PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Tuner TV


Tuner TV

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Tuner TV
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-04-09, 22:06   Tuner TV

witam!
ostatnio kupilem sobie karte TV. karta podobno Philipsa, podobno ze sprzetowa kompresja MPEG-2. jednak soft, ktory dal mi sprzedawca po pierwsze jest w wersji 30-dniowej, a po drugie nie obsluguje tej kompresji MPEG-2, za ktora w koncu zaplacilem. poza tym nie podoba mi sie obsluga programu. a inne programy, ktore sobie sciagnalem z netu nie obsluguja z kolei dzwieku - dzwiek nie jest tak jak normalnie przez wejscie line-in karty dzwiekowej tylko idzie przez port PCI i program musi to umiec obsluzyc. w kazdym razie prawdopodobnie zwroce sprzet sprzedawcy i kupie sobie cos innego.
mam wiec pytanie: czy ktos ma, mial lub wie o jakims modelu karty TV ktora moglby mi polecic? najlepiej jakby miala sprzetowa komresje MPEG-2 (tylko ze w tym przypadku chcialbym zeby oprogramowanie bylo w miare latwo dostepne). a jesli bez kompresji to jakas, z ktora by nie bylo problemow ze sterownikami. no i jednak wole dzwiek przez line-in. acha, najlepiej jakby byly tez stery pod Win98 (czasami z niego tez kozystam).
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
AdSense


MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2007-04-10, 00:00   

Ja od ponad roku mam taka kartę Avacs Philips Proteus (7134) WDM costam dalej i jestem z niej bardzo zadowolony. Programy zamieszczone na płycie są w pełnej wersji :-) Między innymi WinDVR i MpegTV Station PCITV. Karta ma radio,tv, wejście tv (chinh i svideo czy jak to sie tam pisze ) dżwięk idzie przez line in do karty muzycznej, wiec nie ma z tym problemów, piot w zestawie no i dwie osobne anteny na radio i tv. Obraz przechwytuje w dobrej jakości, zapisuje w mpg2 bez zająkniecia, tv i radio tez dobrze odbiera choc antene mam taką se a mieszkam zeby nie uzyć brzydkich słów dość daleko od przekaźnika. No i cena tej karty jest dość przystępna. Jedynym minusem tej karty jaki udało mi sie zauważyć to ze gniazdo do podpiecia czujnika pilota jest beznadziejnie ulokowane (chyba ze tylko mi sie trafiła taka wersja ;/ ) Ciężko go wpiać bo na śledziu zachodzi juz troce za obudowe, do tego zaraz obok jest gniazdo na antene radia... najlepiej wpiąć czujnik jeszce przed wsadzeniem karty w pci. Inaczej to awykonalne. Ale mi to w sumie bez róznicy bo mam girdera i nim wole sterować :)

To jest coś takiego.
http://allegro.pl/item181..._e_fv_vat_.html
http://www.avacs.pl/index.php?id_prod=2134

a tak wogule to tu juz ktoś poruszył podobne pytanie, więc może pomoże Ci to w wyborze :-)
http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=14247
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-04-10, 11:30   

Ja mam starego PixelViewTV Pro i jestem zadowolony ;]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Luk3 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 18
Wysłany: 2007-04-11, 14:05   

Ten Winfast jest dość ciekawy ze względu na 2 głowice, ale bez sprzętowego mpeg2. Za to ten ma i z tego co mi wiadomo jest bardzo przyzwoitym tunerem :)
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-04-11, 14:17   

przy okazji - brać zewnętrzny czy wewnętrzny?
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-04-11, 16:26   

druidbartek, ja zamiaruję kupić sobie zewnętrzny usb stick hybrydowy. Takie cudo może odbierać przekazy analogowe i cyfrowe typu DVB. Oprogramowanie do tego umożliwia również zapis w mpeg-2 z opcją ustawienia nagrywania w kalendarzu itp. Koszt tego cudenka dobrej firmy to około 50-60 GBP można kupić też taniej na e-bay'u
Jest to trochę większe od pendrive'a i ma możliwość podpięcia anteny zewnętrznej i posiada równiez wejście AV i pilota. Jedyna wada to że wymaga to proca około 2 GHz i 512 ramu. Co ciekawe do USB Stickery tylko do odbioru sygnału DVB nie wymagają takich silnych maszyn i wystarczy 600 MHz. No i oczywiście musi być USB 2.0
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-04-11, 16:28   

druidbartek, ja bym bral zewnetrzny, przy wewnetrznych mozesz miec lekkie zaklocenia np na TVN i innych programach - winna zasilacza etc. Wiec lepiej zewnetrzny. Chociaz ponoc karty graficzne All in Wonder Ati sa dobre i maja wbudownay tuner i ponco nie ma zadnych zaklocen... wcale nie sa drogie.. nie duzo drozsze niz sam tuner a tu zyskujesz nowa fajna karte graficzna jeszcze:)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów tuner cyfrowy - aktualizacja softu mantus Software 10 2005-02-18, 20:37
Brak nowych postów tuner cyfrowy - cyfra + !!! mantus Software 8 2005-03-11, 14:04
Brak nowych postów Tuner DVB-T pod USB Taczian Co wybrać? 0 2008-09-24, 17:52