - odblokowane wszystki potoki i pixel shadery (16/6) , 128 mb, magistrala 256 bitów, bez podkrecnia, bo co podkręcać jak juz odblokowałem a chłodzenie jest jakie jest.
Przylukajcie tu , Rzeżnik a ta cena!
http://www.komplett.ie/k/ki.asp?sku=314963
PS wiecie jak władować windows do ramu???
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Włącznik w 3310 (urwane 2 punkty lutn... Vielki DCT-3 11 2006-03-20, 19:50
Brak nowych postów zerwane punkty lutownicze- se k700i bubek3 Sony Ericsson 10 2006-10-13, 16:13
Brak nowych postów nokia 3100 wyrwane punkty od rezystora kowalkarol1 DCT-4 2 2007-10-29, 21:44
Brak nowych postów n73 z Ery za punkty + simlock Br0k3R BB5 11 2007-12-23, 22:55
Brak nowych postów Zepsute punkty lutownicze GSMservice HW 5 2008-02-24, 12:11