PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > siec w domu - udostepnianie plikow- ntfs i fat sie gryza?


siec w domu - udostepnianie plikow- ntfs i fat sie gryza?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » siec w domu - udostepnianie plikow- ntfs i fat sie gryza?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
  Wysłany: 2006-03-09, 20:59   siec w domu - udostepnianie plikow- ntfs i fat sie gryza?

witam,
zaopatrzylem sie w dwa kompy: jeden (ma neta) stoi na partycji fat32 a drugi na ntfs.

neta udostepnilem i chodzi; problem mam z udostepnieniem plików:

- kompy same sobie ip nadawaja;
- oba dyski udostepnilem i mozna je modyfikowac;
- ale juz nie zawsze sie wykrywaja:
a jak sie wykrywaja to nie moge dostac sie do zawartosci 2 dysku albo nie znaleziono kompa

PYTANIA:

Jak poprawnie to skonfigurowac?
czy musza miec oba te same systemy plikow?

PS jakos sie mi na moment udalo udostepnic dysk z fat32 ale odwrotnie nie daje rady
na obu jest XP (serwer prof i drugi to home edition)

czekam na sugestie
Dzieki
_________________
Gość
Be Strong ! => like a Warka
:)
____________________________________
Wszystko jest do zrobienia! - czasem trzeba po prostu wziąść cięższy młotek!
^
 
 
     
AdSense


naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-03-09, 22:55   

Windows XP jest troche dziwny i jesli zainstalujesz go na FAT32 to nie rozpozna nawet urzadzenia z partycjami NTFS (mialem taki przypadek osobiscie, wlozylem dysk z partycjami NTFS to w windzie nawet to urzadzenie nie istnialo, moj linux wykryl je bez problemu). Tak wiec podejzewam ze albo oba Windowst postawic na FAT32 albo oba na NTFS i bedzie po klopocie. Doswiadczenia duzego nie mam tak wiec jeszcze ktos moze dodac cos od siebie
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-03-10, 19:21   

trzeba zainstalowac protokoly w ustawieniach polaczenia sieciowego i bedzie smigac
Panel sterowania -> polaczenia sieciowe -> klikasz na swoja sieciowke prawym klawiszem -> wlasciwosci -> instaluj i musisz zainstalowac srevice i protocol

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2006-03-11, 18:25   

dzikie sa te windowsy.. zamieniłem home edition na prof i smiga... ale czemu nie pytajcie.. :)
_________________
Gość
Be Strong ! => like a Warka
:)
____________________________________
Wszystko jest do zrobienia! - czasem trzeba po prostu wziąść cięższy młotek!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Udostepnianie Plików XP sp2 NTFS - od... EMEK Software 7 2009-06-20, 20:34
Brak nowych postów Jaka siec wybrać? arekarek Co wybrać? 4 2009-09-02, 10:18
Brak nowych postów internet do domu czlowiek98 Oferta prepaid i mix 3 2011-09-07, 20:11
Brak nowych postów Modem USB siec 3 ejmi Internet 1 2012-04-02, 20:54
Brak nowych postów Simlock nowe Nokie BB5 SL3 itp bez wy... pirat Bazar 0 2012-04-03, 22:00